Brukerveiledning Avbryt

Tilpass elevenes hjemmeside

1. Learning Manager-brukerveiledning
  2. Innledning
    1. Oppsummering av nye funksjoner
    2. Versjonsnotat
    3. Systemkrav | Adobe Learning Manager
    4. Adobe Learning Manager-referanseområde (ALM-referanseområde) for AEM-områder
    5. Learning Managers overholdelse av GDPR
    6. Tilgjengelighet i Learning Manager
    7. Støtte for egendefinert domene
  3. Kom i gang
    1. Komme i gang som administrator
    2. Komme i gang som forfatter
    3. Komme i gang som elev
    4. Komme i gang for ledere
    5. Komme i gang som instruktør i Learning Manager
  4. Administrator
    1. Brukerpålogging
    2. Legg til brukere og opprett brukergrupper
    3. Legg til klasseromsplasseringer
    4. Opprett kursmoduler, forekomster og opplæringsprogrammer
    5. Learning Manager-innholdskatalog
    6. Innholdsmarkedsplass
    7. Rapporter
    8. Opplæringsstier
    9. Opplæringsplaner
    10. Administrer Learning Manager-bestillinger og -fakturering
    11. Jobb-hjelp
    12. Sertifiseringer
    13. Kataloger
    14. Legg til brukere i parti
    15. Opptre som elev og leder
    16. Flere SSO-pålogginger
    17. Likestilte kontoer
    18. Opprett og modifiser ferdigheter og nivåer
    19. AI-basert anbefaling av kurs
    20. Spillifisering
    21. Tilpass elevenes hjemmeside
    22. Merker
    23. Fargetemaer
    24. Elevutskrifter
    25. Administrering av ventelister og oppmøte
    26. Fluidic-spiller
    27. Kunngjøringer
    28. E-postmaler
    29. Adobe Connect-integrasjon
    30. Innstillinger
    31. Varsler
    32. iPad- og Android-brukere
    33. Komme i gang som administrator
    34. Fjern brukere
    35. Tagger
    36. Learning Manager-innholdskatalog
    37. Egendefinerte roller
    38. Katalogetiketter
    39. xAPI i Learning Manager
    40. Overvåkning og moderering av sosial læring som administrator
    41. Aktiver full kontroll av en delt katalog
    42. Tilordne ferdighet med ferdighetsdomener
  5. Integreringsadministrator
    1. Migreringsveiledning
    2. Learning Manager-koblingspunkt
    3. Integrer Learning Manager med AEM
    4. Installer Salesforce-pakken i Learning Manager
    5. Installer Microsoft Teams-tilkoblingen
    6. Bruksanvisning for apputvikler
    7. Learning Manager-app for Salesforce
    8. Innstillinger
    9. Administrer egendefinerte roller med CSV-filer
  6. Forfattere
    1. Brukerpålogging
    2. Innholdsbibliotek
    3. Opprette, endre og publisere kurs
    4. Kataloger
    5. Jobb-hjelp
    6. Adobe Connect-integrasjon
    7. Legg til læreobjekter på forskjellige steder
    8. Brukervarsler
    9. E-postmaler
    10. Hvordan velger du kursmoduler?
    11. Forhåndsvis som elev
    12. Innstillinger
    13. xAPI i Learning Manager
  7. Instruktør
    1. Moduler
    2. Administrere elever for økten
  8. Elev
    1. Logg inn
    2. Profilinnstillinger
    3. Kataloger
    4. Kurs
    5. Fluidic-spiller
    6. Opplæringsprogrammer
    7. Sertifiseringer
    8. Jobb-hjelp
    9. Merker
    10. Ferdigheter og nivåer
    11. Spillifisering
    12. Brukervarsler
    13. Kunngjøringer
    14. Administrering av ventelister og oppmøte
    15. Learning Manager-app for Salesforce
    16. Adobe Connect-integrasjon
    17. Elev-app for mobil og nettbrett
    18. Sosial læring i Learning Manager
    19. Adobe Learning Manager-skrivebordsprogram
    20. Startside for elever
    21. Del til Sosial læring
    22. Systemkrav | Adobe Learning Manager-skrivebordsprogram
  9. Leder
    1. Brukerpålogging
    2. Lederdashbord
    3. Rapporter
    4. Læreobjekter
    5. Brukervarsler
    6. Elevutskrifter
    7. Innstillinger
    8. iPad- og Android-brukere
  10. Vanlige spørsmål
    1. Vanlige spørsmål for administratorer
    2. Vanlige spørsmål for forfattere
    3. Vanlige spørsmål for instruktører
    4. Vanlige spørsmål for ledere
  11. Kunnskapsbase
    1. Kan ikke logge på Learning Manager
    2. Læringssammendrag viser ikke oppdaterte data
    3. Kan ikke laste opp en CSV
    4. Generer en HAR-fil
    5. Det automatiske popup-vinduet med L1-tilbakemelding vises ikke
    6. Kan ikke se visse kurs under katalog mens du oppretter en sertifisering
    7. Kan ikke se visse kurs under katalog mens du oppretter et læringsprogram
    8. Problemer med å avskrive et læringsprogram
    9. Kunne ikke tildele et merke
    10. Økten løper ut i Learning Manager
    11. Kan ikke søke etter et kurs
    12. Feilsøke migreringsproblemer
    13. Feilsøke problemer med Learning Manager-appen
    14. Brukere blir automatisk slettet i Learning Manager
    15. Publiseringsproblemer på EU-domenet
    16. Kan ikke registrere som ekstern bruker
    17. Okta Active Directory-integrasjon med Adobe Learning Manager
    18. Kan ikke se elever i et kurs
    19. Kan ikke se kalender
    20. Modulen merkes ikke som fullført etter fullført kurs
    21. Kan ikke oppnå en ferdighet etter å ha fullført et kurs
    22. Avmerkingsknapper mangler
    23. Kan ikke se filinnsendinger i Learning Manager

Oversikt

En administrator kan tilpasse elevenes hjemmeside og gjøre den mer moderne, innholdsdrevet og personalisert for hver enkelt elev.

Den personaliserte tilnærmingen gir en widgetbasert måte å bygge elevens hjemmeside på, som administratoren i organisasjonen kan konfigurere i brukergrensesnittet for administratorer med en WYSIWYG-løsning.

Opplevelsen drives av personaliserte opplæringsanbefalinger fra en AI-drevet algoritme som analyserer tredjepartsinnhold for bransjeferdigheter, tar høyde for medelevers aktivitet og elevenes interesseområder gjennom eksplisitt og implisitt informasjon.

Konfigurer hjemmesiden for elever

På siden Merkevare > Elevhjemmeside kan en administrator tilpasse hjemmesideopplevelsen for en elev, slik at eleven vil se en helt ny side når han eller hun logger inn i opplæringsappen.

Administratorer kan angi brukergrensesnitt (utseende) fra admin-appen (fanen Merkevare > Elevhjemmeside).

Administratorer kan bytte til visning av ppslukende brukergrensesnitt, tilpasse widgeter/funksjoner i henhold til dette, og så aktivere det oppslukende brukergrensesnittet.

Skjermbildet Elevhjemmeside inneholder følgende deler:

Alternativ for oppslukende layout

Aktiver alternativet Oppslukende for å vise oppsettet til en oppslukende side. Du kan slå av og på dette alternativet under Merkevare > Generelt.

I tidligere versjoner var alternativene for Elevstartsiden i Innstillinger.

Her er de ulike alternativene du kan angi:

Startsideopplevelse: Bruk enten Klassisk eller Oppslukende. Hvis du velger Oppslukende, vises følgende alternativer:

• Opplæringstype: Velg enten Industri- eller Tilpasset justering. Tilpassede opplæringer lages internt. Bransjerettede opplæringer inkluderer standardinnhold fra tredjepartsleverandører.
Velg opplevelse på startsiden
Velg opplevelse på startsiden

Alternativet La elev utforske interesseområder er tilgjengelig i både den klassiske og oppslukende opplevelsen.

Hvis du velger Tilpasset …

Hvis du velger Industri-justert …

Du kan velge maks. ett internt og eksternt aktivt felt.

Du kan velge maks. fem og minst ett felt. Som standard velges alternativet Profil.

Hvis det er færre enn 1000 elever vil hele kontoen anses som et enkelt omfang. Dette gjelder spesielt typen Egendefinert opplæring. Hvis kontoen har færre enn 1000 brukere, anser den hele kontoen som omfanget.

Merk: Avmerkingsboksen Utforsk ferdigheter ble flyttet til Innstillinger > Generelt.

Dette aktiveres og gråes ut hvis du velger den oppslukende opplevelsen. Denne avmerkingsboksen aktiveres kun for den klassiske opplevelsen.

Skru på for å vise alternativer for oppslukende layout
Skru på for å vise alternativer for oppslukende layout

Oppslukende layout er standard for alle nye kontoer. Oppsettet styres av widgeter som kan aktiveres eller deaktiveres av en administrator. Basert på hvordan widgetene plasseres vil det samme vises på elevens hjemmeside.

Dette er widgetene som kan aktiveres og deaktiveres.

Ved hjelp av dette kan du forhåndsvise brukergrensesnittet for elever før det publiseres.

Merk:

Alternativet Oppslukende vil være AV for eksisterende kontoer. Det er aktivert for nye kontoer med Sosial og Spillifisering PÅ.

Widgeter for oppslukende layout
Widgeter for oppslukende layout

Widget

Beskrivelse

Overskrift

Hva er en overskrift, og hvordan tilpasser jeg elevoverskriften?

Det er et velkomstbanner for elever. Banneret kan være et bilde eller en video. Du kan målrette overskriften mot bestemte brukergrupper, og en elev vil se overskriften med én gang han eller hun kommer til hjemmesiden. En brukergruppe kan se flere toppbilder eller videoer avhengig av målplanen som er angitt av administrator.

Slik laster en administrator opp et banner:

1. Klikk på Kunngjøringer i venstrepanelet.
  2. Klikk på Legg til i øverste høyre hjørne av siden.
  3. Velg Som overskrift i nedtrekkslisten Type.
  4. Skriv en melding som skal vises i overskriften.
  5. Last opp et bilde eller en video.
  6. Velg målgruppe. Velg en brukergruppe eller opplæring der overskriften skal vises.
  7. Lagre overskriftskunngjøringen.

Min læring

Viser opplæringsobjektene som nylig er besøkt av eleven.

Kalender

Viser ulike kommende klasseroms- og virtuelle klasseromsopplæringer for elevene etter måned. De eleven kan melde seg på, eller allerede er påmeldt, vises, inkludert ledergodkjente opplæringer.

Spillifisering

Viser oversiktstavlen basert på opplæringsaktiviteter.

Sosial læring

Viser aktiviteter og innlegg fra brukere som er i samme brukeromfang som eleven.

Anbefalt av organisasjonen

Når den er aktivert anbefaler denne widgeten opplæringer til bestemte brukergrupper. Hver enkelt brukergruppe kan målrettes med én eller flere opplæringer, og målplanen er basert på en tidsperiode.

• Først oppretter administrator en kunngjøring av typen Som anbefalt, og velger deretter forutsatte opplæringer og brukergrupper. En elev som tilhører en brukergruppe vil se den anbefalte opplæringen.

• Dessuten kan administratoren også avgjøre om anbefalingene skal gjelde umiddelbart eller på en bestemt dato.

Anbefalinger basert på interesseområde

Viser opplæringsobjekter basert på elevens valgte interesseområde. Anbefalingen drives av en maskinlæringsalgoritme.

Bla gjennom etter katalog

Viser kataloger som felter på hjemmesiden.

Anbefalinger basert på medelevers aktivitet

Viser opplæring basert på hva medelever deltar i. Dette drives også av en maskinlæringsalgoritme.

Når du lagrer endringene vil elevens hjemmeside vise alle endringene.

Når en elev logger inn på elev-appen via en nettleser, kan han/hun se følgende oppslukende oppsett:

Startside

Startside
Startside

Min Læring-liste

Min Læring-liste
Min Læring-liste

Vis katalog

Vis katalog
Vis katalog

Alternativ for klassisk layout

Brukergrensesnittet som alltid har eksistert frem til nå kalles klassisk layout. Når du velger dette alternativet blir elevens hjemmeside tilbakestilt til klassisk layout.

Klassisk layout
Klassisk layout

Konfigurer anbefalingsinnstillinger

Under Merkevare > Generelt kan du konfigurere anbefalingsomfang for interne og eksterne elever, og la elevene velge ferdigheter på elevens hjemmeside.

På Generelt-siden har du følgende alternativer:

Organisasjonsnavn

Navnet på organisasjonen eleven tilhører.

Underdomene

Organisasjonens underdomene

Logostil

Slik vises logoen og firmanavnet i Learning Manager.

Temaer

Temaet som gjelder for Learning Manager.

Tilpass

Med Adobe Learning Manager kan du tilpasse kontoen din for å gi brukerne en rikere opplevelse.

Elevhjemmeside

Velg enten Klassisk eller Oppslukende. Hvis du velger Oppslukende vil det vises flere alternativer.

Opplæringstype

Velg enten Egendefinert eller Bransjetilpasset. Hvis det er færre enn 1000 elever vil hele kontoen anses som et enkelt omfang. Anbefalingen er basert på alle elever.

Innstilling for anbefalingsomfang

Velg et eller flere aktive felter. For Egendefinert kan du velge maksimalt ett aktivt felt. For Bransjetilpasset kan du velge maksimalt fem aktive felter.

La elevene utforske interesseområder

Kun for den klassiske opplevelsen. Velg Ja eller Nei.

Be brukerne velge interesseområder (Ferdigheter)

Kun for den oppslukende opplevelsen. Velg Ja eller Nei

Tilpass avspiller

Tilpass hvordan avspilleren skal vises for elevene. Velg Rediger ved avspillervisningen og bruk bryterne til å kontrollere utseendet til avspilleren til du finner et utseende som passer merkevarekravene til kurset eller opplæringen du jobber med.

Bruk bryterne til å vise eller skjule forskjellige deler av avspilleren.

Endre farger

Tilpass fargene til avspilleren ved å velge en farge eller ved å bruke en forhåndsdefinert farge. Du kan endre fargen til detaljene i avspilleren og endre lysstyrke i sidelinjen.

Forfattere

Du kan også gi en forfatter samme muligheter til å tilpasse avspilleren. Forfatteren kan bruke vekselkontrollene, unntatt for å vise en jobbhjelp, men kan ikke endre fargene i avspilleren.