Fra 17. september 2019 blir Premiere Clip ikke lenger tilgjengelig for nedlasting fra Google Play Store og App Store. Hvis du er en eksisterende Premiere Clip-bruker, kan du fortsette å bruke appen som før. Vi fortsetter å tilby teknisk støtte frem til 17. mars 2020. Du kan også velge å bruke Premiere Rush, Premiere Pro eller Spark Video i stedet for Premiere Clip. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Avvikling av Adobe Premiere Clip.

premiere_clip_mnemonic_no_shadow_128px

Bruk Premiere Clip til å lage fantastiske videoer på et par minutter. Med Premiere Clip kan du lage fantastiske videoer ved hjelp av brukervennlige verktøy, tips og historiekort. Du kan publisere og dele videoer direkte på sosiale nettverk eller sende dem til Premiere Pro fra skrivebordet.

Bruke Adobe Premiere Clip

Se en veiledning for å finne ut hvordan du raskt kan opprette og redigere videoer med Premiere Clip.

1. Trykk på +-ikonet øverst til høyre på skjermen.
  2. Legg til medier fra følgende alternativer: Fra mobilenheten, Lightroom, Creative Cloud-filer eller Ta et bilde eller en video.
  3. Når du har valgt medium, velger du en prosjekttype: Automatisk eller Friform.
Merk: Hvis Automatisk er valgt, genererer Premiere Clip en flott video for deg, redigert etter rytmene i lydsporet ditt. Du kan tilpasse hastighet, musikk og rekkefølge. Hvis Friform er valgt, har du alle tilpassingsmuligheter tilgjengelig, bl.a. beskjæring, deling av klipp, bruk av tilpassede utseender og smartlydeffekter.

Du kan flytte et prosjekt fra Automatisk til Friform for videre redigering. Du kan bare trykke på Filmstripe-ikonet øverst til høyre på skjermen når du arbeider i Automatisk modus. Når du har konvertert et prosjekt fra Automatisk til Friform, vil du ikke kunne gå tilbake til Automatisk.

Du kan legge til videoer og bilder i prosjektet. Bla gjennom for å finne medier på enheten, bruk kameraet til å gjøre opptak, velg fra Lightroom-samlingen eller last ned fra Creative Cloud-ressursmappene.

1. Trykk på + for å legge til medier.
  2. Bla gjennom og velg medier på enheten, fra Lightroom eller fra Creative Cloud-ressurser, eller ta bilder med kameraet.

Hvis du vil bruke musikk eller lydspor i Premiere Clip-prosjektet ditt, må du synkronisere det med enhetens musikkbibliotek (iPhone-brukere må synkronisere det med iTunes-appen). Creative Cloud støtter for øyeblikket ikke import av lydfiler til Premiere Clip. Clip støtter heller ikke nedlasting av sanger fraet abonnement på Apple Music.

Støttede lydformater: AAC, MP3, Apple Lossless, AIFF og WAV

Du kan legge til mellomtekst for å vise tekstinnhold i videoene dine.

I Friform-redigering:

1. Trykk på + nederst til høyre på skjermen.
  2. Trykk på Ny tittel eller Aa-ikonet.
  3. Legg inn teksten, og angi deretter tekstfarge og bakgrunnsfarge.
  4. Bruk de lilla håndtakene for å justere varigheten på klippet.

Historiekort er nyttige verktøy når du skal planlegge opptaket. I Friform-redigering kan du gjøre om en mellomtekst eller et stillbilde til et historiekort. Deretter kan du legge til notater, ta bilder mot mellomteksten og erstatte dem med opptak.

1. Velg en mellomtekst eller et bilde.
  2. Trykk på ikonet Innrammet bilde på verktøylinjen for Clip-alternativer.

Merk: Android-brukere trykker på ikonet for flere alternativer.

3. Trykk på Gjør om til historiekort.

I Friform-redigering:

1. Trykk på et klipp for å velge det.
  2. Trykk på Kopier-ikonet (+) på verktøylinjen for Clip-alternativer.
  3. Merk: Android-brukere trykker på ikonet for flere alternativer.

4. Trykk på Dupliser klipp for å lage en kopi.

I Friform-redigering:

1. Trykk på et klipp for å velge det.
  2. Trykk på Kopier-ikonet (+) på verktøylinjen for Clip-alternativer.

Merk: Android-brukere trykker på ikonet for flere alternativer.

3. Flytt det hvite avspillerhodet til stedet der klippet skal deles.
  4. Trykk på Del ved avspillerhode.

I Friform-redigering:

1. Trykk på et klipp for å velge det.
  2. Trykk på Lukker-ikonet på verktøylinjen for Clip-alternativer.
  3. Du kan justere glidebryterne for Eksponering, Utheving eller Skygge.

Du kan justere volumet og toneinnstillingene for lyd som er tilknyttet et klipp.

I Friform-redigering:

1. Trykk på et klipp for å velge det.
  2. Trykk på Lyd-ikonet på verktøylinjen for Clip-alternativer.
  3. Gjør følgende:
  • Slå Spill av lyd på eller av. (På spiller av lyden i dette videoklippet. Av slår av lyden i dette videoklippet.
  • Juster volumet.
  • Aktiver Smart volum. Smart volum øker all lyd i klippet til et konsekvent lydnivå.
  • Slå alternativene Ton inn lyd og Ton ut lyd på og av.

Du kan justere avspillingshastigheten for et klipp.

I Friform-redigering:

1. Trykk på et klipp for å velge det.
  2. Trykk på Hastighet-ikonet på verktøylinjen for Clip-alternativer.

Merk: Android-brukere trykker på ikonet for flere alternativer.

3. Juster avspillingshastigheten. Klippets varighet øker når du reduserer avspillingshastigheten.

Du kan legge til et lydspor i prosjektet, slik at det spilles av i bakgrunnen. Premiere Clip leveres med 10 royaltyfrie spor som du kan bruke (Premiere Clip-temaer). Du kan også legge til et lydspor fra musikkbiblioteket.

I Automatisk modus:

1. Trykk på Musikk-ikonet på den nederste verktøylinjen.
  2. Velg Bytt lydspor og velg et spor fra de tilgjengelige alternativene.

I Friform-redigering:

1. Trykk på Musikk-ikonet på den øverste menylinjen.
  2. Velg et lydspor fra de tilgjengelige alternativene.

Når du har lagt til et lydspor, kan du redigere det på Lydspor-menyen.

• Sveip til venstre eller høyre på lydbølgen for å endre startpunktet for sangen.
  • Trykk på Erstatt for å velge et annet lydklipp.
  • Trykk på Slett lydspor for å fjerne bakgrunnslyd.
  • Juster volumet i klippet.
  • Aktiver Synkroniser med musikk. Når dette alternativet er aktivert, beskjæres et klipp etter rytmene i lydsporet.
  • Aktiver Automiks. Når du velger Automiks, spilles lydsporet av stille når det er lyd i klippet.
  • Aktiver eller deaktiver Ton inn lyd og Ton ut lyd.

1. Trykk på +-ikonet øverst til høyre på skjermen i Premiere Clip.
  2. Trykk på Lightroom
  3. Velg Lightroom-elementene fra samlingene.
  4. Trykk på Åpne for å legge til elementene i prosjektet.

Hvis du vil opprette et Premiere Clip-prosjekt i Lightroom for mobil, starter du Lightroom på mobilenheten.

1. Åpne samlingen som inneholder elementene du vil bruke i Premiere Clip-prosjektet.
  2. Trykk på delingsikonet øverst til høyre, og trykk deretter på Opprett en video i Clip. (Du kan eventuelt trykke på "…" ved siden av samlingen du vil bruke i prosjektet, i Organiser-visningen. Trykk deretter på Opprett en video i Clip.)
  3. Premiere Clip starter og importerer elementene fra Lightroom for å opprette et automatisk prosjekt. Du kan gjøre flere redigeringer i friformredigering ved å trykke på Filmstripe-ikonet og velge Konverter til friform.

Merk: Du må synkronisere Lightroom mobile-samlingene for å aktivere denne funksjonaliteten. Følg den trinnvise fremgangsmåten her: https://helpx.adobe.com/lightroom/help/lightroom-mobile-desktop-features.html

Har du ikke Lightroom på mobil? Les mer her.

Du kan lagre ferdige videoer på kamerarullen eller i Creative Cloud-mappen, publisere dem direkte på Twitter, Facebook eller YouTube eller sende dem til Premiere Pro for ytterligere redigering. Du kan også publisere dem for direkteavspilling, slik at de automatisk spilles av i feeden til følgerne dine.
  1. Trykk på Del-ikonet på den øverste menylinjen.
  2. Velg fra følgende alternativer:
  • Publisere og dele video
    • Endre navn på prosjektet etter behov.
    • Velg personverninnstillinger:
      • Offentlig: Videoene er offentlige og kan vises i Premiere Clips-galleriet med fellesskapsvideoer.
      • Ulistet: Bare personer som har koblingen, kan vise videoen.
    • Velg alternativer for å dele på Twitter og Facebook.
    • Trykk på Publiser.
  • Rediger i Premiere Pro
  • Lagre på Kamerarull
  • Flere alternativer (Lagre i Creative Cloud, publisere på YouTube)

Gjør følgende for å gå videre med prosjektet i Premiere Pro:

1. Trykk på Del-ikonet på den øverste menylinjen.
  2. Trykk på Rediger i Premiere Pro. I løpet av noen få minutter sendes prosjektet og mediene til en Creative Cloud-mappe.
  3. Åpne Premiere Pro på datamaskinen og velg Fil > Konverter Premiere Clip-prosjekt.
  4. Velg XML-prosjektfilen du vil fortsette å redigere, i Premiere Pro.

Alle redigeringene i prosjektet vises på Premiere Pro-tidslinjen så det blir enklere å fortsette med arbeidet. Har du ikke Premiere Pro? Last ned en gratis prøveversjon her.

Hvis du vil lære mer om å importere Premiere Clip-videoer til Premiere Pro for avansert redigering, kan du se Redigere Premiere Clip-videoer i Premiere Pro.

Premiere Clip gjør det enkelt å automatisk legge til vannmerke og bumper. Ressursvalg og innstillingen for automatisk bruk av brandingfunksjoner lagres som brukerpreferanser. Du kan også aktivere eller deaktivere hver funksjon og oppdatere den til en nylig tilordnet en på
individuell prosjektbasis.

Du konfigurerer brandingfunksjonene ved å trykke på Clip-ikonet øverst til venstre i prosjektnettleseren. Så trykker du på Innstillinger og deretter på Bumper eller Vannmerke.

Bumper:

Du velger en video ved å trykke på Premiere Clip for å bruke appens standardbumper eller Tilpasset for å velge din egen. Bla til ressursen på Creative Cloud eller i Dropbox, velg den og trykk på Legg til.

Hvis du vil inkludere bumperen i nye prosjekter automatisk, slår du på alternativet Legg til videobumper. Du kan også aktivere eller deaktivere bumperen i hvert enkelt prosjekt.

Vannmerke:

Hvis du vil velge logografikken, trykker du på Creative Cloud eller Dropbox og blar deg fram til ressursen. Deretter velger du den og trykker på Legg til. I Vannmerke-dialogen vil den utvalgte grafikken vises i forhold til en ramme på 1920x1080.

For å automatisk inkludere vannmerket i nye prosjekter, skrur du på alternativet Bruk vannmerke. Du kan også aktivere eller deaktivere vannmerket i hvert enkelt prosjekt.

På prosjektnivå:

Hvis du vil aktivere eller deaktivere en av brandingfunksjonene for et spesielt prosjekt, åpner du prosjektet og trykker på tannhjulikonet for å åpne menyen Prosjektinnstillinger. Deretter trykker du på bryteren for Videobumper eller Vannmerke for å aktivere eller deaktivere funksjonen kun for det prosjektet.

Prosjektmediet skal automatisk kobles når det åpnes i Premiere Pro. Hvis mediet ikke er koblet, kan du koble det på nytt ved å følge fremgangsmåten her: https://helpx.adobe.com/premiere-pro/using/relinking-media.html

Du finner Premiere Clip-prosjektene og -ressursene her:

/Brukere/[username]/Creative Cloud/Filer/AdobePremiereClipExport/