Når du starter Adobe Photoshop CS5 (eller CS4, CS3) på Mac OS, får du opp følgende feilmelding:

"Mangler en eller flere filer i Adobe Application Support-mappen, som er nødvendige for å kjøre Photoshop. Kjør installasjonsprogrammet for Photoshop, og installer Photoshop på nytt."

Løsning

Hvis du kjørte en Arkiver og installer før denne feilen oppstod, og du ikke har slettet den arkiverte System-mappen, kan du bruke Løsning 1. Ellers bruker du Løsning 2. (Den arkiverte System-mappen er i /Library/Previous Systems.)

Løsning 1: Kopier Adobe Unit Types.osax fra en arkivert ScriptingAdditions-mappe.

1. Avslutt Photoshop.
  2. I Finder velger du Gå > Datamaskin.
  3. Dobbeltklikk på ikonet til oppstartsstasjonen.
  4. Åpne mappen Previous Systems.
  5. Åpne den nyeste av mappene som finnes i mappen Previous Systems.
  6. Åpne Library-mappen. (En arkivert Library-mappe, ikke den gjeldende Library-mappen.)

7. Åpne mappen ScriptingAdditions.
  8. I mappen ScriptingAdditions merker du Adobe Unit Types.osax.
  9. Velg Rediger > Kopier.
  10. Velg Gå > Datamaskin
  11. Dobbeltklikk på ikonet til oppstartsstasjonen.
  12. Åpne Library-mappen. (Dette er den gjeldende Library-mappen.)
  13. Se etter mappen kalt ScriptingAdditions i Library-mappen. Gjør deretter ett av følgende:

• Hvis du finner en mappe kalt ScriptingAdditions, åpner du denne mappen.
    • Hvis du ikke finner en mappe kalt ScriptingAdditions, velger du Fil > Ny mappe og gir den nye mappen navnet ScriptingAdditions (det skal ikke være noe mellomrom i mappenavnet). Deretter åpner du denne nye ScriptingAdditions-mappen.
  14. Velg Rediger > Lim inn. Adobe Unit Types.osax gjenopprettes til den riktige plasseringen.

Løsning 2: Gjenopprett Adobe Unit Types.osax ved å installere Photoshop på nytt.

Photoshop CS5 eller CS4

1. Avslutt alle Adobe-programmer.
  2. Gjør ett av følgende:

• Hvis du har kjøpt Photoshop CS5 eller CS4 eller Creative Suite 5 eller 4 på et fysisk medium, setter du inn DVD-ROM-platen for installasjon inn i datamaskinens DVD-stasjon.
    • Hvis du har lastet ned Photoshop CS5 eller CS4 eller Adobe Creative Suite 5 eller 4 fra Adobe Online Store, dobbeltklikker du på diskbildefilen eller diskbildefilene (.dmg) du har lastet ned. (Hvis du ikke lenger har diskbildefilen eller -filene du brukte til den opprinnelige installasjonen, laster du dem ned på nytt. Logg inn på www.adobe.com/membership, klikk på Vis bestillingshistorikk, og finn bestillingen din i listen.)
  3. Dobbeltklikk på filen kalt Setup på DVD-ROM-platen eller diskbildet for installasjon.
  4. Velg Adobe Photoshop i listen over installerte produkter.
  5. Klikk på Installer og følg instruksjonene på skjermen.

Photoshop CS3

1. Avslutt alle Adobe-programmer.
  2. Gjør ett av følgende:
    • Hvis du har kjøpt Photoshop CS3 eller Adobe Creative Suite 3 på et fysisk medium, setter du inn DVD-ROM-platen for installasjon inn i datamaskinens DVD-stasjon.
    • Hvis du har lastet ned Photoshop CS3 eller Adobe Creative Suite 3 fra Adobe Online Store, dobbeltklikker du på diskbildefilen eller diskbildefilene (.dmg) du har lastet ned. (Hvis du ikke lenger har diskbildefilen eller -filene du brukte til den opprinnelige installasjonen, laster du dem ned på nytt. Logg inn på www.adobe.com/membership, klikk på Vis bestillingshistorikk, og finn bestillingen din i listen.)
  3. Dobbeltklikk på filen kalt Setup på DVD-ROM-platen eller diskbildet for installasjon.
  4. Klikk på Installer eller Installer på nytt.
  5. Klikk på Neste.
  6. Gjør ett av følgende:
    • Hvis du kjøpte Photoshop CS3 som et frittstående produkt, går du videre til Trinn 7.
    • Hvis du har Photoshop CS3 som en del av Adobe Creative Suite 3, velge du Adobe Photoshop CS3 i delen Velg komponentene du vil installere på nytt. Velg bort de andre programmene som vises i denne delen. Hvis andre komponenter vises i delen Velg komponentene du vil installere på nytt, velger du dem bort.
  7. Klikk på Neste.
  8. Klikk på Installer og følg instruksjonene på skjermen.

Tilleggsinformasjon

Denne feilen angir at en av støttefilene for Photoshop – Adobe Unit Types.osax – ikke finnes der den forventes å være, det vil si i /Library/ScriptingAdditions.

Denne feilen kan vises etter at du har brukt Arkiver og installer-metoden til å oppgradere eller installere Mac OS X på nytt. Når Arkiver og installer brukes, flytter installasjonsprogrammet for Mac OS X eksisterende systemfiler til en ny mappe før nye systemfiler skrives til disken. Denne feilen skyldes at installasjonsprogrammet for Mac OS X flytter filen Adobe Unit Types.osax uten å opprette den på nytt.

Denne feilen kan oppstå selv om du ikke utfører en Arkiver og installer-operasjon. Dette kan for eksempel skje hvis du bruker avinstalleringsverktøyet for en annen versjon av Photoshop på den samme datamaskinen.