Svar på vanlige spørsmål om Adobe Photoshop Sketch.
Vil du ha mer kraft til å tegne og male? Prøv Adobe Fresco, den nyeste tegne- og maleappen. Sketch-ressursene dine blir overført automatisk når du logger på Fresco for første gang.
sketch_appicon_128

Adobe Photoshop Sketch bringer inspirasjon, uttrykksfull tegning og det kreative samfunnet ditt sammen på ett sted på din iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enhet eller Chromebook. Gjør om ideer til skisser og del dem på Behance for umiddelbar respons. Sketch gir deg friheten til å finne inspirasjon, utforske ideer og få tilbakemelding fra betrodde kolleger – uansett hvor du er.

Generell informasjon

Sketch for iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enheter og Chromebook kan lastes ned gratis fra iTunes App Store og Google Play.

Sketch fås per i dag på engelsk, fransk, tysk, japansk, italiensk, spansk, russisk, koreansk, portugisisk (Brasil) og polsk.

Du finner de nyeste systemkravene på Sketch-siden i iTunes App Store eller Google Play.

Nei. Sketch er laget for å kunne kjøres med Ink og Slide, men du trenger ikke å eie denne maskinvaren for å bruke Adobe Sketch. Du kan tegne i Sketch med en finger eller pekepenn og den innebygde digitale linjalen.

Ja. I tillegg til støtte for Ink, støtter Sketch også de nyeste trykkfølsomme pennene fra Wacom, Pencil by FiftyThree og Apple Pencil.

Apple Pencil er den eneste pekepennen som Sketch støtter på iPad Pro.

Du trenger et gratis eller betalt Creative Cloud-medlemskap. Hvis du ikke allerede er medlem, kan du registrere deg for et gratis Creative Cloud-medlemskap. Hvis du bruker en Google Chromebook, oppretter du en Adobe ID hvis du ikke har en, og logger deretter på.

Du kan finne ut mer om Sketch ved hjelp av disse ressursene:

Bruk én eller flere av disse nyttige ressursene:

1. Logg inn i Sketch.

2. Klikk på -ikonet øverst i det venstre hjørnet på skjermen.

3. Velg Se opplæringsmateriale.

Screenshot_tutorials

Du kan også sende tilbakemeldinger og spørsmål fra mobilapplikasjonen:

1. Logg inn i Sketch.

2. Klikk på -ikonet øverst til venstre på skjermen.

3. Velg Send tilbakemelding.

send feedback

Bruke Adobe Photoshop Sketch

Ja. Hvis du laget tegningene i Illustrator Line, er alle tegningene tilgjengelige i Sketch. Du kan importere dem ved å trykke på Settings > Import Projects (Innstillinger > Importer prosjekter).

Du kan gruppere skisser til prosjekter. I et prosjekt kan du omorganisere skissene eller endre navn på prosjektet.

• Tapp på +-ikonet i det venstre feltet for å legge til et nytt prosjekt. Et nytt prosjekt med fem tomme
Trykk på Rediger-ikonet øverst i prosjektfeltet for å redigere et prosjekt.
  • Trykk på navnet for å endre navn på prosjektet.
  • Dra i håndtakene for å omorganisere tegningene i prosjektet.

Vannfargepensler er tilgjengelig på følgende enheter:

• iPad Pro
  • iPad Mini 2
  • iPad Mini 3
  • iPad Mini 4
  • iPad Air
  • iPad Air 2

Vannfargepensler er ikke tilgjengelig i Sketch på iPad 2, iPad 3 eller iPad 4.

1. Tapp på Edit (Rediger)-ikonet i et prosjekt.

2. Trykk på en skisse for å velge den. Du kan også velge flere skisser.

3. Klikk på Slett-ikonet.

1. Klikk på Del-ikonet i prosjektbanneret.

2. Klikk på Fortsett å dele for å vise tegninger fra det gjeldende prosjektet.

3. Trykk på Rediger for å legge til eller fjerne tegningene. Du kan også legge til andre filer fra Creative Cloud eller Kamerarull eller til og med ta et bilde med kameraet. Trykk på Fortsett.

4. Velg et forsidebilde, og trykk på Fortsett.

5. Legg inn informasjonen, og trykk på Publiser.

Du kan nå bruke perspektivrutenett og diagramrutenett fra Line i Sketch.

1. Trykk på formikonet øverst til høyre på skjermen.

2. Velg innstillingsikonet ved å trykke på skiftnøkkelikonet.

3. I menyen Innstillinger trykker du på Aktiver rutenett.

4. Trykk på venstrepilen for å lukke menyen Innstillinger.

5. Trykk hvor som helst på skjermen for å lukke menyen Form.

6. Trykk på rutenett-firkanten nederst til venstre på skjermen for å velge To-Punkts-Perspektiv eller Grafrutenett.

Du kan bruke fargetemaer som er opprettet ved hjelp Adobe Color-appen, til å angi farge for hvert tegneverktøy.

1. Trykk på en pensel i verktøylinjen.

2. Klikk på Farge-sirkelen for å åpne Fargetemaer-panelet.

3. Velg Mitt Bibliotek for å vise fargetemaene du har opprettet og lagret i dine Creative Cloud-biblioteker.

4. Trykk på Endre bibliotek for å velge et bestemt Creative Cloud-bibliotek.

Du kan legge til Photoshop-pensler i Creative Cloud Libraries eller opprette nye pensler ved hjelp av Adobe Capture-mobilappen. Disse pensler kan brukes i Adobe Photoshop Sketch.

1. Et langt trykk på en vilkårlig pensel på verktøylinjen åpner en liste over pensler som er tilgjengelig i Sketch.

2. Velg Mitt Bibliotek fra menylinjen for å vise listen over egendefinerte pensler du har opprettet og lagret i dine Creative Cloud-biblioteker.

3. Klikk på Endre bibliotek for å velge et annet Creative Cloud-bibliotek.

4. Klikk på penselen du vil bruke, for å plassere den på verktøylinjen.

Photoshop-pensler i Sketch er kompatible med følgende enheter: iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6/6 Plus, iPhone 6s/6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 og iPad Pro.

Du kan laste ned en ressurs fra Creative Cloud Market, legge den til i et bibliotek og plassere den på tegningen.

1. Trykk på ikonet Legg til bilde.

2. Velg Marked.

3. Bla til en ressurs, og klikk deretter på Last ned.

4. Velg et Creative Cloud-bibliotek. Du kan også opprette et bibliotek.

5. Klikk på Åpne. Ressursen plasseres på tegningen.

Du kan justere lagtettheten ved hjelp av endebryterne for tetthet på lagene.

For å sende et prosjekt/en tegning til Creative Cloud:

1. Klikk på Del-ikonet øverst på skjermen.

2. Klikk på Send til Creative Cloud.

Filen lastes opp til Creative Cloud-bibliotekene.

Du kan sende en tegning til Photoshop eller Illustrator for videre redigering eller ferdigstilling etter behov.

1. Klikk på Del.

2. Klikk på Send til Photoshop or Send til Illustrator.

Photoshop eller Illustrator starter, og tegningen åpnes. Du må være logget på Creative Cloud for desktop, og ha det rette programmet installert på datamaskinen.

1. Klikk på Sketch-ikonet øverst til venstre på skjermen for å åpne menyen Innstillinger.

2. Velg Innstillinger > Preferanser.

3. Fra menyen Preferanser velger du hvor du vil plassere verktøylinjen, til venstre eller høyre, så du kan angi posisjonen til tegneverktøylinjen.

1. Trykk på Sketch-ikonet øverst til høyre på skjermen for å åpne Innstillinger.

2. Velg Vis opplæringsprogrammer.

Slik kan du velge, flytte eller endre størrelse på et objekt i iOS eller Android:

1. Velg laget med objektet du vil rotere, flytte på eller endre størrelse på.

2. Når det er innrammet i blått, trykker du objektet igjen for å åpne Lag-menyen.

3. Klikk på Transformer og roter, flytt på, vend eller skaler objektet i det aktuelle laget.

4. Når du har brukt transformasjonen, gjør du følgende:

• (iOS) Klikk på Ferdig.
    • (Android) Klikk på avmerkingsikonet.

Slik legger du til et bilde i Sketch-kunstverket:

1. Åpne en skisse og trykk på plussikonet (+) til høyre på skjermen. Deretter kan du vise Skisselag og Bildelag.

2. Trykk på Bildelag og velg ett av følgende alternativer:

• På iPaden min
    • Ta et bilde
    • Mine CC-filer
    • Fra Market
    • Fra Adobe Stock
    • Lim inn bilde

Merk:

Importalternativene varierer i Sketch for Android.

3. Når du har importert bildet, trykker du på plussikonet på nytt og lager et skisselag over bildelaget. Hvis du vil endre rekkefølgen på lagene, trykker og holder du laget du vil flytte, og drar det dit du vil.