Kan ikke fylle ut eller lagre PDF-skjemaer

Du kan ikke fylle ut eller lagre PDF-skjemaer i Adobe Reader.

Bruk en av følgende løsninger på dette problemet.

Løsning 1: Hvis PDF-en ikke inneholder skjemafelter, aktiverer du Typewriter-verktøyet

1. Aktiver Typewriter-verktøyet på PDF-en.

• Med Adobe Acrobat:
      Merk: Du må ha minst én Acrobat Professional-klient installert.
      1. Åpne PDF-filen i Acrobat Professional.
      2. Velg Verktøy > Typewriter > Aktiver Typewriter-verktøy i Adobe Reader.
      3. Lagre PDF-filen.
    • Med Reader Extensions-server:
      Merk: Sørg for at du har en Reader Extensions-server installert i organisasjonen din.
      1. Gå til portalen for ReaderExtensions-server (http://[servername]:[port]/ReaderExtensions).
      2. Last opp PDF-filen.
      3. Fyll ut PDF-skjemaet.
      4. Lagre resultatfilen på datamaskinen.
  2. Åpne PDF-filen i Adobe Reader og velg Verktøy > Typewriter for å få tilgang til Typewriter-verktøyet.

3. Bruk Typewriter-verktøyet for å skrive tegn på PDF-innholdet.

Merk: Typewriter-verktøyet er kun tilgjengelig for statiske PDF-filer, ikke for dynamiske filer, siden det er en del av kommentarfunksjonaliteten.

Løsning 2: For å lagre skjemadata du skriver inn i PDF-skjemafelter, må du oppgradere til Adobe Reader XI

Adobe Reader XI muliggjør lagring av skjemadata til PDF-filen.

Løsning 3: For Adobe Reader X eller nyere, spør du skjemaets forfatter om å aktivere relevante PDF-rettigheter ved hjelp av Reader Extensions-serveren

Merk: Skjemaforfatteren må ha Reader Extensions-serveren installert i organisasjonen for å fullføre disse trinnene.

1. Gå til portalen for ReaderExtensions-server (http://[servername]:[port]/ReaderExtensions).
  2. Last opp PDF-filen.
  3. Velg bruksrettighetene du vil ha for PDF-filen (du trenger skjemautfylling hvis du vil fylle ut PDF-skjemaet og lagre dataene).

4. Lagre resultatfilen på datamaskinen.

Merk: Reader Extensions-serveren er et LiveCycle-produkt som benyttes i et bedriftsmiljø. På grunn av dette er ikke denne løsningen kostnadseffektiv hvis du kun vil aktivere en håndfull skjemaer eller PDF-filer.

Tilleggsinformasjon

Du trenger en lisens for Adobe Acrobat hvis du vil endre og lagre endringer i en PDF-fil. Endringer som vanligvis krever Adobe Acrobat inkluderer å skrive inn tekst, lagre et PDF-skjema og legge til kommentarer.