Fra 8. februar 2011 gir ikke lenger Adobe støtte eller leverer sikkerhetsoppdateringer for Flash Player 9. Adobe anbefaler at alle brukere av Flash Player som har et støttet system å oppdatere til den nyeste versjonen av spilleren. Du kan få den nyeste versjonen av Flash Player fra nedlastingssenteret for Flash Player.

Hvis datamaskinen ikke oppfyller systemkravene for å installere den nyeste versjonen av Flash Player, kan du fortsette å bruke Flash Player 9. Men det finnes potensiell sikkerhetsrisiko ved å gjøre dette. Hvis du vil installere eller reinstallere Flash Player 9 på en eldre datamaskin, kan du se Arkiverte Flash Player-versjoner.

Deaktiver automatiske oppdateringsvarslinger på eldre datamaskiner

Adobe anbefaler at du beholder automatiske oppdateringsvarslinger på slik at du mottar de nyeste funksjons- og sikkerhetsoppdateringene når de distribueres. Men hvis systemet ditt ikke støtter den nyeste versjonen av Flash Player, kan du slutte å motta påminnelser om oppdateringer.

Gjør følgende hvis du vil deaktivere automatiske oppdateringsvarslinger og fortsette å bruke Flash Player 9:

1. Åpne Flash Player Settings Manager i en ny fane, eller et nytt nettleservindu.
  2. Velg panelet Globale meldingsinnstillinger fra Settings Manager-menyen på venstre side av vinduet.
  3. Når panelet Globale meldingsinnstillinger vises, fravelger du Varsle meg når en oppdatering til Adobe Flash Player er tilgjengelig.

Støttepolicy

Som en normal forretningsprosess for Adobe, avvikler Adobe støtte for et produkt eller en teknologi som følge av endrede markedsbetingelser og virkning for kunder. Adobes erklærte støttepolicy når det gjelder Adobe Flash Player er å støtte gjeldende og forrige hovedutgave (http://www.adobe.com/support/programs/policies/supported.html). Men Flash Player 9 ble utgitt i juni 2006 og har en markedsandel på mindre enn 2 % ifølge Millward Browns penetrasjonsstudie fra desember 2010. Etter å ha støttet Flash Player 9 i fem år, avvikler Adobe støtte for å fortsette å fokusere på å gjøre nettet bedre med nye utgivelser av Flash Player.