Brukerveiledning Avbryt

Innholdsbibliotek

1. Learning Manager-brukerveiledning
  2. Innledning
    1. Oppsummering av nye funksjoner
    2. Versjonsnotat
    3. Systemkrav | Adobe Learning Manager
    4. Adobe Learning Manager-referanseområde (ALM-referanseområde) for AEM-områder
    5. Learning Managers overholdelse av GDPR
    6. Tilgjengelighet i Learning Manager
    7. Støtte for egendefinert domene
  3. Kom i gang
    1. Komme i gang som administrator
    2. Komme i gang som forfatter
    3. Komme i gang som elev
    4. Komme i gang for ledere
    5. Komme i gang som instruktør i Learning Manager
  4. Administrator
    1. Brukerpålogging
    2. Legg til brukere og opprett brukergrupper
    3. Legg til klasseromsplasseringer
    4. Opprett kursmoduler, forekomster og opplæringsprogrammer
    5. Learning Manager-innholdskatalog
    6. Innholdsmarkedsplass
    7. Rapporter
    8. Opplæringsstier
    9. Opplæringsplaner
    10. Administrer Learning Manager-bestillinger og -fakturering
    11. Jobb-hjelp
    12. Sertifiseringer
    13. Kataloger
    14. Legg til brukere i parti
    15. Likestilte kontoer
    16. Opprett og modifiser ferdigheter og nivåer
    17. AI-basert anbefaling av kurs
    18. Spillifisering
    19. Tilpass elevenes hjemmeside
    20. Merker
    21. Fargetemaer
    22. Elevutskrifter
    23. Administrering av ventelister og oppmøte
    24. Fluidic-spiller
    25. Kunngjøringer
    26. E-postmaler
    27. Adobe Connect-integrasjon
    28. Innstillinger
    29. Varsler
    30. iPad- og Android-brukere
    31. Komme i gang som administrator
    32. Fjern brukere
    33. Tagger
    34. Learning Manager-innholdskatalog
    35. Egendefinerte roller
    36. Katalogetiketter
    37. xAPI i Learning Manager
    38. Overvåkning og moderering av sosial læring som administrator
    39. Aktiver full kontroll av en delt katalog
    40. Tilordne ferdighet med ferdighetsdomener
  5. Integreringsadministrator
    1. Migreringsveiledning
    2. Learning Manager-koblinger
    3. Integrer Learning Manager med AEM
    4. Installer Salesforce-pakken i Learning Manager
    5. Installer Microsoft Teams-tilkoblingen
    6. Bruksanvisning for apputvikler
    7. Learning Manager-app for Salesforce
    8. Innstillinger
    9. Administrer egendefinerte roller med CSV-filer
  6. Forfattere
    1. Brukerpålogging
    2. Innholdsbibliotek
    3. Opprette, endre og publisere kurs
    4. Kataloger
    5. Jobb-hjelp
    6. Adobe Connect-integrasjon
    7. Legg til læreobjekter på forskjellige steder
    8. Brukervarsler
    9. E-postmaler
    10. Hvordan velger du kursmoduler?
    11. Forhåndsvis som elev
    12. Innstillinger
    13. xAPI i Learning Manager
  7. Instruktør
    1. Moduler
    2. Administrere elever for økten
  8. Elev
    1. Logg inn
    2. Profilinnstillinger
    3. Kataloger
    4. Kurs
    5. Fluidic-spiller
    6. Opplæringsprogrammer
    7. Sertifiseringer
    8. Jobb-hjelp
    9. Merker
    10. Ferdigheter og nivåer
    11. Spillifisering
    12. Brukervarsler
    13. Kunngjøringer
    14. Administrering av ventelister og oppmøte
    15. Learning Manager-app for Salesforce
    16. Adobe Connect-integrasjon
    17. Elev-app for mobil og nettbrett
    18. Sosial læring i Learning Manager
    19. Adobe Learning Manager-skrivebordsprogram
    20. Startside for elever
    21. Del til Sosial læring
    22. Systemkrav | Adobe Learning Manager-skrivebordsprogram
  9. Leder
    1. Brukerpålogging
    2. Lederdashbord
    3. Rapporter
    4. Læreobjekter
    5. Brukervarsler
    6. Elevutskrifter
    7. Innstillinger
    8. iPad- og Android-brukere
  10. Vanlige spørsmål
    1. Vanlige spørsmål for administratorer
    2. Vanlige spørsmål for forfattere
    3. Vanlige spørsmål for instruktører
    4. Vanlige spørsmål for ledere
  11. Kunnskapsbase
    1. Kan ikke logge på Learning Manager
    2. Læringssammendrag viser ikke oppdaterte data
    3. Kan ikke laste opp en CSV
    4. Generer en HAR-fil
    5. Det automatiske popup-vinduet med L1-tilbakemelding vises ikke
    6. Kan ikke se visse kurs under katalog mens du oppretter en sertifisering
    7. Kan ikke se visse kurs under katalog mens du oppretter et læringsprogram
    8. Problemer med å avskrive et læringsprogram
    9. Kunne ikke tildele et merke
    10. Økten løper ut i Learning Manager
    11. Kan ikke søke etter et kurs
    12. Feilsøke migreringsproblemer
    13. Feilsøke problemer med Learning Manager-appen
    14. Brukere blir automatisk slettet i Learning Manager
    15. Publiseringsproblemer på EU-domenet
    16. Kan ikke registrere som ekstern bruker
    17. Okta Active Directory-integrasjon med Adobe Learning Manager
    18. Kan ikke se elever i et kurs
    19. Kan ikke se kalender
    20. Modulen merkes ikke som fullført etter fullført kurs
    21. Kan ikke oppnå en ferdighet etter å ha fullført et kurs
    22. Avmerkingsknapper mangler
    23. Kan ikke se filinnsendinger i Learning Manager

Finn ut hvordan du oppretter innhold som kan kobles til kurs som innhold som ses i eget tempo.

Innholdsbibliotek

Innhold er byggeblokkene i et kurs. Forfattere skaper et bibliotek av innhold som kan kobles til kurs som innhold som ses i eget tempo. Bare forfattere har tilgang til dette innholdsbiblioteket.

Støttede innholdstyper

Du kan laste opp både interaktivt og statisk innhold i biblioteket.

Tabellen under viser hvilke interaktive og statiske filtyper du kan laste opp til biblioteket.

Interaktivt innhold

Innholdstype

Utvidelser

• SCORM 1.2
  • SCORM 2004
  • AICC
  • TinCan

zip

Statisk innhold

Innholdstype

Utvidelser

Video

mp4, wmv, 3gp, 3g2, 3gp2, asf, avi, f4v h264, mpe, mpeg, mpg, mpg2, m4v, mov, wmv

Audio

mp3, wav, aac, m4a, wma, vorbis, pcm, eac3, amr, ac3

PDF

pdf

MS PowerPoint

pptx, ppt

MS Word

docx, doc

MS Excel

xlsx, xls

Legg til nytt innhold i biblioteket

Som nevnt i forrige avsnitt kan du legge til både interaktivt og statisk innhold i biblioteket.

Legg til statisk innhold

1. Klikk Innholdsbibliotek i venstremenyen når du er logget inn som forfatter, og klikk på Legg til.

Alternativt kan du klikke på Opprett innhold fra Kom i gang-siden.

2. I Navn-feltet angir du et navn for innholdet du vil laste opp.

3. I Beskrivelse-feltet angir du en beskrivelse av innholdet. Pass på at beskrivelsen du angir gir mening. Grensen for antall tegn er 400 tegn.

4. Klikk på Legg til innholdsfil for å legge til innholdet, og last opp ressursfilen. Når du legger til innhold på flere språk kan du ikke kombinere statisk og interaktivt innhold i samme gruppe. Alt innhold i alle språk må enten være stastisk, eller alt innhold må være interaktivt.

Merk:

Hvis du ønsker å erstatte innholdet kan du erstatte statisk innhold med en annen type statisk innhold. Det samme gjelder for interaktivt innhold.

5. I Varighet-feltet kan du velge om du ønsker å angi forventet tid som eleven vil bruke på denne modulen. Varigheten er i minutter.

Opplæringstiden som brukes av en elev beregnes basert på den oppgitte varigheten dersom eleven har merket et kurs som fullført. Dersom eleven ser innholdet i spilleren, vil tiden brukt i spilleren legges til den brukte opplæringstiden. Hvis den faktiske tiden brukt på innholdet er mindre enn den oppgitte varigheten skjer ingenting, da spilleren alltid bruker innholdstiden for visning.

6. I feltet Innholdstagger, angi taggene for det opplastede innholdet slik at innholdet ditt blir søkbart.

Merk:

En forfatter kan bruke disse taggene til å søke etter innhold når innholdet skal legges til i et kurs.

Versjonering

Innholdsbiblioteket styrer også versjonering av det opplastede innholdet. Hvis du gjør noen endringer i innholdet, for eksempel en PowerPoint-presentasjon, og laster opp en ny PPT til biblioteket, vil versjonsnummeret øke med én. Dette hjelper deg med å spore endringer i innholdet.

Legg til interaktivt innhold

1. Klikk Innholdsbibliotek i venstremenyen når du er logget inn som forfatter, og klikk på Legg til.

Alternativt kan du klikke på Opprett innhold fra Kom i gang-siden.

2. I Navn-feltet angir du et navn for innholdet du vil laste opp.

3. I Beskrivelse-feltet angir du en beskrivelse av innholdet. Pass på at beskrivelsen du angir gir mening. Grensen for antall tegn er 245 tegn.

4. Klikk på Legg til innholdsfil for å legge til innholdet, og last opp ressursfilen. Når du legger til innhold på flere språk kan du ikke kombinere statisk og interaktivt innhold i samme gruppe. Alt innhold i alle språk må enten være stastisk, eller alt innhold må være interaktivt.

Støttede filtyper

Det interaktive innholdet kan være et SCORM, AICC eller Captivate-publisert prosjekt. Filen må være en zip-fil.

Du kan også legge til HTML-innhold generert fra Captivate, Presenter eller Presenter Video Express.

Støttede filtyper

5. Learning Manager støtter teksting for videoinnhold som lastes opp i Learning Manager. Nå kan forfattere laste opp filen som inneholder tekstingen, sammen med videofilen.

Deretter kan elevene se undertekstene under avspilling av videomodulen.

Formatet som støttes, er Web Video Text Tracks (webVTT).

Støtte for teksting er tilgjengelig for videoinnhold som er lastet opp til Innholdsbiblioteket i Learning Manager.

Som forfatter kan du, når du laster opp video- eller lydinnhold, også laste opp .vtt-filen som inneholder undertekstene.

Undertekstene vil deretter vises i Fluidic Player.Undertekstene samsvarer også med WCAG2.0-standardene.

Når du legger til videoinnhold i biblioteket kan du også legge til vtt-filen, som være en gyldig fil.

Legg til WebVTT-fil for undertekster
    Legg til WebVTT-fil for undertekster

Den opplastede VTT-filen korresponderer med den eksisterende versjonen av innholdet. Derfor vil opplastede webVTT-filer ikke kobles til eldre versjoner av innhold.

Dersom du oppretter innhold på flere språk kan du laste opp en webVTT-fil for hvert språk. Elever vil kunne se undertekstene som tilhører språket som er valgt under avspilling.

MERK: Én VTT-fil støtter ett språk. For å støtte flere språk må du laste opp flere videofiler for hvert innholdsspråk, og deretter laste opp tilhørende VTT-fil for hver videofil.

Som forfatter blir du bedt om en ny vtt-fil i Learning Manager hver gang du endrer innholdet, videoen eller lyden.

Når du har lagt til dette innholdet i kurset, og når du forhåndsviser kurset som elev, kan du se undertekstene på videoen.

I spilleren kan du trykke på CC-knappen i Fluidic-spilleren for å vise eller skjule undertekstene.

Den samme visningen finnes i elev-appen samt i Forhåndsvis som elev.

Merk:

Når du legger til, oppdaterer eller sletter vtt-filen mottar du et varsel.

WebVTT-støtte er ikke tilgjengelig for:
    1. Videoannonseringer.
    2. Video som spilles med eLlearningcontent. Dette drives av innholdet.
    3. Video som lastes opp i Sosial læring.
    4. Video som opprettes i skrivebordsappen for Learning Manager.
    5. Videoinnhold som opprettes gjennom en migrasjonsprosess.
    6. Videoavspilling i mobilappen i frakoblet modus.
  6. I Varighet-feltet kan du velge om du ønsker å angi forventet tid som eleven vil bruke på denne modulen. Varigheten er i minutter.

7. I feltet Innholdstagger, angi taggene for det opplastede innholdet slik at innholdet ditt blir søkbart.

Støtte for delt katalog

Dersom en selgerkonto deler en katalog som inneholder kursene, og kursene inneholder moduler, lyd eller video med undertekster, må kursene oppføre seg likt i kjøperkontoen.

Distribusjon av moduler skal fungere korrekt fra Selger- til Kjøperkonto. Dette kan inkludere – rediger/slett/legg til vtt-filen i modulen.

Når du har lastet opp innholdet kan du se et varsel ved å klikke på Bjelle-ikonet øverst til høyre på siden. Hver gang du endrer innhold og laster det opp på nytt får du et varsel. Hvis du gjør endringer er det bare du som får et varsel, ikke andre forfattere.

Legg til i mappe

Når en administrator oppretter innholdsmappene kan du, som forfatter, laste opp innhold til en innholdsmappem, slik at innholdet kun er synlig for deg eller en utvalgt gruppe forfattere i kontoen. Du kan også gjøre innholdet offentlig og gjøre det synlig for alle forfattere i kontoen.

Brukseksempel

Byråer ønsker for eksempel å ha full kontroll over innholdet, og noen som har oversikt over innholdet må ha tilgang til alt innhold. Samtidig må innholdsprodusenter i byråer kun ha tilgang til sitt eget innhold, og i noen tilfeller tilgang til noen andres innhold.

Innholdsbibliotek med eksisterende innhold (f.eks. innhold lastet opp før konfigurasjon av Innholdsmapper) defineres som en Offentlig mappe. Denne mappen kan ikke fravelges eller slettes. Innhold som er en del av Offentlig-mappen er tilgjengelig for alle typer forfattere. Når Innholdsmapper er konfigurert må standardforfattere og tilpassede forfattere velge mappen der innholdet skal plasseres ved opplasting av nytt innhold.

Merk: Offentlig mappe og private mapper er gjensidig utelukkende. Dette betyr at innhold ikke kan knyttes til en Offentlig mappe og en privat mappe samtidig.Det kan enten knyttes til en Offentlig mappe, eller det kan knyttes til én eller flere private mapper av gangen.

Når du legger til et innholdselement kan du velge hvilken mappe innholdet skal ligge i.

Legg til i innholdsmappe
Legg til i innholdsmappe

Hvis du velger Offentlig vil innholdet være synlig for alle forfattere. Alt innhold som fantes i kontoen dom ikke er en del av noen mappe vil som standard legges i den offentlige mappen.

Merk at innholdsmapper bare er virtuelle beholdere for å koble sammen innhold. Dersom ett innholdselement er plassert i to mapper betyr det at innholdsfilen kun er én enkelt fil, men koblet til flere mapper. Dersom innholdet oppdateres av tilpasset-forfatter-1 med tilgang til tilpasset-mappe-1, vil derfor det samme oppdaterte innholdet også ligge i tilpasset-mappe-2 av tilpasset-forfatter-2.

I Innholdsbiblioteket er det to alternativer for å administrere innholdsmappene:

Alle mapper

Det er en liste som viser alle mapper som er opprettet i kontoen.

Liste over alle mapper
Liste over alle mapper

Alle forfattere

Det er en liste som viser forfattere som har opprettet innhold og lastet det opp til biblioteket.

Liste over alle forfattere
Liste over alle forfattere

Merk:

Dette er kun tilgjengelig når en administrator oppretter en ny mappe.

Flytt innhold til mappe

For å flytte innhold fra en offentlig mappe til en privat mappe,

1. Velg Offentlig -mappen fra nedtrekkslisten Alle mapper.

Liste over offentlige mapper
    Liste over offentlige mapper

2. Velg innholdet du ønsker å flytte til en annen mappe. Deretter klikker du Handlinger > Organiser innhold > Flytt innhold til mappe.

Flytt innhold til mappe
    Flytt innhold til mappe

3. Velg mappen du ønsker å flytte innholdet til. Klikk på Flytt.

Kopier innhold til mappe

Kopiering av en mappe betyr at du legger til en tagg i mappen. Kopieringshandlingen vil ikke skape kopier av innholdet, bare legge til en tilknytning med de angitte mappene.

Kopier innhold til mappe
Kopier innhold til mappe

Koble fra mappe

Frakobling betyr å fjerne innholdet fra den valgte mappen.

Innhold kan KUN frakobles en bestemt mappe dersom det også er tilknyttet andre mapper. Dersom innhold som frakobles kun er tilknyttet én mappe anbefales det å bruke FLYTT-operasjonen i stedet.

MERK: Organiser-menyen, under Handlinger, er først deaktivert. For å bruke denne må du først velge en mappe i nedtrekksmenyen over mapper.

Frakoble en mappe
Frakoble en mappe

Legg til innhold for ulike språk

1. For å legge til innhold for ulike språk klikker du på fanen Legg til nytt språk, og velger språkene. Med denne fremgangsmåten kan du legge til flerspråklig støtte for innholdet.

Legg til nytt språk
    Legg til nytt språk

2. Gjenta opplastingsprosessen av innholdet for de nye språkene.

3. Hvis du ønsker å fjerne et språk klikker du på Legg til nytt språk-fanen og fjerner valget.

Klikk på Lagre når du har gjort endringene. Det nye innholdet er nå tilgjengelig for visning i biblioteket.

Angi fullførelseskriterier

Statisk innhold

Interaktivt innhold

Du kan bare angi Fullførelse-kriterier for innholdet for følgende alternativer:

• Ved oppstart av innhold
  • Basert på minste påkrevde prosent

Du kan angi både Fullførelse- og Suksess-kriterier for innholdet for følgende alternativer:

• Ved oppstart av innhold
  • Basert på minste påkrevde prosent
  • Quiz bestått eller forsøkt-alternativer

MERK: Kun HTML-innhold fra Captivate, Presenter Video Express eller Presenter kan redigeres.

Når du har lagt til innholdet kan du endre fullførelseskriterier for innholdet.

I Prime gis merker og ferdigheter basert på Suksess og Fullførelse. Dersom eleven har fullført et kurs men ikke bestått, mottar eleven ikke merket og ferdigheten som er knyttet til denne LO.

Hvis du for eksempel har brukt Adobe Captivate til å opprette kurset og angi opplæringsparametere i Preferanser-dialogboksen, migreres de samme innstillingene til Learning Manager i Fullførelseskriterier-alternativene.

I seksjonen Fullførelseskriterier kan du angi alternativene nevnt under:

Ved oppstart av innhold: Hvis du aktiverer dette alternativet definerer du fullførelseskriterier for innholdet når en elev åpner innholdet.

Basert på minste påkrevd prosent: Angi en verdi som minste påkrevde prosent sett av eleven. Hvis du for eksempel angir prosentsatsen til 50, kan eleven se 50 % av innholdet og fortsatt oppfylle fullførelseskriteriene.

Quiz: Velg et av følgende kriterier:

• Quiz bestått: Statusen rapporteres kun som Fullført dersom eleven består quizzen.
  • Quiz forsøkt: Statusen rapporteres som Fullført dersom eleven har forsøkt quizen, uavhengig om den er bestått eller ikke.
  • Quiz bestått eller grense nådd: Statusen rapporteres som Fullført hvis eleven består quizzen eller har brukt opp alle forsøkene. Hvis antall forsøk for eksempel er satt til to, og:

o   Hvis elevene bruker første forsøk og består, rapporteres statusen som Fullført og Bestått.

o   Hvis elevene bruker første forsøk og ikke består, vil statusen rapporteres som Ikke fullført og Ikke bestått fordi forsøksgrensen fortsatt ikke er nådd.

o   Hvis elevene tar quizzen på nytt og ikke består, rapporteres statusen som Fullført og Ikke bestått.

o   Hvis elevene forsøker quizzen på nytt og består, rapporteres statusen som Fullført og Bestått.

Angi suksesskriterier

På samme måte kan du definere suksesskriterier for kurset. Et suksesskritere indikerer elevens ytelse som Bestått eller Ikke bestått. Hvis du har opprettet et kurs i Captivate kan du angi suksesskriteriet for kurset i Preferanser-dialogboksen, som vist under:

Du har for eksempel lastet opp en modul med en quiz. Nå har du angitt Fullførelseskriterie for denne modulen til Ved oppstart av innhold, og Suksesskriterie som Quiz bestått.

Dersom eleven har startet kurset og ikke bestod quizzen, vil kurset være markert som Fullført, mens Suksesskriteriet kun vil være oppfylt når eleven har bestått quizzen.

Alternativer for innholdsfiltrering

Sorter etter dato

Sorter innholdet etter når innholdet sist ble endret. Du kan sortere innholdet etter enten stigende eller synkende rekkefølge.

Sorter etter dato
Sorter etter dato

Sorter etter bruk

Sorter innholdet etter hvorvidt innholdet brukes i noen kurs. I nedtrekksmenyen Type velger du I bruk eller Ubrukt.

Sorter etter bruk
Sorter etter bruk

Søk etter innhold

I Innholdsbiblioteket kan du søke etter innhold ved å velge enten navnet på innholdet, eller taggene tilknyttet innholdet.

I Søkefeltet angir du navnet på et kurs eller en tagg, så vil du se anbefalingene.

Søkefelt
Søkefelt

Avskriv innhold

Når du publiserer et innholdselement kan det ikke slettes. Du må først avskrive innholdet. Når du merker et innholdselement som Avskrevet vil ikke innholdet lenger være synlig for elever. Innholdet flyttes også til Avskrevet-delen. Du kan også flytte innholdet til publisert igjen senere.

Følg disse stegene for å avskrive innhold:

• Velg innholdet du ønsker å avskrive i Innholdsbiblioteket.
  • Velg Handling > Avskriv.
Merk:

Alt innhold som er i bruk i et opplæringsobjekt vil ikke bli påvirket. Elever har fortsatt tilgang til innholdet.

Publiser avskrevet innhold på nytt

Når du har avskrevet et innholdselement kan du publisere innholdet på nytt slik at det vises i Publisert-listen. Hvis du for eksempel har avskrevet versjon 1 av et innholdselement og ønsker å erstatte det med verson 2, kan du flytte versjon1.pptx til Publisert-listen og oppdatere filen med versjon2.pptx. Den nye filen blir tilgjengelig for visning i ulike kurs.

For å publisere det avskrevne innholdet på nytt,

1. Gå til Avskrevet-fanen og velg innholdet du ønsker å publisere på nytt.
  2. Velg Handling > Publiser på nytt.

Innholdet vises nå i Publisert-listen.

Slett innhold

Når du har avskrevet et innholdselement kan det slettes.

• Gå til Avskrevet-fanen og velg innholdet du ønsker å slette.
  • Velg Handling > Slett.

Merk at eksisterende kurs som bruker innholdet som slettes fra innholdsbiblioteket fortsatt vil bruke innholdet.

Vanlige spørsmål

1. Hvordan laster du opp SCORM-innhold i Adobe Learning Manager?   Opprett et SCORM-kompatibelt e-læringskurs i et verktøy som Adobe Captivate, og publiser innholdet som en zip-fil. Deretter laster du opp zip-filen i katalogen i Learning Manager og angir fullførelses- og suksesskriteriene.   2.Hvordan laster jeg opp en ny versjon av det samme innholdet i Learning Manager?   I Learning Manager bevarer innholdsbiblioteket også versjoner av det opplastede innholdet. Hvis du gjør noen endringer i innholdet, for eksempel i en PowerPoint-presentasjon, og laster opp presentasjonen på nytt til biblioteket, økes versjonsnummeret med én. Dette hjelper deg med å spore endringer i innholdet. En ny versjon av innholdet kan legges til alle Opplæringsobjekter samtidig, eller du kan legge til individuelle oppdateringer for hvert kurs.   3. Hvordan redigerer jeg detaljer for et kurs på et annet språk?   Etter å ha lagt til et eller flere språk, som beskrevet i et tidligere avsnitt, klikker du hver av språkfanene og legger til eller redigerer kursinformasjonen.
Rediger detaljer for et kurs
Rediger detaljer for et kurs