Endre Lightroom-lisensen fra Creative Cloud-abonnement til en lisens basert på et serienummer

Alle prøveversjoner er merket med Lightroom CC 2015.

Adobe Lightroom

Når du serialiserer en prøveversjon av Lightroom CC 2015 med et serienummer for en fastlisens, vil merkingen av programmet endres til Lightroom 6:

Adobe Lightroom

Programmet og programmappen på disken, funnet i applikasjonsmappen (Mac) eller Programfiler (Windows), har alltid navnet «Lightroom» uten versjonsnummer:

Adobe Lightroom programmappe

Konvertere fra Lightroom CC-prøveversjonen til Lightroom 6

1. Start Lightroom og velg:: Hjelp > Logg av (YOUR_EMAIL_ADDRESS):

Logg av Lightroom

Merk:

Merk: Når du logger av Lightroom, vil kanskje Creative Cloud-skrivebordsprogram åpne og be deg logge på igjen. IKKE logg deg på Creative Clouds skrivebordsprogram.

2. Omstart Lightroom. Klikk [Logg på nå]:

Klikk på Logg på nå

Merk:

Hvis du logger på med en Adobe-ID som har et aktivt Creative Cloud-abonnement tilknyttet til ID-en, vil du IKKE se serienummer#skjermen, siden den allerede er aktivert med Creative Cloud-kontoen. Se avsnittet under Forskjellige lisensspørsmål – Hvis du har et aktivt Creative Cloud-abonnement og et serienummer for Lightroom 6 for mer informasjon.

3. Klikk på [Lisensier denne programvaren]:

Klikk på Lisensier denne programvaren
  4. Angi serienummeret, og klikk [Neste]:

Skriv inn serienummer

Merk: Hvis du oppgraderer fra en tidligere versjon, ha serienummeret til den forrige versjonen tilgjengelig for å legge inn som en del av aktiveringsprosessen. Hvis du har mistet boksen og/eller serienummeret – eller ikke kan huske serienummeret til den tidligere versjonen – logg på kontoen for å se de registrerte produktenes serienummer. Hvis du ikke registrerte produktet, men fremdeles har Lightroom installert og lisensiert, kan du hente serienummeret her:

Mac:

• /Users/[your user name]/Library/Application Support/Adobe/Lightroom/Lightroom 5.0 Registration

Merk: Det er mulig du må benytte Metode to i dette dokumentet for å finne skjulte brukerbibliotek-filer i OS X 10.7 eller senere: http://helpx.adobe.com/no/x-productkb/global/access-hidden-user-library-files.html

Win:

• C:\[your user name]\Program Data\Adobe\Lighroom\Lightroom 5.0 Registration

Merk: I Windows vil den ha filtype .LRREG

5. Etter å ha lisensiert programvaren med serienummeret, vil Lightroom starte med oppstartsskjermen til Lightroom 6:

Adobe Lightroom

Forskjellige lisensspørsmål – Hvis du har et aktivt abonnement med Creative Cloud og et serienummer for Lightroom 6

Når du åpner Lightroom første gang etter første installasjon, blir du bedt om å logge på med Adobe-IDen din. Hvis det finnes et aktivt abonnement som er tilknyttet Adobe-IDen (f.eks. Creative Cloud All Apps eller Creative Cloud Photography), blir Lightroom aktivert og da kan du IKKE benytte en lisens med et serienummer.

Merk:

Merk at du kan installere Creative Clouds skrivebordsprogrammer på så mange datamaskiner du ønsker. Men du kan bare logge på og aktivere Creative Cloud på to datamaskiner samtidig. For å bytte til en annen datamaskin, logger du bare av en av de to datamaskinene som du har aktivert tidligere. Hvis du ikke er i stand til å logge av på andre datamaskinene når du logger på, blir du spurt om du ønsker å deaktivere dem eksternt. Du kan da begynne bruken på det gjeldende systemet med en gang. Du kan fremtvinge en aktiveringstilbakestilling som dette en gang hver 48. time, så det er å foretrekke at du logger av når det er mulig.

Løsning:

Hvis du både har et medlemskap og et serienummer for Lightroom CC og ønsker å angi et serienummer under installasjon, så må du logge på Lightroom med en Adobe-ID som ikke har et tilknyttet Lightroom-medlemsskap. Du oppretter bare en ny Adobe-ID som du bruker til pålogging. Å logge på Lightroom med en Adobe-ID uten et aktivt Creative Cloud-medlemskap vil få Lightroom til å spørre om et serienummer.

Hvis du akkurat har avsluttet et abonnement, så kan det finnes dager igjen på medlemskapet før det løper ut helt og holdent. Fortsett å bruke Lightroom frem til medlemsskapet løper ut, siden følger du instruksjonene over for å Konvertere fra Lightroom CC-prøveversjonen til Lightroom 6.

Feilsøking