Når du blar gjennom filer med Mini Bridge-panelet i Photoshop , InDesign eller InCopy , får du se følgende melding i innholdskapselen:

«Venter på Bridge."

Ingen filer eller mapper vises.

Mini Bridge bruker en bakgrunnsprosess kalt SwitchBoard til å kommunisere med Adobe Bridge. Dersom SwitchBoard ikke får åpnet Adobe Bridge, kan ikke Mini Bridge vise filene dine. Problemet oppstår også hvis Photoshop, InDesign eller InCopy ikke kan kommunisere med Adobe Bridge via SwitchBoard. Løsninger på feilen «Venter på Bridge» inkluderer en reparering av denne SwitchBoard-kommunikasjonen. Prøv følgende løsninger i angitt rekkefølge, helt til problemet er løst.

Løsning 1: Opprett innstillingsfilene for SwitchBoard på nytt.

1. Avslutt alle Adobe-programmer.
  2. Gå til en av følgende mapper i Finder (Mac OS) eller Windows Utforsker (Windows):

• Mac OS X: /Users/Brukernavnet ditt/Library/Preferences/Adobe
    • Windows 7/Vista: C:\Users\Brukernavnet ditt\AppData\Roaming\Adobe
    • Windows XP: C:\Documents and Settings\Brukernavnet ditt\Application Data\Adobe

Merk: Bytt ut Brukernavnet ditt ovenfor med navnet på Mac OS- eller Windows-brukerkontoen din.

3. Slett mappen SwitchBoard.
  4. Start datamaskinen på nytt.
  5. Åpne Photoshop, InDesign eller InCopy, og åpne deretter Mini Bridge-panelet.

Løsning 2: Legg SwitchBoard til på brannmurens unntaksliste.

Brannmurprogramvare beskytter datamaskinen mot trusler på Internett. Eksempler på brannmurprogramvare er Mac OS Application Firewall, McAfee, Norton, Windows Firewall, og ZoneAlarm.

Dersom brannmurprogramvare forhindrer Switchboard fra å kommunisere med Adobe Bridge, kan imidlertid ikke Mini Bridge vise filene dine. De fleste brannmurprogramvarer kan lagre en liste med unntak, dvs. en liste med programmer som har tilgang til nettverksressurser. Det kan hende at brannmurprogramvaren kaller disse unntakene "hvitelister" eller "tillatelseslister".

Du finner ut hvordan du legger inn unntak i brannmurprogramvaren i dokumentasjonen som fulgte med den, eller du kan alternativt kontakte produsenten av brannmurprogramvaren.

SwitchBoard er installert på ett av følgende steder:

• Mac OS X: /Library/Application Support/Adobe/SwitchBoard/SwitchBoard.app
  • 32-bitersutgaver av Windows: C:\Program Files\Common Files\Adobe\SwitchBoard\SwitchBoard.exe
  • 64-bitersutgaver av Windows: C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\SwitchBoard\SwitchBoard.exe

Etter at du har lagt til SwitchBoard på listen med unntak i brannmurprogramvaren, starter du datamaskinen på nytt. Åpne Photoshop, InDesign eller InCopy, og åpne deretter Mini Bridge-panelet.

Løsning 3 (Windows): Sørg for at Windows-vertsfilen inneholder standardoppføringene.

SwitchBoard peker til localhost-serveren, som er et internt navn på datamaskinen, for å kommunisere med Adobe Bridge. Som standard inneholder vertsfilen i Windows OS en referanse til localhost. Dersom denne oppføringen mangler i vertsfilen, eller dersom oppføringen er feilaktig, får ikke Mini Bridge tilgang til filene dine.

Du finner ut hvilken informasjon som kreves i vertsfilen for din utgave av Windows, i Microsofts kundestøtteartikkel 972034. Denne artikkelen inneholder også informasjon om hvordan du tilbakestiller vertsfilen til standardutgaven.

Løsning 4 (Windows): Tøm den kryptografiske Windows-databasen og tilbakestill SwitchBoard.

Første gang SwitchBoard kjører på datamaskinen, bruker det informasjon i den kryptografiske Windows-databasen til å opprette verdier i registeret og filen switchboard.ini. Dersom SwitchBoard ikke kan lese denne databasen, blir alle de resulterende registerverdiene og dataene i switchboard.ini ugyldige. Disse ugyldige filene forhindrer SwitchBoard fra å fungere.

1. Lukk alle Adobe-programmer.
  2. Velg Start > Kjør (Windows XP) eller klikk på Start (Windows Vista eller Windows 7), skriv "%appdata%\Microsoft\Crypto" (ta med anførselstegnene), og trykk deretter på Enter-tasten.
  3. Gi RSA-mappen et annet navn, f.eks. gammelRSA.
  4. Velg Start > Kjør (Windows XP) eller klikk på Start (Windows Vista eller Windows 7), og skriv  regedit . Trykk så på Enter-tasten. Registerredigering åpnes.
  5. I venstre rute i Registerredigering navigerer du til HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\IAC. Velg IAC-nøkkelen.
  6. I høyre rute høyreklikker du på verdien MD5ID og velger Slett. Klikk på Ja i dialogboksen Bekreft sletting av verdi.
  7. I høyre rute høyreklikker du på verdien bruker-ID og velger Slett. Klikk på Ja i dialogboksen Bekreft sletting av verdi.

8. Lukk Registerredigering.
  9. Velg Start > Kjør (Windows XP) eller klikk på Start (Windows Vista eller Windows 7), skriv "%appdata%\Adobe\SwitchBoard" (ta med anførselstegnene), og trykk deretter på Enter-tasten.
  10. Slett filen switchboard.ini. (Hvis du ikke ser filendelsen .ini, sletter du filen med filtypen Konfigurasjonsinnstillinger. Filen har et ikon som ser ut som en notisblokk med et tannhjul på.)
  11. Start datamaskinen på nytt, åpne Photoshop, InDesign eller InCopy, og åpne deretter Mini Bridge-panelet.

Løsning 5: Opprett en annen brukerkonto.

Fra tid til annen kan brukerkontoer bli skadet. Dette forhindrer SwitchBoard fra å få tilgang til eller opprette de nødvendige filene. Opprett en konto med de samme tillatelsene som den nåværende kontoen din har, logg på den nye kontoen og kjør deretter Adobe-programmene.

Se følgende dokumenter dersom du trenger hjelp med å opprette en brukerkonto:

Kontakt systemadministrator dersom du trenger ytterligere hjelp.