Admin Console er stedet der administratorer kan administrere organisasjonens Adobe-programvare og -brukere. Med dette verktøyet er det enkelt å administrere lisenser og brukere, enten du har en arbeidsgruppe med 5 brukere eller en bedrift med 5000. Som du kanskje har hørt, jobber vi hardt for å forbedre Admin Console-opplevelsen, og vi vil gjerne gi deg en sniktitt på hva som kommer i år.

Oversikt over Admin Console

Fra og med 25. juli 2017 kan organisasjoner begynne å se den nye Admin Console når de logger på enten https://adminconsole.adobe.com/enterprise eller https://adminconsole.adobe.com/team. Hver måned blir konsollen sluppet til stadig flere kunder, og innen april skal alle kunder ha fått tilgang.

Hvordan blir kundene berørt?

Ettersom denne endringen skjer bare i Admin Console, blir ikke sluttbrukerne berørt. Alt innholdet ditt og alle data flyttes over til den nye Admin Console, og du trenger ikke gjøre noe.

Hva blir endret?

Nytt utseende og preg

Vi forbedrer den generelle brukervennligheten, inkludert navigering, arbeidsflyter og brukeradministrasjon. Den nye utformingen er samkjørt med Adobes globale design, noe som betyr at navigeringen, osv. ligner på det du finner i de andre produktene våre.

Mer veiledning og flere varsler i konsollen

Den nye Admin Console leder deg gjennom trinnene du må gjennomføre for å gi Adobe-produktene til dem som trenger dem. I tillegg vil du enkelt kunne se om vi har noe vi må fortelle deg, i det dedikerte varslingssenteret eller varselsbannerne.

Forenklede pakker rett i nettskyen

Creative Cloud-kunder har to primære valg for distribusjon: Selvbetjente eller administrerte installasjoner. Selvbetjening gir minst IT-administrasjon og størst grad av kontroll for sluttbrukerne. Av den grunn er dette vår anbefalte tilnærming. Hvis IT-avdelingen imidlertid ønsker å ha mer kontroll, kan de bruke valgene Adobe tilbyr for administrert installasjon. Nytt i denne utgaven er muligheten til å opprette egendefinerte pakker direkte i selve konsollen, noe som eliminerer kravet om å laste ned og installere Creative Cloud Packager.

Brukeradministrasjon

Vi har sentralisert brukeradministrasjonen, noe som gjør det enklere enn noensinne å finne en bruker. Og for administratorer med et teams-produkt (Creative Cloud for teams, Acrobat DC, Captivate og Presenter), kan man gruppere brukerne, slik at rapporteringen blir enklere.

Fornyelse av Value Incentive Plan (VIP)

Nå blir det enkelt å fornye lisensene som kjøpes via VIP. Ved fornyelse får du se en konsekvent visning i sanntid av lisenstilordninger, inkludert hvem som mister tilgangen etter at fornyelsesperioden er avsluttet. Det er slutt på forvirringen rundt hvem som er fornyet, og hvem som ikke er det. Dessuten forenkler vi administrasjonen: Nå kan du legge til og fjerne brukere på den samme siden under fornyelsen, slik at arbeidsflyten effektiviseres.

Produktinvitasjoner og -rettigheter

Vi forbedrer betraktelig måten brukerne får tilgang til produkter og administratorroller på:

Adobe ID

Brukerne får tilgang umiddelbart, og du trenger ikke å vente til de godtar invitasjonen før du gir dem produktrettigheter.

Enterprise ID

Vi har fjernet den separate e-posten med oppfordringen om å fullføre profilen.

Enterprise og Federated ID

E-posten der brukeren ønskes velkommen, er forbedret med en omdirigering til en målside etter godkjenning.

Hold deg oppdatert

Vi kommer til å dele mer informasjon her, og du må gjerne kontakte administratoren for Adobe-kontoen din hvis du har spørsmål. Før vi implementerer disse endringene, kommer du til å motta en automatisk e-post fra adminconsole@adobe.com som en påminnelse.

Vanlige spørsmål

Kommer jeg til å miste tilgangen til noen av de eksisterende funksjonene eller konfigurasjonene jeg har opprettet?

Nei, du kommer ikke til å miste noe du allerede har gjort i Admin Console. Sluttbrukerne dine blir ikke berørt, og alt innholdet ditt forblir uendret.

Når blir jeg flyttet til den nye konsollen?

Vi begynner overføringen 25. juli, og fortsetter deretter hver måned helt til alle brukerne er overført til den nye konsollen. Før vi implementerer disse endringene, kommer du til å motta en automatisk e-post fra adminconsole@adobe.com som en påminnelse.

Blir brukerne mine berørt?

Denne endringen skjer bare i Admin Console, så sluttbrukerne dine berøres ikke.

Kreves det noen handling fra min side?

Nei, administratoren trenger ikke gjøre noe. Når du får tilgang til den nye Admin Console, kan du gå gjennom oppstartsveiledningen for å se alle nyhetene.

Når blir den nåværende konsollen avviklet?

Den nåværende konsollen din avvikles så snart du er overført til den nye. Når alle konsollene er overført, fjerner vi den gamle opplevelsen i alle Adobe-produktene.

Hvem kontakter jeg hvis jeg har spørsmål?

Kontakt administratoren for Adobe-kontoen din eller kundestøtte.

Jeg har ubesvarte invitasjoner i konsollen. Hva skjer med dem under overføringen?

Hvis invitasjonen er nyere enn 30 dager, blir den godtatt automatisk. Invitasjoner som er eldre enn 30 dager, utløper og må sendes på nytt til de aktuelle brukerne. Dette gjelder for invitasjoner til produkter for arbeidsgrupper, invitasjoner til ekstra administratorer for produkter for arbeidsgrupper og invitasjoner til sluttbrukere om å bli med i et bedriftsprogram.