Brukerveiledning Avbryt

Læreobjekter

1. Learning Manager-brukerveiledning
  2. Innledning
    1. Oppsummering av nye funksjoner
    2. Versjonsnotater
    3. Systemkrav | Adobe Learning Manager
    4. Adobe Learning Manager-referanseområde (ALM-referanseområde) for AEM-områder
    5. Adobe Learning Manager-app for Microsoft Teams
    6. Learning Managers overholdelse av GDPR
    7. Tilgjengelighet i Learning Manager
    8. Støtte for egendefinert domene
  3. Kom i gang
    1. Komme i gang som administrator
    2. Komme i gang som forfatter
    3. Komme i gang som elev
    4. Komme i gang for ledere
    5. Komme i gang som instruktør i Learning Manager
  4. Administrator
    1. Brukerpålogging
    2. Legg til brukere og opprett brukergrupper
    3. Legg til klasseromsplasseringer
    4. Opprett kursmoduler, forekomster og opplæringsprogrammer
    5. Innholdsmarkedsplass
    6. Rapporter
    7. Lærebaner
    8. Opplæringsplaner
    9. Administrer Learning Manager-bestillinger og -fakturering
    10. Jobb-hjelp
    11. Sertifiseringer
    12. Kataloger
    13. Legg til brukere i parti
    14. Opptre som elev og leder
    15. Flere SSO-pålogginger
    16. Likestilte kontoer
    17. Opprett og modifiser ferdigheter og nivåer
    18. AI-basert anbefaling av kurs
    19. Spillifisering
    20. Tilpass elevenes hjemmeside
    21. Merker
    22. Fargetemaer
    23. Elevutskrifter
    24. Administrering av ventelister og oppmøte
    25. Fluidic-spiller
    26. Kunngjøringer
    27. E-postmaler
    28. Adobe Connect-integrasjon
    29. Innstillinger
    30. Varsler
    31. iPad- og Android-brukere
    32. Komme i gang som administrator
    33. Fjern brukere
    34. Tagger
    35. Learning Manager-innholdskatalog
    36. Egendefinerte roller
    37. Katalogetiketter
    38. xAPI i Learning Manager
    39. Overvåkning og moderering av sosial læring som administrator
    40. Aktiver full kontroll av en delt katalog
    41. Tilordne ferdighet med ferdighetsdomener
  5. Integreringsadministrator
    1. Migreringsveiledning
    2. Learning Manager-koblingspunkt
    3. Integrer Learning Manager med AEM
    4. Installer Salesforce-pakken i Learning Manager
    5. Installer Microsoft Teams-tilkoblingen
    6. Bruksanvisning for apputvikler
    7. Learning Manager-app for Salesforce
    8. Innstillinger
    9. Administrer egendefinerte roller med CSV-filer
  6. Forfattere
    1. Brukerpålogging
    2. Innholdsbibliotek
    3. Opprette, endre og publisere kurs
    4. Kataloger
    5. Jobb-hjelp
    6. Adobe Connect-integrasjon
    7. Legg til læreobjekter på forskjellige steder
    8. Brukervarsler
    9. E-postmaler
    10. Hvordan velger du kursmoduler?
    11. Forhåndsvis som elev
    12. Innstillinger
    13. xAPI i Learning Manager
  7. Instruktør
    1. Moduler
    2. Administrere elever for økten
  8. Elev
    1. Logg inn
    2. Profilinnstillinger
    3. Kataloger
    4. Kurs
    5. Fluidic-spiller
    6. Opplæringsprogrammer
    7. Sertifiseringer
    8. Jobb-hjelp
    9. Merker
    10. Ferdigheter og nivåer
    11. Spillifisering
    12. Brukervarsler
    13. Kunngjøringer
    14. Administrering av ventelister og oppmøte
    15. Learning Manager-app for Salesforce
    16. Adobe Connect-integrasjon
    17. Elev-app for mobil og nettbrett
    18. Sosial læring i Learning Manager
    19. Adobe Learning Manager-skrivebordsprogram
    20. Startside for elever
    21. Del til Sosial læring
    22. Systemkrav | Adobe Learning Manager-skrivebordsprogram
  9. Leder
    1. Brukerpålogging
    2. Lederdashbord
    3. Rapporter
    4. Læreobjekter
    5. Brukervarsler
    6. Elevutskrifter
    7. Innstillinger
    8. iPad- og Android-brukere
  10. Vanlige spørsmål
    1. Vanlige spørsmål for administratorer
    2. Vanlige spørsmål for forfattere
    3. Vanlige spørsmål for instruktører
    4. Vanlige spørsmål for ledere
  11. Kunnskapsbase
    1. Kan ikke logge på Learning Manager
    2. Læringssammendrag viser ikke oppdaterte data
    3. Kan ikke laste opp en CSV
    4. Generer en HAR-fil
    5. Det automatiske popup-vinduet med L1-tilbakemelding vises ikke
    6. Kan ikke se visse kurs under katalog mens du oppretter en sertifisering
    7. Kan ikke se visse kurs under katalog mens du oppretter et læringsprogram
    8. Problemer med å avskrive et læringsprogram
    9. Kunne ikke tildele et merke
    10. Økten løper ut i Learning Manager
    11. Kan ikke søke etter et kurs
    12. Feilsøke migreringsproblemer
    13. Feilsøke problemer med Learning Manager-appen
    14. Brukere blir automatisk slettet i Learning Manager
    15. Publiseringsproblemer på EU-domenet
    16. Kan ikke registrere som ekstern bruker
    17. Okta Active Directory-integrasjon med Adobe Learning Manager
    18. Kan ikke se elever i et kurs
    19. Kan ikke se kalender
    20. Modulen merkes ikke som fullført etter fullført kurs
    21. Kan ikke oppnå en ferdighet etter å ha fullført et kurs
    22. Avmerkingsknapper mangler
    23. Kan ikke se filinnsendinger i Learning Manager
Forsiktig!

Opplæringsprogram fra Learning Manager får det nye navnet Lærebaner. Denne endringen skjer umiddelbart etter utgivelsen i oktober 2021, og terminologien for opplæringsstier gjenspeiles for alle roller.

Dette dokumentet består av informasjon om læreobjekter for ledere.

En leder kan melde elever under seg på kurs, opplæringsprogrammer og sertifiseringer. Se Meld på elever for mer informasjon om trinnene for elevpåmelding.

Kurs

Se kurs

Som leder kan du se en liste over alle tilgjengelige kurs. Klikk på Kurs i venstre rute for å se listen over kurs med søke- og filteralternativer. Du kan også se kurseffektivitetsprosentene for hvert kurs i miniatyrbildet til kurset. Merk at du bare kan melde teammedlemmer på kurs du ser under elev-appen.

Merk
Listen over pensjonerte kurs kan ses ved å klikke på Pensjonert-fanen.

Se quizresultater

1. Klikk på kursnavnet i miniatyrbildet til kurset.
  2. Klikk på Quiz-resultater i venstre rute.

Du kan se quiz-resultatene for bestemte kurs basert på brukernavn eller hvert spørsmål. Velg Etter bruker- eller Etter spørsmål-fanene. Du kan bare se quiz-resultatene til medlemmene av teamet ditt.

Velg forekomsttypen fra rullegardinlisten for å se resultatene basert på hver forekomst av kurset.

Administrere elevlisten til et kurs

Som leder kan du administrere elevlister for teammedlemmene.

1. Klikk på kursnavnet i miniatyrbildet til kurset.
  2. Klikk på Elever i ruten til venstre.
Administrere elever for et kurs
Administrere elever for et kurs

Du kan utføre følgende handlinger fra Elever-siden:

• Velg eleven du vil fjerne og klikk på Handlinger > Fjern.
  • Velg eleven du vil notere oppmøte for og klikk på Handlinger > Fjern.

Klikk på Nullstill for å la elever nullstille en modul og ta den igjen. Klikk på Ja for å bekrefte nullstillingen i hurtig-dialogboksen. Fullførte moduler kan ikke nullstilles. Du kan bare nullstille ikke beståtte eller ikke fullførte moduler.

Du kan også eksportere elevlisten til et excel-ark. For å eksportere elevlisten klikker du på Handlinger > Eksporter.

Merk
Hvis et kurs har flere forekomster, oppføres elevlistene separat i hver fane i excel-arket. Elevlisten består av elevnavn, status og valgkriterium. Elevstatusen kan være Ikke startet, Pågår eller Fullført.

Se L1- og L3-tilbakemelding

Du kan se L1-tilbakemeldingen elevene har sendt inn om et kurs og L3-tilbakemeldingen som er sendt inn om medlemmer av teamet.

1. Klikk på et kurs i Kurs-listen.
  2. Klikk på L1-tilbakemelding eller L3-tilbakemelding i ruten til venstre for å se mottatt tilbakemelding.
  3. Velg en forekomst fra rullegardinlisten for å se tilbakemelding om den.

Forhåndsvise kurs

Ledere kan se en forhåndsvisning av kursene ved å klikke på Forhåndsvis som elev-alternativet når de ser på kursmodulene.

1. Klikk på Kurs i ruten til venstre etter at du logger inn.
  2. Klikk på en kurstittel fra listen over kurs på siden.
  3. Klikk på Forhåndsvis som elev i ruten til venstre og klikk på modulnavnet på siden for å se en forhåndsvisning av kursmodulen i avspilleren.

Kurseffektivitet

Kurseffektivitet vurderes for å forstå hvor nyttig kurset var for eleven. Det er en kombinasjon av resultater fra elevtilbakemeldinger om kursinnholdet, resultatene fra kurs-quizer for elevene og lederens vurdering av elever basert på det de lærte i kurset.

Du kan se kurseffektiviteten i miniatyrbildet til kursene, som vist i skjermbildet under. Du ser at vurderingen til dette kurset er 100.

Verdien for kurseffektivitet beregnes med L1-, L2- og L3-tilbakemeldingene. Klikk på kurseffektivitet-verdien for å se detaljer om tilbakemeldingene. Dette åpner et hurtigvindu, som vist under.

I dette eksempelet på øyeblikksbilde mottok 1 av 1 brukere alle tre tilbakemeldingene, og derfor er poengsummen 100/100. I denne tabellen ser du at hvis én av de tre tilbakemeldingene (L1, L2 og L3) ikke sendes inn for et kurs, påvirker det den totale kurseffektiviteten negativt. Klikk på nedoverpilen nede til høyre på forgrunnsvinduet for å se hvordan kurseffektivitet beregnes.

Som du ser i sektordiagrammet over blir det lagt mer vekt i L3-tilbakemelding fra ledere.

Søke etter kurs, opplæringsprogrammer og sertifiseringer

Adobe Learning Manager gjør det lettere å finne kursene/opplæringsprogrammene du er på jakt etter. Du kan søke etter kurs på to måter:

1. Med søkefeltet. Klikk på søkeikonet øverst til høyre. Dette åpner et søkefelt. Skriv inn navnet til kurset du vil finne eller nøkkelord knyttet til kursene for å finne opplæringsprogrammene. Du kan også søke ved hjelp av forhåndsdefinerte merker som Captivate, C, Java og html. Du kan søke etter tagger i søkefeltet, som betyr at taggene vises i søkefeltet når du skriver. Du kan også søke med en unik ID.
  2. Ved å filtrere lister over kurs/opplæringsprogrammer/sertifiseringer med filtrene. Du kan filtrere kursene etter status som Alle, Publiserte eller Pensjonerte.

Du kan søke basert på kompetanser ved å klikke på Kompetanser og velge kompetansene du vil finne. Som leder kan du sortere kursene på fire måter, slik at du enklere kan finne kursene du trenger. Klikk på Sorter etter og velg alfabetisk stigende rekkefølge, alfabetisk nedadgående rekkefølge, oppdateringsdato for kurs eller effektivitet til kurs:

Du kan sortere opplæringsprogrammer på tre måter: alfabetisk stigende rekkefølge, alfabetisk nedadgående rekkefølge og basert på oppdateringsdato.

Melde elever på kurs

Ledere melder elever på obligatoriske kurs i henhold til organisasjonens krav:

1. Hold musepekeren over publiserte kursfliser og klikk på Meld på elever.
    Eventuelt kan du klikke på en publisert kurstittel og klikke på elever i den venstre ruten. En side med en liste over elever vises. Klikk på Meld på.
    Dialogboksen Meld på elever vises.
  2. Skriv inn elevnavnet eller en profil for å velge elever og klikk på Lagre.

Merk
Du kan bare melde på elever som hører til teamet ditt.

Opplæringsprogrammer

Merk:

Lederen kan bare utføre påmelding og avmelding, se quiz-resultater og L1- og L3-tilbakemeldinger for elever som rapporterer til dem.

Legge til elever i et opplæringsprogram

1. Klikk på Opplæringsprogrammer i ruten til venstre når du er i Leder-modus.
  2. Velg det publiserte opplæringsprogrammet du vil legge til elever i fra listen over titler.
  3. Klikk på elever i den venstre ruten under Programrapporter-kategorien. Merk: Opplæringsprogrammet må publiseres før du legger til elever.
  4. Klikk på Meld på-lenken på siden.
  5. Begynn å skrive inn elevnavnet eller profilen og velg elever fra rullegardinlisten. Klikk på Lagre.

Se quiz-resultater

1. Klikk på en opplæringsprogram-flis.

2. Klikk på Quiz-resultater i venstre rute.

Du kan se quiz-resultatene for bestemte opplæringsprogrammer basert på brukernavnet eller hvert spørsmål. Velg Etter bruker- eller Etter spørsmål-fanene. Quiz-resultatene vises for ett kurs om gangen. Endre kursnavnet i rullegardinmenyen for å se quiz-resultatene for andre kurs. Du kan også eksporter quiz-resultatene for hvert kurs. Velg forekomsttypen fra rullegardinlisten for å se resultatene basert på hver forekomst av opplæringsprogrammet.

Melde elever av kurs

Ledere kan melde elever av et kurs hvis eleven ikke har startet opplæringsprogrammet ennå.

Marker fullførelse

En leder kan markere et opplæringsprogram som fullført for elever. Se Marker fullførelse for mer informasjon.

Sertifiseringer

Melde elever på sertifiseringen

Du kan melde elever på sertifiseringen på to måter. Følg trinnene under for å melde elever på sertifiseringer.

1. Klikk på Sertifiseringer i ruten til venstre etter å ha logget inn som leder. Hold musepekeren over hver sertifisering og klikk på Meld på elever i Publisert-fanelisten. Eventuelt kan du klikke på en publisert sertifiseringsflis og klikke på elever i den venstre ruten. Klikk på + Meld på til venstre i Elever-siden for å legge til elever.
  2. Du kan se hurtig-dialogboksen for elevpåmelding etter at du klikker på Meld på elever-alternativet i hvert av trinnene over. Begynn å skrive inn elevnavnet eller profilen, velg elevnavnet fra rullegardinlisten og klikk på Lagre.

Melde elever av kurs

Ledere kan melde elever av et kurs hvis eleven ikke har startet sertifiseringen ennå.

Marker fullførelse

En leder kan markere at en sertifisering er fullført. Se Marker fullførelse for mer informasjon.

Ledervarsler for godkjenning av elevkurs

Når de prøver å godkjenne eller avvise en elevpåmelding, kan lederne nå se detaljer om økten (Videokonferanse eller Klasserom) i hurtigvinduet.

Godkjenne en elev
Godkjenne en elev

Følgende øktdetaljer vises:

• Øktnavn
  • Instruktørens navn
  • Sted
  • Dato og klokkeslett

Her er arbeidsflyten:

1. Lederen ser et varsel når en elev ber om å bli godkjent for et kurs.

2. Lederen klikker på Øktdetaljer.

Ventende oppgaver
    Ventende oppgaver

3. Deretter godkjenner eller avviser lederen forespørselen.

4. Lederen mottar en bekreftelses- eller feilmelding hvis godkjenningen eller avvisningen ikke gikk som forventet.

5. Eleven mottar et varsel, en godkjenning eller en avvisning for kurspåmeldingen.

Valgfri innlevering for eksterne sertifiseringer

For å godkjenne en ekstern sertifisering i tidligere versjoner av Leader Manager måtte lederen godkjenne filen eleven sendte inn. Lederen mottar et varsel først etter at eleven har sendt inn filen.

Nå kan lederen se en liste over elever som er påmeldt en ekstern sertifisering på en innleveringsside i den eksterne sertifiseringen, og de kan godkjenne eller avvise fra denne siden uten å vente på et varsel.

Når lederen godkjenner uten å vente på filinnsendingen, ser eleven en melding som forteller dem at lederen har godkjent det og at de ikke trenger å sende inn filen. Hvis lederen avviser uten filinnsending, kan han/hun likevel godkjenne sertifiseringen senere uten å vente på filen.

Hvis en elev sender inn filen, kan lederen se filen fra innsendingsiden og godkjenne eller avvise sertifiseringen basert på den innsendte filen.

Valgfri innlevering
Valgfri innlevering

Merk:

Når kursene er angitt som obligatoriske:

• Har innleveringssiden en liste over elever først etter at de har fullført kursene.
  • Kan elevene laste opp en fil først etter at de har fullført kurset.

Jobb-hjelp

Lederen kan administrere tildeling av jobb-hjelp for de som rapporterer til dem. Som leder kan du imidlertid bare se publiserte jobb-hjelper, mens administratorer kan se tilbaketrukne jobb-hjelper også.