Jeg er et betalende Creative Cloud-medlem, og jeg har Lightroom installert. Hvordan oppdaterer jeg Lightroom via Creative Cloud?

Om du allerede har en prøveversjon eller en kjøpt versjon av Lightroom installert, trenger du ikke avinstallere den. Velg alternativet for å installere Lightroom gjennom Creative Cloud-programmet eller Creative Clouds nedlastningssenter. Det oppgraderer prøveversjonen eller den kjøpte versjonen til den fullt lisensierte versjonen som er en del av medlemskapet ditt.

Hvorfor ser jeg ikke Lightroom i Creative Cloud-programmet?

Om du er et betalende Creative Cloud-medlem, kan det hende du ikke ser Lightroom i Creative Cloud, hvis datamaskinen din ikke møter minstekravene til systemet. Kontroller at systemet oppfyller minstekravene for den seneste versjonen av Lightroom.

Om du bruker en prøveversjon av Creative Cloud, er ikke prøveversjonen av Lightroom tilgjengelig gjennom Creative Cloud. Den er allikevel tilgjengelig som en frittstående prøveversjon. Se Prøvenedlasting av Lightroom er ikke oppført | Creative Cloud-programmet.

Merk:

Lightroom krever et 64-biter-kompatibelt operativsystem.

Hvorfor tar ikke Creative Cloud-versjonen av Lightroom serienummeret fra min tidligere kjøpte versjon av Lightroom?

Du kan ikke bruke serienummeret fra tidligere kjøpte versjoner av Lightroom når du installerer Creative Cloud-versjonen av Lightroom. Creative Cloud-produkter blir lisensiert med Adobe ID-en din. Selv om en Lightroom Creative Cloud-installasjon inkluderer et serienummer, brukes det kun for registrering og ikke installering.

Kan jeg installere Lightroom til en egendefinert bane gjennom Creative Cloud?

Du kan installere Lightroom CC 2015 til en egendefinert bane.

Tidligere versjoner av Lightroom (5.0 og eldre) måtte installeres på den lokale stasjonen, og kunne ikke installeres til egendefinerte baner som andre Creative Cloud-programmer.

Kan jeg endre det installerte språket i Lightroom?

Photoshop Lightroom CC/Lightroom 6 er tilgjengelig på følgende språk: Deutsch; English; Español; Français; Italiano; Nederlands; Português (Brasil); Svenska; 日本語; 简体中文; 繁體中文, 한국어

Se Endre språkinnstillingen for å endre språk.

Vil jeg få fremtidige oppdateringer til Lightroom som del av Creative Cloud-medlemskapet?

Ja. Som del av Creative Cloud-medlemskapet, vil du fortsette å få oppdateringer til Lightroom.

Kan jeg fremdeles kjøpe Lightroom utenfor Creative Cloud?

Ja. Lightroom fortsetter å være tilgjengelig som et frittstående produkt, tilgjengelig for kjøp med tradisjonelle vedvarende lisenser.

Finnes det funksjoner ved Lightroom tilgjengelig kun for Creative Cloud-medlemmer?

Lightroom mobile er kun tilgjengelig under Creative Cloud.

Fra og med Lightroom CC-oppdateringen (2015.1), er følgende funksjoner kun tilgjengelig for Creative Cloud-medlemmer:

• Fjern uklarhet
  • Lokale justeringer for sort og hvitt

Hvordan bruker jeg Lightroom med Creative Cloud?

• Kan jeg lagre Lightroom-katalogen min i de 20 GB med lagringsplass jeg får med Creative Cloud-medlemskapet mitt? Nei, du kan ikke lagre Lightroom-kataloger i Creative Cloud, og du kan heller ikke lagre en Lightroom-katalog på en nettverksstasjon. Lightroom-katalogene må lagres på datamaskinen eller lokalt tilkoblede harddisker.
  • Vil Lightroom-katalogen min utløpe om jeg avslutter Creative Cloud-medlemskapet? Nei, katalogen vil ikke utløpe.
  • Vil jeg miste bildene mine om jeg avslutter Creative Cloud-medlemskapet? Nei. Lightroom endrer ikke plasseringen av bildene dine. De forblir der du plasserte dem da du lastet dem ned til datamaskinen eller importerte dem i Lightroom.
  • Finnes det en eksporterende publiseringstjeneste i Lightroom for å publisere til Creative Cloud?Det finnes ikke enda en spesifikk publiseringstjeneste for Creative Cloud eller for Business Catalyst.
  • Kan jeg lagre Lightroom-bildene mine i Creative Cloud? Nei, du må lagre de originale bildene lokalt – på datamaskinen, en ekstern harddisk eller en nettverksstasjon. Lightroom oppretter og synkroniserer smarte forhåndsvisninger mellom skrivebordet og mobilenheten. Smarte forhåndsvisninger er fremstillinger av de originale bildene dine, som lar deg skape ikke-destruktive redigeringer – som gjør at du alltid kan gå tilbake til det originale bildet ditt. De originale filene forblir på skrivebordet ditt, og vil ikke lagres, synkroniseres eller brukes av Lightroom for mobil. Lightroom for mobil bør derfor ikke brukes som sikkerhetskopitjeneste.
  • Vil redigeringen jeg utførte med prøveversjonen av Lightroom overføres til Creative Cloud-versjonen? Ja. Katalogen din, som lagrer alle redigeringene i Lightroom, forblir intakt når du bruker Creative Cloud-versjonen av Lightroom.
  • Se Vanlige spørsmål for Adobe Lightroom for mobil hvis du har flere spørsmål om Lightroom for mobil.