Gjenopprette bilder i Lightroom for mobilenheter (iOS)

Hvis du får problemer under gjenoppretting av originalbildene dine i Lightroom på mobilenheter (iOS), kan du følge løsningene i denne artikkelen for raskt å feilsøke og gjenopprette bilder i Lightroom, direkte fra appbufferen.

Slik gjenoppretter du bilder i Lightroom for mobilenheter (iOS)

Når du starter appen, begynner Lightroom for mobilenheter å utføre noen vedlikeholdsoppgaver i bakgrunnen. Hvis det oppstår et problem under denne prosessen, kan følgende feilmelding dukke opp:

«Lightroom oppdaget en ødelagt database. Koble enheten til en datamaskin for å sikkerhetskopiere bildene dine, og installer deretter Lightroom på nytt.»

Du kan gjenopprette originalbilder og brukeropprettede eller importerte forhåndsinnstillinger ved å koble iOS-mobilenheten til en Mac- eller Windows-PC.  Følg trinnene som beskrives nedenfor, for å løse problemet.

Merk:

Hvis du bruker macOS Mojave eller en eldre versjon, eller en Windows-PC, kan du bruke iTunes til å dele filer mellom datamaskinen og iOS- eller iPadOS-enheten din.

Løsning

1. Koble iOS-mobilenheten til din personlige Mac eller Windows-PC ved hjelp av en USB-kabel.

2. Velg Finder > Locations > navnet på mobilenheten > Files.

3. Velg Lightroom, og gå til mappen der originalfilene er lagret. Kopier de ønskede originalfilene til skrivebordet.

iOS-enhet koblet til en Mac-enhet for filgjenoppretting
    Lightroom iOS-mobilenhet koblet til Mac-enhet.

4. Når du har kopiert mappen til datamaskinen, går du til Originaler-mappen for å finne originalbildene som Lightroom hadde importert. Gå til mappen settings-acr > UserStyles for å finne XMP-filer som er de egendefinerte forhåndsinnstillingene som ble importert til eller opprettet i Lightroom.

Merk:

Hvis mer enn én Lightroom-konto er opprettet på enheten, kan det finnes flere brukermapper og derfor flere forekomster av originalfiler og forhåndsinnstillinger.

Når du har gjenopprettet Lightroom Mobile-bildene dine, kan du installere Lightroom for mobilenheter-appen på nytt fra App Store.

• Hvis du bruker Lightroom for mobilenheter uten å logge deg på, kan du kopiere de gjenopprette bildene til mobilenheten din og deretter importere bildene til Lightroom for mobilenheter (iOS). Se Importer bilder i Lightroom for iPhone og iPad for å lære hvordan du importerer bilder fra enhetens bildegalleri.
  • Hvis du er et betalende Creative Cloud-medlem eller bruker en gratis prøveversjon, kan du bruke Lightroom på skrivebordet til å synkronisere bilder på nytt med Lightroom for mobilenheter-appen. Se Synkroniser Lightroom på tvers av plattformer (skrivebord og mobilenheter) for mer informasjon.

Vanlige scenarier for gjenoppretting av Lightroom-bilder

• Når du raskt vil hente ut alle originalbilder og egendefinerte brukerforhåndsinnstillinger fra Lightroom for mobilenheter i stedet for å eksportere elementer enkeltvis.
  • Når du har logget på Lightroom for mobilenheter (iOS) med mer enn én e-postadresse eller pålogging for sosiale medier, har du opprettet mer enn én Lightroom-konto. Hver konto har sitt eget sett med originalbilder, egendefinerte forhåndsinnstillinger osv.
  • Når det er skader i den lokale databasen.

Ny bruker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX

Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX

Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet