Adobe kjøpsprogrammer gir deg muligheten til å kjøpe, administrere og installere Adobe-produkter i hele virksomheten din. Lær mer om Adobes kjøpsprogrammer på Adobe.com.

Vanlige spørsmål

Value Incentive Plan (VIP)

Hvordan lisensieres VIP-produkter?

VIP tilbyr et lisensieringsalternativ med navngitt bruker som gir VIP-medlemskap til en enkeltbruker. Dette alternativet er tilgjengelig for Creative Cloud Alle applikasjoner, Creative Cloud Alle applikasjoner + Stock, Creative Cloud Enkeltapplikasjoner og Acrobat DC, hver med tjenester gjennom VIP.

Til utdanningsmedlemmer tilbyr vi også Creative Cloud-lisenser for utdanningsenheter. I motsetning til navngitte brukerlisenser, kan disse lisensene utrulleres til en enhet av en VIP-administrator, og krever ikke at den enkelte brukeren logger seg på.

Kan abonnementer på VIP-lisenser utrulleres i et virtuelt miljø?

Nei. VIP-lisensiering er ikke kompatibelt med virtuelle miljøer.

Hva er forskjellen mellom VIP og VIP Select?

VIP er grunnprogrammet og inkluderer de følgende funksjonene:

• Øyeblikkelig installering
  • Automatisk samsvar
  • Abonnementer med løpende oppdateringer gir tilgang til de siste versjonene av nettskyprodukter
  • Standardiserte avtaler uten kontraktsfornyelse
  • Muligheter for årlig eller utvidet periode

VIP Select er en status for VIP-medlemskap som oppnås automatisk når minimumskravet til lisenser innen en enkelt periode har blitt møtt (10+ lisenser innen markedssegmenter for virksomheter eller offentlige instanser, 50+ lisenser innen utdanning).

Lær mer om VIP på Adobe.com. Du finner mer informasjon om VIP Select i Vanlige spørsmål om VIP Select.

Finnes det utdanningstilbud i tillegg til de andre alternativene som er tilgjengelige gjennom VIP?

I tillegg til Creative Cloud-lisenser for utdanningsenheter, har Adobe et tilbud på K-12 nettstedslisenser for utdanningskunder. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Kjøpsprogrammer - Utdanning.

Hva skjer hvis jeg reiser utenfor distribusjonsområdet mitt?

Bruk av lisenser utenfor den identifiserte distribusjonsregionen aksepteres når det gjelder reiser nå og da. Men vi forventer at primær bruk vil foregå i distribusjonsregionen som ble angitt på kjøpstidspunktet.

Jeg er bosatt i Folkerepublikken Kina. Hvor finner jeg informasjon om VIP for Kina?

Hvis du vil ha spesifikk informasjon til brukere i Kina, kan du gå til siden for VIP i Folkerepublikken Kina på adobe.com, i tillegg til siden for VIP i Folkerepublikken Kina.

Hvor kan jeg se igjennom betingelser og vilkår for VIP?

Betingelser og vilkår for VIP er tilgjengelig på siden Betingelser og vilkår for Adobe Value Incentive Plan på adobe.com.

Hvor finner jeg informasjon om Creative Cloud for enterprise og Acrobat DC (enterprise) som selges gjennom VIP?

Lær mer om enterprise-tilbudene på Enterprise-siden på Adobe.com eller på Creative
Cloud for enterprise og Acrobat DC (enterprise) Helpx-siden.

Hva er forskjellen på Adobe Enterprise Dashboard og Admin Console?

Adobe Enterprise Dashboard er lisenshåndteringsverktøyet som IT-administratorene bruker til å administrere Creative Cloud for enterprise eller Acrobat DC (enterprise). Disse produktene er tilgjengelige for kjøp via VIP eller en Enterprise Term License Agreement (ETLA).

Admin Console er lisenshåndteringsverktøyet som brukes for å administrere Creative Cloud for teams og Acrobat DC med tjenester. Disse produktene er tilgjengelige for kjøp enten direkte fra Adobe eller gjennom VIP.

Jeg har Creative Cloud for teams og/eller Acrobat DC med tjenester. Hvordan migrerer jeg til enterprise-produkttilbudet gjennom VIP?

Eksisterende VIP-medlemmer kan legge til enterprise-produkter i fornyelsesperioden sin. Lær deg mer om migrering her.

Enterprise Term License Agreement (ETLA)

Hva er en ETLA?

• Periodelisensieringsprogram som kan tilpasses
  • Utviklet for Adobes kunder innenfor områdene virksomheter, offentlige instanser og utdanning
  • Produkter kan installeres ved behov, og betales ved årlig "true-up"
  • Treårsavtale med årlige betalinger og "true-up"
  • Tilgang til Adobe Enterprise Dashboard

Lær mer om ETLA på siden Kjøpsprogrammer - Virksomheter på Adobe.com.

Hvordan registrerer jeg meg for ETLA?

Kontakt Adobe-salgsrepresentanten din eller Adobe Sales på 888-649-2990 eller be om en konsultasjon.

Adobe Education Enterprise Agreement (EEA)

Hvorfor er nye EEA-registreringer avsluttet?

Nei. Eksisterende, aktive EEA'er forblir aktive. Medlemmer kan inngå en Tilbakevendende medlemsavtale når deres eksisterende EEA utløper, inntil Adobe slutter å tilby EEA-registreringer for tilbakevendende medlemmer. Tilbakevendende medlemsavtaler er begrenset til ett års varighet.

Berører avslutningen av registreringen eksisterende EEA-kunder?

Nei. Eksisterende, aktive EEA'er forblir aktive. Kunder med eksisterende avtaler vil fortsette
å motta de samme nivåene av vedlikehold og støtte, til avtalen utløper.

Jeg er en eksisterende EEA-kunde. Hvor finner jeg aktuelle EEA-dokumenter?

Se EEA 1.5 programveiledning. Kontakt din autoriserte Adobe-forhandler hvis du har flere spørsmål.

Evigvarende lisensiering

Hva er evigvarende lisenser?

Evigvarende lisenser er lisenser for et spesifikt produkt og versjon som brukerne installerer ved hjelp av ESD (elektronisk programvarelevering) og serienumre. Når brukere kjøper en evigvarende lisens, eier de deretter denne lisensen.

Lær mer om evigvarende lisensieringsprogrammer på Adobe.com.

Hvordan kan jeg sikre at jeg mottar den nyeste versjonen av evigvarende Adobe-produkter?

Upgrade Plan er tilgjengelig for visse produkter og er Adobes oppgraderingsforsikringsordning for programvare kjøpt i henhold til en ordning for evigvarende lisens, slik som Cumulative License Program (CLP) eller Transactional License Program (TLP).

• Upgrade Plan gir oppgraderte versjoner av alle dekkede produkter hvor en oppdatering produseres under Upgrade Plans dekningsperiode.
  • Adobe sender automatisk varsler om tilgjengelige oppgraderinger til Upgrade Plan-deltakere for å forenkle planleggingen av oppgraderinger.
  • Upgrade Plan legges til i poengene som samles i CLP-medlemskapet.
  • Prisen for Upgrade Plan er lavere enn prisen for en ny fullversjonslisens.

Hvorfor er Enterprise Agreement (EA)-registreringer avsluttet?

Basert på endringer i markedet og kunders behov har Adobe begynt å utfase EA-ordningen. Nye EA-registreringer ble avsluttet 14. mars 2014.

Berører avslutningen av EA-registreringen eksisterende EA-kunder?

Nei. Gjeldende EA'er forblir aktive til avtalen utløper. Kunder som er oppdaterte vil fortsette å motta de samme nivåene av vedlikehold og støtte.

Har jeg fortsatt mulighet til å “true-up” ekstra EA-lisenser?

Ja. Endringen i EA-ordningen påvirker ikke tilgjengeligheten av Acrobat-produktserien gjennom EA. Eksisterende EA-kunder må sende inn sin årlige utrulleringsrapport og “true-up” for eventuell overutrullering av lisensene, og betale for vedlikehold og støtte for alle lisenser som dekkes det kommende året.

Jeg er en eksisterende EA-kunde. Hvor finner jeg aktuelle EA-dokumenter?

EA programveiledning (PDF), Vilkår og betingelser for offentlige instanser (PDF) og Vilkår og betingelser for virksomheter (PDF) inneholder aktuell informasjon om EA-ordningen.  Kontakt den autoriserte Adobe-forhandleren hvis du har flere spørsmål.

Hvis du lære deg mer om vedlikehold og støtte for EA, kan du gå til siden Vedlikehold og støtte for virksomhet på adobe.com.

Policyer

Disse policyene gjelder vedlikehold og tilbud som for tiden er eller tidligere har vært tilgjengelige gjennom Adobes kjøpsprogrammer. De beskrevne policyene nedenfor er generelle, og kan være mer detaljerte i din avtale om kjøpsprogrammer. Fraværet av et bestemt scenario i avsnittene nedenfor betyr ikke nødvendigvis tillatelse.

Slå sammen LWS-ID’er

En sammenslåing kan være passende ved to like LWS bruker-ID’er eller i forbindelse med LWS-lisenskonsolidering. Sammenslåing tar informasjonen fra en eksisterende LWS-ID og slår den sammen med informasjonen for en annen eksisterende LWS-ID.

For å slå sammen LWS-ID’er:

• Kan kun slås sammen innenfor samme type LWS bruker-ID. Typene inkluderer sluttbruker-ID’er (EUID), installerings-ID’er (DTID’er) og forhandler-ID’er
  • Må dele samme eller lignende organisasjonsnavn, organisasjonskontakt og organisasjonsadresse
  • Må være oppført i samme land
  • Må dele det samme markedssegmentet (for eksempel kan Utdanning ikke slås sammen med Virksomhet)
  • Kan ikke slås sammen til en annen EUID hvis EUID’en som slås sammen er knyttet til en CLP-avtale. En EUID knyttet til en CLP-avtale må overleve.
  • Kan kun slås sammen til en annen DTID hvis DTID’en som slås sammen er knyttet til den samme EUID’en

Sammenslåinger gjelder for alle lisensbestillinger og alle kontakter under de ID’er som slås sammen. Sammenslåing av kunde-LWS er kun tilgjengelig for CLP, TLP og FLP-programmer. FLP-ID’er kan kun slås sammen med godkjenning fra Adobes juridiske rådgivere.

Lisensoverføringer

På disse sidene refererer «overføring» til en endring av eierskap, og betyr ikke en endring av lisensadministrasjon innen samme enhet eller mellom enheter eller avdelinger som dekkes av en enkelt avtale.

• Den overførende parten må godta vilkårene i sluttbrukerlisensavtalen (EULA) og Cumulative Licensing Program (CLP)-avtalens vilkår og betingelser for overføring, hvis relevant.
  • Den overførende parten må tilintetgjøre alle kopier av programvaren og alt trykt materiale.
  • Bestillinger av medier/elektronisk programvarelevering (ESD) kan utelukkende ikke overføres på Adobe Licensing Website (LWS).
  • Informasjon om både tidligere og nye lisenstakere skal inkluderes i skjemaet for Lisensoverføring.
  • Det er ingen gebyrer for behandling av en lisensoverføring.
  • Både overdrageren og lisenstakerens organisasjoner skal godkjenne overføringen.
  • Lisensoverføringer på grunn av sammenslåinger, ervervelser, konsolideringer eller avhendelser er tillatt.

Følgende er ikke tillatt:

• Overføringer på tvers av markedssegmenter (f.eks fra Utdanning til Virksomhet)
  • Endringer i lisensspråk når en overføring behandles
  • Overføringer av oppgraderte versjoner av en lisens uten inkludering av hele banen for lisensoppgraderingen, inkludert tidligere versjoner, alle tidligere versjoner hvor oppgraderinger ble kjøpt eller levert gratis og eventuelt aktiv oppgraderingsplan, vedlikehold eller teknisk støtte. Det er den overførendes parts ansvar å levere denne informasjonen med overføringsforespørselen.

TLP lisensoverføring

• Alle lisenser som er oppført på et TLP-sertifikat skal overføres fra den gjeldende lisensinnehaveren til den nye lisensinnehaveren.
  • TLP-lisenser og evnt. teknisk støttetjeneste kan kun overføres i det samme området hvor de opprinnelig ble kjøpt.
  • TLP-lisenser kan kun overføres som TLP-lisenser, også om lisenstakeren er et CLP-medlem. TLP-lisenser som overføres til CLP-medlemmer, vises på deres rapport over omfattende bestillingsopplysninger i LWS som en TLP-transaksjon, og ingen poeng gis til CLP for disse kjøpene.

CLP lisensoverføring

• CLP-medlemmer kan overføre et hvilket som helst antall kjøpte lisenser.
  • CLP-brukere kan overføre lisenser til enhver TLP- eller CLP-bruker, inkludert et annet CLP-medlems registrerte organisasjoner.
  • CLP-medlemmer kan ikke overføre lisenser til en annen utrullerings-ID med samme sluttbruker-ID.
  • CLP-poeng overføres til den nye lisenstakeren hvis følgende oppfylles:
    • Den nye lisenstakeren er et CLP-programmedlem eller en registrert organisasjon; og
    • Både den nye lisenstakerens CLP-avtale og den opprinnelige CLP-kjøpsavtalen er for øyeblikket aktive; og
    • Både den nye lisenstakerens CLP-avtale og den opprinnelige CLP-kjøpsavtalen var aktive på tidspunktet for lisenskjøpet.
  • Hvis noen av de tidligere betingelsene ikke oppfylles, overføres CLP-lisenser som TLP. Poeng trekkes fra den opprinnelige kjøpte CLP. Det gis ingen poeng til mottakeren, uavhengig av om de er et CLP-medlem.

Backward lisensiering

Adobe gjør det mulig for programmedlemmer å bestille en lisens for en nåværende versjon, men bruke en tidligere versjon. Disse medlemmene kan kontakte Adobe kundeservice for å be om et serienummer for den tidligere versjonen av evigvarende lisenser, hvis de ikke allerede har en. Tidligere programvareversjon er tilgjengelig via ESD, og kan kjøpes hos vanlige forhandlere. Programmedlemmet må følge alle retningslinjer for den nåværende versjonen av EULA.

Medlemmer med nettskybaserte abonnementsprodukter har tilgang til tidligere versjoner via Creative Cloud Packager.

Språkuavhengig lisensiering

Lisenser som selges på et bestemt språk, gir begrensede bruksrettigheter for dette språket. Programmedlemmer har ikke rett til å utrullere et produkt på et annet språk enn det som ble lisensiert. Lisenser som selges med betegnelsen Alle for språk, gir programmedlemmene muligheten til å installere produktet på hvilket som helst språk de velger. Unntak for disse betingelsene kan gjelde når programmedlemmer har en oppgraderingsplan med aktiv dekning, og når den nye versjonen av produktet ikke er tilgjengelig på det opprinnelige, lisensierte språket, eller et nytt lokalt språk gjøres tilgjengelig. I slike tilfeller opplyser Adobe om hvilke språkuavhengige rettigheter som gjelder.

Lisensiering for kryssplattform

Kunder av Adobe kjøpsprogrammer som kjøper evigvarende lisenser, mottar produktserienumre for både Windows og Mac, såfremt produktet er tilgjengelig for begge og plattformene har samme versjon. Programmedlemmer kan velge å bruke enten begge plattformene, såfremt det totale antallet lisenser i bruk ikke overskrider antall kjøpte lisenser.

EULA’er

All bruk av et produkt styres av EULA’en for produktet, som normalt godtas ved å klikke gjennom elektronisk. EULA’er legges ut på siden Lisensavtaler for Adobe-produkt. I tilfeller hvor vilkårene og betingelsene for det gjeldende kjøpsprogrammet er i konflikt med en EULA, vil kjøpsprogrammets vilkår og betingelser gå foran.

Policy for CLP og TLP K-12 nettstedslisens

Den siste bestillingsdatoen for K-12 nettstedslisens var 27. februar 2015. Kunder som tidligere har kjøpt K-12 nettstedslisenser, kan fortsatt bruke disse i samsvar med Adobes brukspolicy for K-12 nettstedslisens til den gjeldende avtalen utløper.

Adobe K-12 nettstedslisenser for visse Adobe programvareprodukter kan være tilgjengelige for bestilling av autoriserte utdanningsinstitusjoner under Adobe’s Education Cumulative Licensing Program (CLP) og Transactional Licensing Program (TLP), og kun i land hvor K-12 nettstedslisenser tilbys. Hvis institusjonen din bestilte en K-12 nettstedslisens, godtar du ved å kopiere, installere eller bruke alle eller deler av et slikt Adobe programvareprodukt levert til institusjonen din, i samsvar med K-12 nettstedslisensen, at institusjonen din blir bundet av og aksepterer følgende vilkår og betingelser («Vilkår for K-12 nettstedslisens»). Sammen med den gjeldende sluttbrukerlisensavtalen for Adobe programvareproduktet (EULA), styrer vilkårene for K-12 nettstedslisensen institusjonens bruk av Adobe programvareproduktet. Alle begreper med store bokstaver, som brukt i disse vilkårene for K-12 nettstedslisens, og som på annen måte ikke er definert i disse vilkårene for K-12 nettstedslisens, har de betydningene som gitt for slike begreper i EULA. Vilkårene for K-12 nettstedslisens går foran EULA i tilfelle konflikt mellom vilkårene.

1. Definisjoner. I tillegg til de definerte begrepene ovenfor, skal følgende definisjoner gjelde for vilkårene for K–12 nettstedslisens:

1.1.«K-12 Utdanningsinstitusjon» betyr grunnskole eller videregående skole som er en kvalifisert utdanningsinstitusjon, da et slikt begrep er definert i avtalen for Utdanning-CLP. Kontakt din Adobe-forhandler for autorisert utdanning for TLP-kvalifikasjoner.

1.2. «Programvare med K-12 nettstedslisens» betyr Adobe programvareproduktet som er ytterligere spesifisert som programvare med K-12 nettstedslisens i den gjeldende prislisten for CLP eller TLP. Teknisk støtte og oppgraderingsplaner er tilgjengelig for K-12 nettstedslisenser.

1.3. «Lærer» betyr en ansatt i en K-12 Utdanningsinstitusjon, som har det primære ansvaret for å undervise i enhver K-12-klasse i en kvalifisert K-12 Utdanningsinstitusjon.

2. Bruksrettighet/lisensgivning

2.1 Kvalifikasjoner. K-12 nettstedslisenser er kun tilgjengelig for bestilling og bruk av K-12 Utdanningsinstitusjoner under CLP og TLP. Hvis institusjonen din har bestilt én eller flere K-12 nettstedslisenser, men ikke kvalifiserer som en K-12 Utdanningsinstitusjon, skal institusjonen din umiddelbart returnere programvaren med K-12 nettstedslisens til forhandleren, slette alle kopier av programvaren med K-12 nettstedslisens fra datamaskiner og returnere programvaren med K-12 nettstedslisens til din Adobe-forhandler for autorisert utdanning.

2.2 Lisensgivning. Så lenge institusjonen din overholder vilkårene i EULA og K-12 nettstedslisensen, og ved betaling av alle gjeldende gebyrer, gir Adobe institusjonen din en ikke-eksklusiv lisens, som ikke kan overføres, til å kjøre, installere og bruke eksakte objektkodekopier av programvaren med K-12 nettstedslisens, i samsvar med vilkårene og betingelsene i disse vilkårene for K-12 nettstedslisens opptil maksimalt antall oppgitt nedenfor. Bruk av programvaren med K-12 nettstedslisens styres av EULA og disse vilkårene for K-12 nettstedslisensen. Hvis det oppstår en konflikt mellom vilkårene i EULA og disse vilkårene i K-12 nettstedslisensen, går vilkårene i K-12 nettstedslisensen foran.

Kjøpt lisenstype

Maksimalt antall institusjonskopier (uansett plattform)

< 50

50

< 100

100

2.3 Kun bruk på skolested. Hver K-12 nettstedslisens tildelt institusjonen din, gir institusjonen tillatelse til å bruke programvaren med K-12 nettstedslisens på ett skolested. «Ett skolested» betyr en skole med kun én adresse. For installering eller bruk på flere steder, må ekstra K-12 nettstedslisenser kjøpes separat. K-12 nettstedslisensen er begrenset til installering av all medfølgende programvare (uansett plattform) som omfattes av den kjøpte lisensen, på ikke mer enn maksimalt institusjonseide eller -leide datamaskiner tillatt i avsnittet ovenfor, og betinget av den lisenstypen institusjonen har kjøpt.

2.4 Kun for utdanningsbruk. Uansett eventuelle bestemmelser om det motsatte i sluttbrukerlisensavtalen, skal K-12 nettstedslisensen kun anvendes til pedagogiske formål, og ikke anvendes eller distribueres til en part for ethvert annet formål. Bruken av programvaren med K-12 nettstedslisen er også utelukkende begrenset til de på daværende tidspunkts tilmeldte studenter på K-12 Utdanningsinstitusjoner, og de på daværende tidspunkts ansatte lærere, personale og administratorer på slike institusjoner.

2.5 Installering på hjemmedatamaskiner for lærere. Uansett eventuelle bestemmelser om det motsatte i sluttbrukerlisensavtalen, og utover avsnitt 2.2 ovenfor, kan lærere som er ansatt på din institusjon utelukkende installere én (1) kopi av programvaren med K-12 nettstedslisens per lærer, på en hjemmedatamaskin til formål som er direkte knyttet til lærerens arbeidsoppgaver som følger ansettelsen på institusjonen (som f.eks. timeplanlegging og forberedelse av undervisningslokale), forutsatt at slike installeringer ikke overskrider maksimalt antall angitt nedenfor:

Kjøpt lisenstype

Maksimalt antall kopier til hjemmebruk for lærere

< 250

25

< 500

50

Slike lisenser til hjemmebruk for lærere opphører automatisk når denne læreren ikke lenger er ansatt i din institusjon. Institusjonen skal på det tidspunkt få læreren til å returnere enhver kopi av programvaren med K-12 nettstedslisens til institusjonen, og fjerne enhver kopi fra hjemmedatamaskinen.

2.6 Forbud mot adgang til serverdatamaskin. Uansett eventuelle betingelser om det motsatte i sluttbrukerlisensavtalen, skal institusjonen din ikke installere noen programvare med K-12 nettstedslisens på en serverdatamaskin som skal opprettes tilgang til fra andre datamaskiner som er tilknyttet denne.

3. Andre forpliktelser

3.1 Institusjonen din godtar eneansvar for utgifter den måtte pådra seg i forbindelse med kopiering og installering av programvaren med K-12 nettstedslisens. Institusjonen din godtar at (1) den ikke vil forårsake eller tillate at eventuelle opphavsrettmerknader eller proprietære forklaringer blir fjernet fra programvaren med K-12 nettstedslisens, (2) den vil gjengi opphavsrettmerknader og evnt. andre proprietære forklaringer som var på masterkopien av programvaren med K-12 nettstedslisens, på alle kopier av programvaren med K-12 nettstedslisens og (3) at den vil gjennomføre rimelige tiltak for å sikre at hver bruker av programvaren med K-12 nettstedslisens kjenner til og overholder vilkårene i gjeldende sluttbrukerlisensavtale og disse vilkår for K-12 nettstedslisensen.

3.2. Bestillinger. Hvis institusjonen din bestiller K-12 nettstedslisenser under Utdanning-CLP, må institusjonen bestille K-12 nettstedslisenser under disse vilkårene for K-12 nettstedslisens utelukkende ved å bruke lagervarer i programvaren med K-12 nettstedslisens og angi institusjonens CLP avtalenummer ved evnt. bestillinger. Institusjonen din forstår at Adobes forhandlere kan kreve ytterligere forsendelses- og håndteringsgebyrer avhengig av om institusjonen din har valgt å delta i «drop-ship»-tilbudet. Alle priser, inkludert evnt. gebyrer, fastsettes av forhandlere og ikke av Adobe, og Adobe har ingen kontroll over priser eller gebyrer.