Du kan oppleve en av følgende problemer når du bruker Adobe Flash Player:

• Videoen vises ikke.
  • En svart eller hvit boks vises i stedet for videoen.
  • Fargene er flekkete.
  • Det vises en grønn strek som deler spilleren i to.
  • Søk-/navigasjonslinjen mangler eller vises feil.
  • Videoen stopper når du endrer oppløsningen (spesielt i fullskjermmodus).

Flash Player 10 og nyere versjoner kan bruke systemets grafikkmaskinvare til å akselerere videodekoding. Flash Player 10.2 og nyere versjoner kan også akselerere videopresentasjon på noen nettsider og alle aspekter ved videoavspilling. Hvis du opplever problemer ved videoavspilling i Flash Player, kan det være et inkompatibilitetsproblem med skjermkortdriverens programvare. Følg trinnene i dette dokumentet for å feilsøke disse problemene og gi Adobe informasjon som selskapet kan bruke til å forbedre Flash Player.

Kontroller om du kan se en HTML5-video

Se følgende videoer i en HTML5-støttet nettleser.

Det kan være et problem med Flash Player dersom du kan se HTML5-videoen, men ikke ikke-HTML5-videoen. Det kan være et problem med enhetens driver dersom du ikke kan se begge videoene.

Løs problemer med videoavspilling

Følg disse trinnene dersom du opplever problemer med avspilling av videoer:

1. Forsøk å deaktivere maskinvareakselerering. Høyreklikk Flash Player-logoen nedenfor og velg Innstillinger i kontekstmenyen. Velg bort Aktiver maskinvareakselerasjon (i kategorien Skjerm) og klikk på Lukk.

2. Du kan se eksempelvideoer på Adobes nettside.

Det kan være et problem med skjermkortdriveren dersom deaktivering av maskinvareakselerering løser problemet. For å hjelpe Adobe med å løse problemet, kan du følge anvisningene nedenfor for å rapportere problemet.

3. Forsøk å oppdatere driveren hvis du bruker Windows.

Windows Update oppdaterer ikke enhetens drivere som standard. Se Microsofts hjelpeartikkel Oppdatere en driver for maskinvare som ikke fungerer skikkelig for informasjon om hvordan du kan oppdatere driverne dine.

I noen tilfeller kan du motta driveroppdateringer fra datamaskinens produsent eller produsenten av skjermkortet ditt:

4. Reaktiver maskinvareakselerering i Flash Player (ved å følge trinnene over) etter du har oppdatert driveren (og startet datamaskinen på nytt). Kontroller for å se om problemene med videoavspilling er løst. Hvis problemet ikke er løst, følger du anvisningene nedenfor for å rapportere problemet.

Rapporter et problem med videoavspilling til Adobe

Du kan hjelpe Adobe med å arbeide med driverens produsenter for å løse problemene, ved å sende inn en rapport eller feil. Følg instruksjonene nedenfor for å oppgi informasjon om skjermkortet ditt. Gi også en tydelig og detaljert beskrivelse av problemet sammen med informasjonen som Adobe trenger for å undersøke det.

For Windows-brukere

1. Åpne Start-menyen og skriv dxdiag i søkefeltet. Eller velg Kjør og skriv dxdiag.exe i tekstfeltet som vises.

Skriv dxdiag.exe i Kjør-tekstfeltet
  2. Klikk på Lagre all informasjon i DirectX-diagnoseverktøyets vindu for å lagre diagnoserapporten i en fil som heter «DxDiag.txt».

Klikk på Lagre all informasjon
  3. Lagre denne filen på skrivebordet slik at den er lett å finne. (Valgfritt: Klikk på Skjerm-kategorien dersom du ønsker å vise skjermkortets navn, produsent og driverversjon raskt.)

Lagre filen
  4. Send in problemrapporten, inkludert DxDiag.txt-filen til Adobe ved å følge denne fremgangsmåten.

For Mac OS-brukere

1. Fra Apple-menyen, velg Om denne Mac-en.

Om denne Mac-en
  2. Klikk på Mer info.

Mer informasjon
  3. Velg Fil > Lagre for å lagre systeminformasjonen i en fil. Velg Grafikk og skjermer dersom du ønsker å se driverens versjonsnummer.

Skriv ned skjermkortets navn og video-RAM
  4. Send inn problemrapporten, inkludert grafikk- og systeminformasjonsfilen, til Adobe ved å følge denne fremgangsmåten.

For Linux-brukere

1. Åpne Terminal.
  2. Kjør «glxinfo > yourtag_glxinfo.txt».
  3. Send in problemrapporten, inkludert glxinfo.txt-filen til Adobe ved å følge denne fremgangsmåten.

Send problemrapporten til Adobe

1. Logg på Adobe Bugbase med Adobe-ID-en og -passordet.
    Hvis du ikke har en Adobe-ID, klikker du på Opprett en Adobe-konto for å opprette en.

2. Klikk Legg til feil.
  3. Velg Adobe Flash Player under Produkt. Velg detaljer som versjon, produktområde, frekvens, feiltype, versjon, Flash Player-språk, operativsystemets språk, nettleser og plattform.
  4. Oppgi tittel, beskrivelse og trinn for å gjengi feilen. Kopier og lim inn følgende etterspurte informasjon:

• Nettleser og versjon: <Nettleserens navn og versjon som vist ovenfor.>
    • URL: <Hele nettadressen til siden hvor du opplevde problemet.>
    • Beskrivelse: <En beskrivelse av problemet du opplever. Spesifikk informasjon gjør det enklere for Adobe å diagnostisere problemet. For eksempel, er videoen svart, finnes det artefakter på bildet eller er videoen hakkete når den ikke spiller av? Hvordan ser feilen ut? Hva gjorde du før problemet oppstod? Var det noen deler av avspillingen som virket? Oppstår problemet i full skjerm eller i nettleservinduet?>
    • Maskinvareakselerering: <Løses problemet når maskinvareakselerering deaktiveres som beskrevet i feilsøkingstrinnene?>
    • Relaterte foruminnlegg, hvis gjeldende: <Hvis du har skrevet et innlegg på et forum angående dette problemet, oppgi nettadressen til foruminnlegget ditt slik at Adobe kan spore relatert informasjon.>
  5. Legg ved diagnosefilen og klikk på Send.

Tilleggsinformasjon