Brukerveiledning Avbryt

Opplæringsstier

1. Learning Manager-brukerveiledning
  2. Innledning
    1. Oppsummering av nye funksjoner
    2. Versjonsnotat
    3. Systemkrav | Adobe Learning Manager
    4. Adobe Learning Manager-referanseområde (ALM-referanseområde) for AEM-områder
    5. Learning Managers overholdelse av GDPR
    6. Tilgjengelighet i Learning Manager
    7. Støtte for egendefinert domene
  3. Kom i gang
    1. Komme i gang som administrator
    2. Komme i gang som forfatter
    3. Komme i gang som elev
    4. Komme i gang for ledere
    5. Komme i gang som instruktør i Learning Manager
  4. Administrator
    1. Brukerpålogging
    2. Legg til brukere og opprett brukergrupper
    3. Legg til klasseromsplasseringer
    4. Opprett kursmoduler, forekomster og opplæringsprogrammer
    5. Learning Manager-innholdskatalog
    6. Innholdsmarkedsplass
    7. Rapporter
    8. Opplæringsstier
    9. Opplæringsplaner
    10. Administrer Learning Manager-bestillinger og -fakturering
    11. Jobb-hjelp
    12. Sertifiseringer
    13. Kataloger
    14. Legg til brukere i parti
    15. Opptre som elev og leder
    16. Flere SSO-pålogginger
    17. Likestilte kontoer
    18. Opprett og modifiser ferdigheter og nivåer
    19. AI-basert anbefaling av kurs
    20. Spillifisering
    21. Tilpass elevenes hjemmeside
    22. Merker
    23. Fargetemaer
    24. Elevutskrifter
    25. Administrering av ventelister og oppmøte
    26. Fluidic-spiller
    27. Kunngjøringer
    28. E-postmaler
    29. Adobe Connect-integrasjon
    30. Innstillinger
    31. Varsler
    32. iPad- og Android-brukere
    33. Komme i gang som administrator
    34. Fjern brukere
    35. Tagger
    36. Learning Manager-innholdskatalog
    37. Egendefinerte roller
    38. Katalogetiketter
    39. xAPI i Learning Manager
    40. Overvåkning og moderering av sosial læring som administrator
    41. Aktiver full kontroll av en delt katalog
    42. Tilordne ferdighet med ferdighetsdomener
  5. Integreringsadministrator
    1. Migreringsveiledning
    2. Learning Manager-koblingspunkt
    3. Integrer Learning Manager med AEM
    4. Installer Salesforce-pakken i Learning Manager
    5. Installer Microsoft Teams-tilkoblingen
    6. Bruksanvisning for apputvikler
    7. Learning Manager-app for Salesforce
    8. Innstillinger
    9. Administrer egendefinerte roller med CSV-filer
  6. Forfattere
    1. Brukerpålogging
    2. Innholdsbibliotek
    3. Opprette, endre og publisere kurs
    4. Kataloger
    5. Jobb-hjelp
    6. Adobe Connect-integrasjon
    7. Legg til læreobjekter på forskjellige steder
    8. Brukervarsler
    9. E-postmaler
    10. Hvordan velger du kursmoduler?
    11. Forhåndsvis som elev
    12. Innstillinger
    13. xAPI i Learning Manager
  7. Instruktør
    1. Moduler
    2. Administrere elever for økten
  8. Elev
    1. Logg inn
    2. Profilinnstillinger
    3. Kataloger
    4. Kurs
    5. Fluidic-spiller
    6. Opplæringsprogrammer
    7. Sertifiseringer
    8. Jobb-hjelp
    9. Merker
    10. Ferdigheter og nivåer
    11. Spillifisering
    12. Brukervarsler
    13. Kunngjøringer
    14. Administrering av ventelister og oppmøte
    15. Learning Manager-app for Salesforce
    16. Adobe Connect-integrasjon
    17. Elev-app for mobil og nettbrett
    18. Sosial læring i Learning Manager
    19. Adobe Learning Manager-skrivebordsprogram
    20. Startside for elever
    21. Del til Sosial læring
    22. Systemkrav | Adobe Learning Manager-skrivebordsprogram
  9. Leder
    1. Brukerpålogging
    2. Lederdashbord
    3. Rapporter
    4. Læreobjekter
    5. Brukervarsler
    6. Elevutskrifter
    7. Innstillinger
    8. iPad- og Android-brukere
  10. Vanlige spørsmål
    1. Vanlige spørsmål for administratorer
    2. Vanlige spørsmål for forfattere
    3. Vanlige spørsmål for instruktører
    4. Vanlige spørsmål for ledere
  11. Kunnskapsbase
    1. Kan ikke logge på Learning Manager
    2. Læringssammendrag viser ikke oppdaterte data
    3. Kan ikke laste opp en CSV
    4. Generer en HAR-fil
    5. Det automatiske popup-vinduet med L1-tilbakemelding vises ikke
    6. Kan ikke se visse kurs under katalog mens du oppretter en sertifisering
    7. Kan ikke se visse kurs under katalog mens du oppretter et læringsprogram
    8. Problemer med å avskrive et læringsprogram
    9. Kunne ikke tildele et merke
    10. Økten løper ut i Learning Manager
    11. Kan ikke søke etter et kurs
    12. Feilsøke migreringsproblemer
    13. Feilsøke problemer med Learning Manager-appen
    14. Brukere blir automatisk slettet i Learning Manager
    15. Publiseringsproblemer på EU-domenet
    16. Kan ikke registrere som ekstern bruker
    17. Okta Active Directory-integrasjon med Adobe Learning Manager
    18. Kan ikke se elever i et kurs
    19. Kan ikke se kalender
    20. Modulen merkes ikke som fullført etter fullført kurs
    21. Kan ikke oppnå en ferdighet etter å ha fullført et kurs
    22. Avmerkingsknapper mangler
    23. Kan ikke se filinnsendinger i Learning Manager

Hva er en opplæringssti?

Administratorer ønsker ofte å sette sammen en detaljert læreplan som gir inngående kunnskap om et bestemt emne eller kompetanseområde. Det kan også være en sekvens av opplæringskurs som de ansatte eller kundene forventes å gjennomføre. Dette krever at det settes sammen et sett med kurs og programmer for å skape en komplett opplæringspakke.

Det er her opplæringsstier kommer inn i bildet. En opplæringssti er en reise som en elev må gå gjennom for å mestre et emne over tid. Elevene har kontroll over sin egen læringsopplevelse, og kan tilegne seg og beholde kunnskap i sitt eget tempo og med større effektivitet.

En organisasjon utfører for eksempel opplæring om regler og retningslinjer, kultur, historie og så videre ved instruksjon av nyansatte. En opplæringssti setter opp kursene i henhold til de ansattes behov, slik at de ansatte kan registrere seg for kurs i henhold til opplæringsstien som er angitt for dem. du velger, og du kan registrere brukere til denne stien slik at de kan gå fra kurs til kurs.

Fordeler ved en opplæringssti

Opplæringsstier gjør leveransen av et opplæringsprogram praktisk og problemfri. Her er noen av de viktigste fordelene med en opplæringssti:

1. Tilordne nye ferdigheter og ferdighetsnivåer direkte til en lærebane. Du trenger ikke å matche ferdighetspoeng. Når eleven fullfører en opplæringssti, oppnår han eller hun det nevnte ferdighetsnivået.
  2. Muligheter for å bygge inn en eksisterende lærebane i en ny lærebane. Innbyggingsmuligheten er bare tilgjengelig for ett nivå med innbygging. En opplæringssti som allerede inneholder en innbygget sti, kan med andre ord ikke bygges inn i en ny sti.
  3. Mulighet for å legge til forutsetninger, jobb-hjelper og ressurser på opplæringsstinivået.
  4. Mulighet til å opprette seksjoner. Hver seksjon kan ha en tittel.
  5. Muligheten til å gjøre seksjoner obligatoriske og konfigurere fullførelseskriterier.

Legg til en lærebane i Learning Manager

I administratorappen i Learning Manager klikker du på Lærebane i panelet til venstre.

Lærebane-siden klikker du på Legg til. Angi detaljene.

Legg til en opplæringssti
Legg til en opplæringssti

Etter å ha opprettet opplæringsstien, velger du den nyopprettede opplæringsstien og legger til kurs i stien.

Du kan legge til ferdigheter og tilordne et merke til opplæringsstien. For å legge til en ferdighet velger du den nødvendige ferdigheten eller ferdighetene fra rullegardinlisten Velg en ferdighet. Velg også nivået for ferdigheten eller ferdighetene.

Legg til ferdigheter
Legg til ferdigheter

Tilordne et merke til opplæringsstien. Velg et merke fra listen over tilgjengelige merker.

Velg sekvenseringstypen for seksjonene og opplæringen som Sortert eller Usortert ut fra dine preferanser.

Hvis du velger Sortert vil modulene vises i samme rekkefølge som du opprettet dem. Hvis du velger Usortert blir ikke kursene sekvensert. Elevene kan fullføre kursene i hvilken som helst rekkefølge.

Hvis du vil legge til et kurs i opplæringsstien, klikker du på Legg til kurs eller opplæringsstier.

Velg opplæringen du vil legge til i opplæringsstien i dialogboksen som vises.

Velg opplæring
Velg opplæring

Du kan videre sortere kursene i henhold til ferdighetene som er tildelt, endret dato og kurseffektivitet.

Etter at du har valgt kursene eller opplæringsstien, klikker du på Lagre.

Du kan gjøre følgende i opplæringsstien:

Opprette og konfigurere en seksjon: En seksjon opprettes for å gruppere flere opplæringskurs som fullfører et område eller en vesentlig del av opplæringen. Hver seksjon kan ha en tittel. Hver seksjon kan også merkes Obligatorisk med spesifikke krav til gjennomføring.

Gjør kursene obligatoriske i hver seksjon: Aktiver eller deaktiver avmerkingsboksen Obligatorisk hvis du vil/ikke vil gjøre opplæringene obligatoriske inne i opplæringsstien. Hvis du aktiverer avmerkingsboksen, kan du enten gjøre alle eller noen av opplæringene obligatoriske.

Velg obligatorisk opplæring
Velg obligatorisk opplæring

Omorganisere rekkefølgen: Du kan flytte kursene opp eller ned og endre rekkefølgen.

Endre rekkefølgen på opplæringen
Endre rekkefølgen på opplæringen

Fjerne et kurs: Klikk på X på kurskortet, og fjern kurset fra opplæringsstien.

Fjern et kurs
Fjern et kurs

Når du har gjort endringene, klikker du Publiser for å publisere opplæringsstien.

Nøstet opplæringssti

Du kan legge en opplæringssti inne i en opplæringssti, men du kan maksimalt nøste én opplæringssti.

Sett inn opplæringsstien på samme måte som et kurs.

Nøstet opplæringssti
Nøstet opplæringssti

Innstillinger for opplæringssti

I seksjonen Innstillinger kan du legge til forutsetninger og jobb-hjelper en elev må gjennomføre før opplæringsstien kan starte. Du kan også legge til ressurser som er nyttige for eleven.

Innstillinger for opplæringssti
Innstillinger for opplæringssti

Forekomster

Forekomstene av opplæringsstier viser en ekstra flis, Opplæringsstier. Flisen viser antall opplæringsprogrammer som er lagt til i en opplæringssti.

På flisen Kurs kan du se kursforekomstene som er synlige for elevene som er påmeldt denne forekomsten.

Avmerkingsboksen La elevene velge forekomster (fleksibel opplæringssti) er bare gjeldende for kurs. Alle underordnede opplæringsstier får alternativet for å tilordne en forekomst av et opplæringsprogram til en opplæringssti. Som standard er kartleggingen satt til Standardforekomst.

Standardforekomst
Standardforekomst

Varsler

Tre alternativer er tilgjengelige:

1. Kurs og lærebaner på alle nivåer (velges som standard): Eleven blir varslet om eventuelle ufullstendige kurs, uavhengig av nivået i en lærebane.
  2. Lærebane på rotnivå: Eleven blir varslet om eventuelle ufullstendige kurs som tilhører en overordnet lærebane.
  3. Bare lærebaner og underordnet på første nivå: Eleven blir varslet om eventuelle ufullstendige kurs som er underordnet på første nivå fra en overordnet lærebane.

Varslingspåminnelsene utløses basert på alternativet. Som standard er alternativet Kurs og opplæringsstier på alle nivåer er aktivert for en forekomst.

Viktig merknad

Merk at den eksisterende funksjonen for opplæringsprogrammer vil endre navn til opplæringssti umiddelbart etter utgivelsen. Hvis du ønsker å fortsette å kalle det opplæringsprogrammer, anbefaler vi at du bruker funksjonen «Terminologier» for å bruke den nødvendige terminologien. På denne måten kan du fortsette å bruke ordet Opplæringsprogram.

Opplæringsstier gir deg en lang rekke funksjoner. Noen av dem er tilgjengelige umiddelbart etter utgivelsen. Administratorer/forfattere kan begynne å bruke dem. Utvidede muligheter som «Seksjoner», «legge til en opplæringssti i en annen sti» osv. er deaktivert, og kan aktiveres ved å merke av i avmerkingsboksen nevnt nedenfor.

Elevene kan fortsette å bruke opplæringsprogrammer (nå kalt opplæringsstier), og forfattere/administratorer kan fortsette å opprette dem. For å utnytte utvidet funksjonalitet i opplæringsstier som nevnt ovenfor, må administratoren aktivere innstillingen som nevnt nedenfor. Når den er aktivert vil alle de nye og utvidede mulighetene for opplæringsstier bli tilgjengelige.

Siden Innstillinger > Generelt har et nytt alternativ for å aktivere opplæringsstier. Hvis dette alternativet er aktivert, kan du legge til kurs og opplæringsprogrammer i en opplæringssti. Du kan ikke endre alternativet når det er aktivert.

Andre detaljer knyttet til opplæringsstier

Alternativet for opplæringsstier er deaktivert/avmerket i administratorinnstillingene

Kontoer som bruker integrerte webapper

Elever

• Som standard vil elevene se en endring i terminologien fra «Opplæringsprogram» til «Opplæringssti». Dette har blitt gjort for å gjøre grensesnittet mer intuitivt. Hvis du ikke vil ha denne endringen, kan du se punktene nedenfor.

• Denne endringen vil imidlertid ikke gjenspeiles i brukergrensesnittet hvis du allerede har brukt funksjonen «Tilpasset terminologi» for å erstatte terminologien «Opplæringsprogrammer» med egendefinert tekst.

• Dersom du ikke har brukt Tilpasset terminologi-funksjonen enda, men ønsker å beholde «Opplæringsprogrammer» som terminologi, kan du gjøre dette gjennom «Tilpasset terminologi»-funksjonen etter utgivelsen.

• Det generelle kosmetiske utseendet til tidligere «Opplæringsprogrammer» vil bli oppdatert til et mer visuelt rikt utseende.

Forfattere og administratorer

• Terminologien i administrator-/forfatterappene er den samme som for elevene.

• Brukergrensesnittet for forfattere og administrator der de eksisterende «Opplæringsprogram»-objektene kan opprettes og oppdateres vil bli oppdatert til det nye brukergrensesnittet. Det er ingen tap av funksjonalitet, bare at brukergrensesnittet for å utføre operasjonen vil være mye mer intuitivt. Disse endringene i brukergrensesnittet gjenspeiles i kontoen din, selv om du har valgt ikke å aktivere «Utvidede funksjoner for opplæringsstier», uten tap av funksjonalitet.

• Vær oppmerksom på at eksisterende opplæringsprogramobjekter ikke vil endres, så det vil ikke påvirke elevene (bortsett fra punktet om terminologi som nevnt ovenfor). Forfattere/administratorer vil kanskje legge merke til en standardgruppering kalt «Seksjon» i deres eksisterende objekter, som ikke vil ha noen innvirkning på funksjonaliteten. Forfattere/administratorer vil også se tilleggsfunksjoner som ferdigheter, jobb-hjelper etc. Da disse ikke er brukt enda, vil det ikke ha noen innvirkning på elevsiden før du faktisk begynner å bruke dem.

Rapportering

• Hvis du ikke aktiverer alternativet, Opplæringssti, er det ingen endringer i rapporteringsstrukturen for elevutskrifter på grunn av opplæringsstier. Som kommunisert i et tidligere varsel (se tabellen delt i tidligere kommunikasjon) vil det legges til en ny kolonne helt til høyre i elevutskriften umiddelbart etter utgivelsen.

Kontoer som bruker Headless LMS

Elever

• Det er ingen endringer for elever i det hodeløse grensesnittet. API-er som også brukes til å generere rapporter vil heller ikke ha umiddelbare endringer.

Forfattere og administratorer

• De samme endringene som for forfattere/administratorer som nevnt ovenfor.

Rapportering

• De samme endringene som for rapportering som nevnt ovenfor.

Alternativet for opplæringsstier er aktivert/merket av i administratorinnstillingene

Kontoer som bruker integrerte webapper

Elever

• De samme endringen som for elever når alternativet er deaktivert.

• Når du begynner å bruke den utvidede funksjonaliteten for opplæringsstier, vil elevene dra fordelen av å se mer detaljerte stier med innebygde stier og seksjoner, ferdigheter og merker som opptjenes ved fullføring av stien, ressurser på stinivå og andre fordeler.

Forfattere og administratorer

• De samme endringene som for forfattere og administratorer når alternativet er deaktivert.

• Brukere vil få mer funksjonalitet i utformingen av detaljerte stier. Du kan definere ferdighetsnivåer som en elev automatisk oppnår ved fullføring av stien (trenger ikke fokusere på aritmetikken for poeng for nivåene). Ressurser kan legges til på stinivå (ikke mulig per i dag). Seksjoner kan opprettes med hver seksjon som har muligheten til å ha X av Y alternativer. Man kan bygge inn en opplæringssti i en annen opplæringssti (ett hierarkinivå støttes)

Rapportering

• Noen få nye kolonner vil legges til i «Elevutskrift»- og «Innholdsrapport»-strukturene for å bygge inn den nye funksjonen for innbygging av stier i stier. Dette kan påvirke integrasjonskode du har skrevet for å eksportere disse opplysningene til tilpassede datavarehus/databaser utenfor Prime. Denne informasjonen ble kommunisert i den oppgitte tabellen i tidligere kommunikasjon.

Kontoer som bruker Headless LMS

Elever

• Det er ingen endring for elevene, med mindre du gjør endringer i implementeringen av det hodeløse LMS-et, da API-ene du har bygget det hodeløse grensesnittet på ikke vil endre seg.

• Hvis du begynner å bruke de utvidede funksjonene for opplæringsstier ved å opprette nye opplæringsstier, må du imidlertid gjøre endringer i implementeringen av det hodeløse LMS-et for å reflektere endringene i elevappen. Prime-API-ene lar deg gjøre dette.

Forfattere og administratorer

• De samme endringene som for forfattere/administratorer som nevnt ovenfor.

Rapportering

• De samme endringene som for rapportering som nevnt ovenfor.