• Selv om du fortsatt kan kjøpe Lightroom 6 med en evigvarende lisens, kommer ikke Adobe til å lansere oppdateringer for denne programvaren lenger. Du bør vurdere å oppgradere til Creative Cloud-fotoplanen for å få de nyeste oppdateringene for Lightroom Classic CC og helt nye Lightroom CC, og sikre at programvaren fungerer sammen med RAW-filer fra de nyeste kameraene.
  • På grunn av en API-atferdsendring introdusert av Facebook, vil publiseringstjenesten til Facebook ikke lenger fungere i Lightroom 6 med en evigvarende lisens. Se dette tekniske notatet for detaljert informasjon.

Laste ned Lightroom 6 (applikasjonsbasert lisens)

Du kan kjøpe Lightroom 6 som en applikasjonsbasert produktlisens (uten en Creative Cloud-plan), og du kan laste ned og installere det på skrivebordet. Lightroom er også inkludert i Creative Cloud-fotoplanen og Creative Cloud Alle applikasjoner-planer.

Merk:

Hvis du har en Creative Cloud-plan, trenger du ikke å kjøpe Lightroom 6. Se Laste ned Creative Cloud-applikasjoner.

1. Logg på Adobe-kontoen med Adobe ID-en og passordet eller med en konto for sosiale medier (Facebook eller Google). Hvis du ikke har en Adobe ID, klikker du på Få en Adobe ID og følger instruksjonene på skjermen.

2. Gå til Adobe-produktkatalogen. Naviger til "Photoshop Lightroom 6", og klikk på Kjøp nå.

Elementet oppdateres for å vise alternativer for tilgjengelige produkter.

3. Skriv inn e-postadressen din, og velg produktalternativene du vil ha, for eksempel Full lisens eller Oppgradering av lisens, og klikk på Fortsett.

Oppgradering eller fullversjon
  4. Angi betalingsmåten og bekreft type, plattform, språk og antall for bestillingen. Klikk på Legg inn sikker bestilling.

Legg inn sikker bestilling på Lightroom 6 (applikasjonsbasert lisens)

Hvis du valgte Oppgradering av lisens, må du oppgi serienummeret til det tidligere kjøpte Lightroom-produktet når du installerer og aktiverer produktet.

Hvis du ikke ser skjermbildet for serienummer etter at du har logget på med Adobe ID-en, kan du se Serialisere en prøveversjon av Lightroom CC som skal aktiveres som Lightroom 6.

5. Det vises et skjermbilde med ordrebekreftelsen. Klikk på Last ned i bestillingssammendraget.

Det vises et skjermbilde med nedlastingene dine. Merk deg serienummeret for produktet.

6. Du laster ned Lightroom 6 til datamaskinen ved å klikke på koblingen Last ned for operativsystemet du har (Windows eller Mac OS).

Laste ned Lightroom 6

Merk:

Det kan ta litt tid å laste ned Lightroom. Det avhenger av hastigheten på nettverket og datamaskinen.

Merk:

Har du problemer med nedlastingen? Se Feilsøke problemer med nedlasting og installasjon av Creative Cloud.

7. Du installerer Lightroom ved å dobbeltklikke (Windows) eller klikke (Mac OS) på den nedlastede filen.

8. Gjør ett av følgende:

• Windows: Følg instruksjonene på skjermen i installasjonsprogrammet for Lightroom 6 for å pakke ut den nedlastede filen og starte installasjonsprosessen.
    • Mac OS: Dobbeltklikk på Installer i Lightroom 6-vinduet som vises.

Merk:

Hvis du får spørsmål om du er sikker på at du vil åpne applikasjonen, klikker du på Åpne.

9. Klikk på Installer det jeg har kjøpt på velkomstsiden.

10. Hvis du blir bedt om det, logger du på med Adobe ID og passord eller med en konto for sosiale medier (Facebook eller Google).

11. Godta lisensavtalen for Adobe-programvare.

12. Oppgi Lightroom-serienummeret som du mottok da du fullførte kjøpet, og klikk på Neste.

Oppgi serienummer
  13. Klikk på Installer i skjermbildet Alternativer.

Lightroom 6 installeres på samme sted som applikasjonene vanligvis installeres på datamaskinen, for eksempel i mappen Programfiler (Windows) eller i mappen Programmer (Mac OS). Du får tilgang til den på samme måte som du får tilgang til en hvilken som helst applikasjon på datamaskinen.