Bruk denne veiledningen for å feilsøke spill, video og lyd for Adobe Flash Player på en Mac-maskin. Du finner også trinn for å kunne feilsøke webkameraprogrammer.

Disse instruksjonene gjelder for Mac OS. Hvis du bruker Windows, se Flash Player-spill, video eller lyd virker ikke | Windows

Hvis du har problemer med spill, video, webkameraet eller lyd når du bruker Flash Player på Mac, kan du prøve en av disse løsningene:

Hvis du har et annet problem, se Vanlige Flash Player-problemer.

Løse problemer med nettspill

Prøv disse løsningene, én etter én:

Tøm bufferen i webleseren

Firefox

1. Velg Verktøy > Slett nylig historikk.

2. Velg tidsrom, og klikk på Slett nå.
  3. Start Firefox på nytt.

Safari

1. Velg Safari > Tøm buffer.
  2. Klikk på Tøm.
    Klikk på knappen Tøm.
  3. Start Safari på nytt.

Google Chrome

1. Velg Chrome > Slett nettleserdata.

2. Velg passende avkryssingsruter.

3. Klikk på Slett nettleserdata.
    Slett avmerkingsboksen Nettleserdata

Sørg for at JavaScript er aktivert

Firefox

1. Velg Verktøy > Innstillinger.

2. Klikk på Innhold.
  3. Velg Tillat JavaScript.

Aktiver JavaScript-avmerkingsboksen – Firefox
  4. Lukk dialogboksen Innstillinger, og last inn websiden på nytt.

Safari

1. Velg Safari > Valg.

2. Velg kategorien Sikkerhet.
  3. Velg Tillat JavaScript.

Aktiver JavaScript-avmerkingsboksen – Safari
  4. Lukk dialogboksen Innstillinger, og last inn websiden på nytt.

Google Chrome

1. Velg Chrome > Innstillinger.

2. Klikk på kategorien Avansert.

3. Klikk på Innholdsinnstillinger-knappen.
    Knappen Innholdsinnstillinger
  4. Velg Tillat alltid nettsteder å kjøre JavaScript i vinduet Innholdsinnstillinger.

Tillat alltid nettsteder å kjøre JavaScript-alternativet

Avslutte alle andre programmer som er koblet til Internett

Gi spillet eksklusiv tilgang til Internett-tilkoblingen.

Ikke bruk trådløs tilkobling

Forsøk å bruke Internett via trådet tilkobling (f.eks. via Ethernet-kabel) i stedet for å trådløst.

Deaktivere popup-blokkering

Popup-blokkering overvåker JavaScript-prosesser. Spill krever at disse prosessene fungerer riktig.

Laste ned den nyeste versjonen av webleseren

Hvis du fortsatt har problemer, kan du laste ned og installere den nyeste versjonen av nettleseren din (velg korrekt installasjonsprogram for din Mac OS-versjon):

Søke i spillforumet eller rapportere en feil

Spillforumene kan noen ganger gi løsninger på brukerproblemer. Søk i spillforumene etter feil som ligner den du opplever. Du kan også melde en Flash Player-feil og se feil rapportert av andre brukere.

Løse problemer med video og lyd

Prøv disse løsningene, én etter én:

Følg produsentens anbefalinger

Følg anbefalinger fra datamaskinprodusenten angående lyd- eller videoproblemer. Eksempel:

• Juster volumet på Mac-maskinen ved å trykke på F12- og F11-tastene.
  • Juster volumet på webområdet hvor du ser videoen.
  • Start Mac-maskinen på nytt.

Påse at du har den nyeste versjonen av Flash Player

1. I webleseren åpner du siden About Flash Player.
    • Hvis Flash Player er installert på datamaskinen, vises Om Flash Player-siden en informasjonsboks om versjon. Følgende eksempel viser hvordan boksen ser ut.

Versjonsinformasjon
    Hvis denne boksen vises på Om Flash Player-siden, viser den hvilken Flash Player-versjon som er installert på datamaskinen.

• Hvis Flash Player ikke er installert på datamaskinen, viser Om Flash Player-siden en av boksene nedenfor. Last ned og installer den nyeste versjonen av Flash Player.

Infobokser hvis Flash Player ikke er installert
  2. Sammenlign den installerte Flash Player-versjonen med den nyeste versjonen av Flash Player for Mac OS-versjonen.
    • Hvis versjonsnumrene samsvarer, har du den nyeste versjonen av Flash Player. Ikke installer Flash Player på nytt. Fortsett til neste løsning.
    • Hvis Flash Player-versjonen på datamaskinen ikke er den nyeste versjonen, avslutter du webleseren. Avinstaller den nåværende versjonen av Flash Player. Last deretter ned og installer den nyeste versjonen av Flash Player.

Laste inn websiden på nytt

Last inn websiden på nytt ved å klikke på Last inn på nytt-ikonet .

Bekreft at datamaskinen er satt til å tillate at innhold spilles av

Vis Innstillinger for Flash Player.

1. Ctrl-klikk på innhold som vises i Flash Player.

2. Velg Globale innstillinger. Siden Hjelp for innstillinger vises. Innstillinger er en innebygd side som vises, IKKE en skjermkopi. Du kan også gjøre endringer på samme side.

Velg Globale innstillinger fra kontekstmenyen
  3. Velg panelet Innstillinger for global lagring, i kolonnen til venstre. Panelet Innstillinger for global lagring vises.
  4. I panelet Innstillinger for global lagring, velger du å tillate at tredjeparts Flash-innhold lagrer data på datamaskinen.

Tillat tredjeparts Flash-innhold for å lagre data på datamaskinen

• Hvis du vil vise eller endre personverninnstillinger for webområder du har besøkt, bruker du panelet Personverninnstillinger for webområder.
    • Hvis du vil vise, endre eller slette lagringsinnstillinger for webområder du har besøkt, bruker du panelet Lagringsinnstillinger for webområder.

5. I webleseren åpner du siden hvor du opplevde problemer med Flash Player.
  6. Ctrl-klikk på innholdet, og velg Innstillinger fra hurtigmenyen. Popup-boksen Innstillinger for Flash Player vises.

7. Klikk på menyelementet Personverninnstillinger for å vise panelet Personverninnstillinger.
    Personvern-fane
  8. Velg Tillat at webområder får tilgang til webkamera og mikrofon.
    Velg Tillat avmerking
  9. Start webleseren på nytt. Prøv å spille av en video.

Frigjøre båndbredde på nettverket og kontrollere maskinvareoppsettet

Frigjør så mye båndbredde på nettverket som mulig. Du kan f.eks. avslutte programmer som av og til bruker mye båndbredde, som hurtigmeldingprogrammer og programmer for fildeling.

Du må også påse at datamaskinen møter minimumskravet anbefalt for optimal avspillingsopplevelse. Se tabellen over anbefalte maskinvarekonfigurasjoner.

Løse problemer med webkamera

Prøv disse løsningene, én etter én:

Bekrefte om det innebygde iSight-kameraet fungerer

1. Start iChat.
  2. Klikk på Video > Videoforhåndsvisning. En forhåndsvisning fra webkameraet vises. Hvis forhåndsvisningen ikke vises, fungerer ikke iSight-kameraet. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Apples feilsøkingsveiledning.

Avslutte alle programmer som bruker webkameraet

Du kan bare bruke et webkamera med ett program om gangen. Avslutt alle andre programmer som bruker webkameraet, f.eks. iChat, PhotoBooth og Skype. Prøv å bruke webkameraet på nytt.

Endre alternativet Kamera i innstillingene for Flash Player

1. Ctrl-klikk på det tomme webkameravinduet.

2. Velg Innstillinger fra kontekstmenyen.

Velg Innstillinger
  3. Klikk på webkameraikonet og endre kameraalternativene til USB Video Class Video.

Velg USB-videoklassevideo
  4. Klikk Lukk.

Avinstallere Flip4Mac, Google Voice og plugin-moduler for lyd

Flip4Mac, Google Voice og plugin-moduler for lyd er ikke kompatible med Flash Player-områder som bruker webkamera.

Du avinstallerer Flip4Mac WMV ved å åpne filen Flip4Mac WMV uninstaller.pkg i mappen Applications/Flip4Mac.

Du avinstallerer Google Voice og plugin-moduler for lyd ved å åpne GoogleVoiceAndVideoUninstaller.app i mappen Library/Application Support/Google.

Installere Flash Player

Bekrefte om webkameraet fungerer

Hvis du har forsøkt løsningene ovenfor, og Flash Player fremdeles ikke fungerer, må du bekrefte at webkameraet fungerer.

Følg disse trinnene:

1. Gå til et webområde som bruker webkamera med Flash Player, f.eks. Test Webcam.

Når webområdet er lastet inn, vises et vindu som ber deg gi webområdet tilgang til webkamera og mikrofon.
  2. Klikk på Tillat.

Klikk på knappen Tillat
  3. Ctrl-klikk på webkameraområdet hvis det er tomt.
  4. Velg Innstillinger.

5. Klikk på webkameraikonet og endre kameraalternativet til USB Video Class Video.

Velg USB-videoklassevideo fra kontekstmenyen
  6. Klikk Lukk.