Aktiver Creative Cloud-medlemskapet, oppgrader det eller si det opp, endre kredittkortet, administrer applikasjoner og tjenester, og mer.

Velkommen til Creative Cloud! Kom i gang med å administrere kontoen din, betalinger og applikasjoner. Her finner du fremgangsmåtene.

Aktivere og administrere din Adobe ID-konto

Det finnes to metoder for å aktivere Creative Cloud-medlemskapet:

• Hvis du kjøpte Creative Cloud direkte fra Adobe, logger du på med Adobe ID-en din. Når du logger på, aktiveres Creative Cloud-lisensen og alle applikasjoner og tjenester som er knyttet til din Adobe ID. Deretter kan du bruke applikasjonene og tjenestene på vanlig måte. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Logg på og Logg av for å aktivere Creative Cloud-applikasjoner.
  • Hvis du kjøpte Creative Cloud fra en forhandler, skal du ha fått en innløsingskode. Hvis du vil bruke en innløsingskode for å aktivere medlemskapet, kan du se Hjelp for innløsingskoder.

Administrere Adobe-kontoen

Hvis du vil administrere kontoinformasjonen for Adobe ID-en din (for eksempel endre passord eller betalingsinformasjon), gjør du følgende:

1. Gå til Adobe ID-kontoen din på nettet, og logg på med Adobe ID og passord, eller med en konto for sosiale medier (Facebook eller Google).

2. På Adobe ID-siden bruker du fanene øverst for å oppdatere planer og produkter, endre e-post- og kontaktinformasjon, bytte passord eller oppdatere profil- og kommunikasjonsinnstillinger.

Merk:

Hvis du har flere Adobe ID-er, kontakter du oss for å konsolidere kontoene dine.

Hvis du vil ha mer detaljert informasjon og trinnvise instruksjoner, kan du se Administrere Adobe ID-kontoen.

Endre kredittkortopplysninger

Merk:

Disse instruksjonene gjelder kun for individuelle Creative Cloud-medlemskap. Hvis du er administrator for et Creative Cloud for teams-medlemskap, må du kontakte Adobe for å endre faktureringsinformasjonen. Du får den raskeste betjeningen hvis du logger på og bruker alternativer for Premium-støtte.

Feilsøke problemer med kredittkort eller betaling

Problem Løsning
Kan ikke endre kredittkortopplysningene

Følgende problemer kan oppstå når du prøver å endre betalingsinformasjonen:

• Koblingen Rediger betalingsmåte vises ikke.
  • Det vises et tomt skjema når du klikker på koblingen Rediger betalingsmåte.
  • Du kan ikke lagre de oppdaterte kredittkortopplysningene.

Prøv følgende løsninger:

• Kontroller at du er logget på med Adobe ID-en (e-postadressen) som er knyttet til Creative Cloud-abonnementet ditt.
  • Kontroller at informasjonskapsler er aktivert i nettleseren.
  • Hvis du fremdeles ikke kan endre kortopplysningene, kan du forsøke å logge på med en annen nettleser.

Hvis problemet ikke er løst, kan du kontakte oss.

Betalingen mislyktes / ble avslått Se Løse problem med mislykket eller manglende betaling
Manglende betaling Se Løse problem med mislykket eller manglende betaling

Endre betalingsmåte (kredittkort eller PayPal)

Hvis du vil endre betalingsmåte fra kredittkort til PayPal, eller omvendt, kan du se Bytte mellom kredittkort og PayPal.

Administrere applikasjoner og tjenester

Ved hjelp av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet kan du installere og oppdatere applikasjoner, synkronisere filer og skrifter, finne arkivbilder og kreative ressurser, dele kreativt arbeid med andre, og redigere innstillinger, for eksempel språkinnstillingen. Se Bruke Creative Cloud-skrivebordsprogrammet til å administrere applikasjoner og tjenester.

Bruke abonnementet ditt på andre datamaskiner eller enheter

Hvis du vil konfigurere Creative Cloud på en ny datamaskin, kan du se Hvordan kan jeg installere og bruke Creative Cloud-applikasjoner på en ny datamaskin? Du kan aktivere Creative Cloud på opptil to datamaskiner, men du kan bare bruke programvaren på én datamaskin om gangen.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du kan bruke abonnementet ditt på flere enheter, kan du se Hvor mange datamaskiner kan jeg bruke Creative Cloud-abonnementet mitt på?

Nå kan du bruke Creative Cloud på den nye datamaskinen eller enheten.

Hvis du vil ha mer informasjon om feilsøking av problemer med Creative Cloud-aktivering og -pålogging, kan du se Feilsøke Creative Cloud-aktiveringsfeil.

Vise, oppgradere eller endre planen

Fornye eller starte medlemskapet på nytt

Hvis medlemskapet er i ferd med å utløpe, er det lett å fornye eller forlenge det. Du kan også starte et medlemskap som er utløpt, på nytt. Se Fornye eller starte Creative Cloud-medlemskapet på nytt.

Si opp medlemskapet

Hvordan kan du kontakte oss for spørsmål om konto, betaling eller bestilling?

Hvis du trenger hjelp med kontoen, betaling, eller bestillingsinformasjon, kan du kontakte oss:

1. Kontroller at du er logget på Adobe ID-kontoen din på nett, og at informasjonskapsler er aktivert i nettleseren.

2. Gå til siden kontakt oss.

3. Velg fra de tilgjengelige kontaktalternativene.

Vanlige spørsmål

Når starter et medlemskap?

Hvis du kjøper medlemskapet direkte fra Adobes webområde, starter det straks bestillingen er behandlet av Adobe Store. Kom i gang ved å logge på kontoen.

Hvis du kjøper et medlemskap for enkeltpersoner hos en deltakende forhandler eller i en nettbutikk, starter medlemskapet når du oppgir innløsingskoden og klikker på Kom i gang.

Hvis du kjøper et arbeidsgruppemedlemskap fra en forhandler, starter medlemskapet når du legger til lisensplasser på kontoen.

Er jeg som Creative Cloud-medlem nødt til å installere en oppgradering av en applikasjon når den blir tilgjengelig?

Nei, du kan fortsette å bruke den nåværende versjonen av produktet så lenge du har et aktivt medlemskap. Du kan selv velge om og når du vil installere en ny utgave. Du kan også installere tidligere versjoner av applikasjoner via medlemskapet.

Kan jeg sende filer til personer som ikke har et Creative Cloud-medlemskap? Vil de kunne se på filene eller dele dem med andre?

Ja. Filer som opprettes med Creative Cloud-applikasjoner, kan deles på samme måte som andre filer, via e-post, FTP og så videre.

I tillegg gjør delingsfunksjonene i Creative Cloud det mulig å dele filer med personer som ikke er medlemmer av Creative Cloud, ved å la dem se på filene i en nettleser. De kan slå lag av og på, se relevante metadata, kommentere og til og med laste ned filer for redigering.

Du administrerer innstillingene for fildeling på Creative Cloud Files-siden.

Hva skjer hvis jeg bestemmer meg for å avslutte medlemskapet?

Du får fortsatt tilgang til fordelene ved et gratis Creative Cloud-medlemskap. Hvis du har lagret arbeidet ditt på datamaskinen, har du fortsatt tilgang til de filene på din egen enhet. Du har ikke lenger tilgang til Creative Cloud-applikasjoner eller de fleste av tjenestene som inngår i et Creative Cloud-medlemskap, og skylagringskapasiteten er redusert til 2 GB.

Hvis du vil se flere spørsmål og svar om Creative Cloud, kan du se Vanlige spørsmål.

Hvordan skriver jeg ut fakturaen eller kvitteringen min?

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Skrive ut en kvittering eller faktura.