Få bildene over på Lightroom slik at du kan vise og redigere dem på datamaskinen og mobilenhetene.
Konfigurer Lightroom på alle enhetene dine.

Overfør bildene til Lightroom og kom i gang slik at du kan vise bildene hvor som helst og på en hvilken som helst enhet. Slik gjør du det!

1. Importer bildene som er lagret på datamaskinen eller kameraet

I Lightroom CC viser og ordner du bildene i Library-modulen.

Klikk på Import nederst i venstre hjørne. Hvis du ikke finner Import-knappen, må du kontrollere at du er i biblioteket (Library-modulen).

Import-vinduet åpnes.

Klikk på Import-knappen i Library-modulen

2. Velg innstillinger for import

Finn bildene du vil importere, i Source-panelet til venstre for Import-vinduet. Øverst i midten velger du Add for å importere bilder fra en datamaskin eller stasjon, eller Copy for å importere bilder fra et kameraminnekort.

Velg alternativer for import til høyre. Når du importerer fra et kameraminnekort, får du flere alternativer, blant annet målinnstillinger for å velge hvor Lightroom skal kopiere bildene til under import.

Klikk på Import nede til høyre for å importere de avmerkede bildene og automatisk gå tilbake til Library-modulen.

Merk: Hvis du vil ha mer informasjon om importopplevelsen, kan du se Importer bilder på en enkel måte

Importinnstillinger

3. Opprett en samling slik at du kan ordne og synkronisere bildene

En samling er en enkel måte å ordne bildene på – som i et fotoalbum. Hvis du vil ha tilgang til bildene på alle enhetene dine, må du legge dem i en samling.

I panelet til venstre i Library-modulen klikker du på ikonet New Collection (+) og velger Create Collection. I vinduet Create Collection må du kontrollere at

• Include selected photos ikke er avmerket (disse legger du til etterpå)
  • Sync with Lightroom on mobile er avmerket (slik at bildene er tilgjengelig på alle enhetene dine)

Klikk på Create i Create Collection-vinduet.

Opprette en samling

4. Legg til bilder i samlingen du opprettet

Dra fra midten av et bilde og slipp det i den nye samlingen i Collections-panelet til venstre.

Du kan legge til flere bilder samtidig ved å merke dem og deretter dra fra midten på ett av dem.

Klikke og dra for å legge til bilder i samlingen

5. Vis og rediger bildene overalt

Samlingen synkroniseres automatisk, og du kan ordne og redigere bildene – og dele dem med andre – fra alle enhetene.

Se Kom i gang med Lightroom på mobilenheten hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du kan redigere og ordne bilder overalt.

Vise bilder på en smarttelefon