Dårlig videoytelse i Flash Player

Du kan oppleve dårlig videoytelse når du bruker Flash Player hvis du har lav båndbredde på nettverket, eller ikke møter anbefalte maskinvarekrav. Symptomer kan inkludere:

• Hakkete lyd eller videoavspilling
  • Dårlig bildekvalitet
  • Bildetap
  • Trege visningstider
  • Hakking
  • Videoartefakting
  • Tap av lyd
  • Usynkronisert video og lyd

Løsning

Frigjør så mye båndbredde på nettverket som mulig. For eksempel, stopp programmer som bruker båndbredde, som direktemeldingsprogrammer, og fildelingsprogrammer over P2P.

Påse at datamaskinen samsvarer med minimumskravene for anbefalt maskinvarekonfigurasjon, for en optimal avspillingsopplevelse:

Oppløsning Windows Macintosh Linux
852 x 480
(480p)
24 bps
Intel Pentium 4 2,33-GHz prosessor (eller tilsvarende)

128 MB RAM

64 MB VRAM
PowerPC G5 1,8 GHz eller raskere prosessor

Intel Core Duo 1,33 GHz eller raskere prosessor

256 MB RAM

64 MB VRAM
Intel Pentium 4 2,33-GHz prosessor (eller tilsvarende)

128 MB RAM

64 MB VRAM
1 280 x 720
(720p)
2430 bps
Intel Pentium 4 3-GHz prosessor (eller tilsvarende)

128 MB RAM

64 MB VRAM
Intel Core Duo 1,83 GHz eller raskere prosessor

256 MB RAM

64 MB VRAM
Intel Pentium 4 3-GHz prosessor (eller tilsvarende)

128 MB RAM

64 MB VRAM
1 920 x 1 080
(1080p)
24 bps
Intel Core Duo 1,8-GHz prosessor (eller tilsvarende)

128 MB RAM

64 MB VRAM
Intel Core Duo 2,66-GHz prosessor
(eller tilsvarende)

512 MB RAM

128 MB VRAM
Intel Core Duo 1,8-GHz prosessor (eller tilsvarende)

128 MB RAM

64 MB VRAM

Hvis du har visningsproblemer med Flash player, som dårlig bildekvalitet eller trege visningstider, kan du i tillegg prøve å fjerne merkingen for Aktiver maskinvareakselerasjon i Skjerm-panelet. Fjerning av merkingen for dette alternativet, kan eliminere kompatibilitetsproblemer mellom maskinvare eller driver og Flash Player. Flash Player bruker da programvare til å skalere og vise innholdet.

Du kan deaktivere maskinvareakselerasjonen ved å gjøre følgende:

1. Høyreklikk (Windows) eller Kontroll-klikk (Macintosh) på Flash-programmet eller videoen under avspilling.
  2. Fra kontekstmenyen velger du Innstillinger. Skjerm-panelet er det første panelet som vises.
  3. Fjern merkingen for alternativet Aktiver maskinvareakselerasjon og klikk på Lukk.

For mer informasjon om Flash Players skjerminnstillinger og skalering av maskinvareakselerasjon, se Hjelpedokumentasjon for Flash Player.

Tilleggsinformasjon

Selv om at denne TechNoten er ment for sluttbrukere som ser på Flash-videoer, bør utviklerne hjelpe med å optimalisere avspillingen av video ved å følge beste praksis for koding av Flash-videoer. Følgende Utv.artikkel, Encoding Flash Video, er en verdifull referanse for utviklere og innholdsleverandører.