Problemer med installasjon av Adobe Flash Player? Finn problemet ditt og prøv den tilhørende løsningen.

1. Har du sjekket om Flash Player allerede er installert på datamaskinen din?

2. Blir du bedt om å lukke nettleseren?

I Internet Explorer må installasjonsprogrammet lukke nettleseren for å fortsette installeringen.

Følg disse instruksjonene.

Også, hvis et program bruker en allerede installert versjon av Flash Player, kan ikke Flash Player-installasjonsprogrammet kjøre på riktig måte. I så fall må du lukke alle åpne programmer og prøv igjen.

3. Har du sjekket om Flash Player er aktivert i nettleseren din?

For Internet Explorer, se Aktivere Flash Player i Internet Explorer.

For Firefox i alle OS, se Aktivere Flash Player i Firefox.

For Safari på Mac OS, se Aktivere Flash Player i Safari.

For Google Chrome, se Aktivere Flash Player i Chrome.

For Opera, se aktivere Flash Player i Opera.

4. Får du feil som inneholder ActiveX-problemer?

Deaktivere ActiveX-filtrering for Flash Player for at den skal fungere riktig.

Se Hvordan slå "ActiveX-filtrering" på eller av i IE9, IE10, og IE11.

5.  Startet installasjonsprogrammet installasjonen?

Du vet ikke hvilken plassering installasjonsprogrammet til Flash Player ble lastet ned til.

Flash Player-installasjonsprogrammet skal be deg om å starte installasjonen når nedlastingen er fullført. Hvis ikke kan du starte installasjonsprogrammet direkte fra nedlastingsmappen.

1. Etter at du har lastet ned Flash Player, lukke alle nettlesere.
  2. Finn installasjonsfilen til Flash Player. Med mindre du har spesifisert noe annet ligger filen i mappen Nedlastinger.
  3. Dobbeltklikk på installasjonsfilen for å starte installasjonen av Flash Player.

For mer hjelp til å finne nedlastede filer, se Finne en fil du har lastet ned og Nedlastede filer fra Internett i Microsoft Hjelp.

6.  Har du tillatelsesproblemer?

Etter å ha installert Flash Player, fungerer den ikke riktig før du starter datamaskinen på nytt. Etter omstarten, vil websider be deg om å installere Flash Player på nytt.

Se Hvordan løser jeg problemer med Flash Player-tillatelser i Windows?.

7.   Klarer du ikke løse problemet?

Det rike medieinnholdet fungerer ikke og du vet ikke hva problemet er.

Sjekk de hyppigst forekommende problemene med Flash Player.

8. Starter ikke ADM-installasjonsprogrammet til Flash Player?

Dette kan være på grunn av et sertifikatproblem. ADM-installasjonsprogrammet bruker SHA256-sertifikatet. Det er mulig at dette ikke er kompatibelt med en datamaskin som kjører Windows Vista SP2 eller Windows Server 2008 SP2.

Hvis dette er oppsettet ditt, må du besøke siden for Microsoft-støtte for å laste ned en oppdatering til operativsystemet ditt.

Har du fremdeles problemer?

Hvis du har problemer med installasjon av Adobe Flash Player, kan du prøve å laste ned installasjonsprogrammet direkte fra de følgende nettsidene:

Se også: