Dette dokumentet beskriver hvordan du installerer og bruker plugin-modulen OpenEXR Alpha.

Plugin-modulen OpenEXR Alpha gir en alternativ metode for håndtering av «A»-kanaldata under åpning av en OpenEXR-fil. I stedet for å direkte konvertere «A»-kanaldata til gjennomsiktighet (som den gamle plugin-modulen for OpenEXR gjør), åpner OpenEXR Alpha «A»-kanaldata som en alfakanal.

Bakgrunn

Photoshop CS2 støttet ikke gjennomsiktighet i 32-bitersmodus. I den versjonen ble det implementert en løsning som gjorde det mulig å lese data til en alfakanal. I Photoshop CS3 ble gjennomsiktighetssøtte implementert for 32-bitersmodus, noe som sørget for overholdelse av OpenEXR-spesifikasjonen. Gjennomsiktighet ble ikke lenger lest i en alfakanal under direkte kanalkomposisjon.

Før du begynner

Du trenger lokale administrasjonsrettigheter for å installere plugin-modulen for OpenEXR Alpha. Hvis du bruker Mac OS, Windows Vista eller Windows 7 ber operativsystemet deg om å angi navn og passord for en administratorkonto. Hvis du bruker Windows XP må du logge på datamaskinen med en lokal administratorkonto før du starter.

Windows-brukere: Noen av trinnene i denne TechNote lister opp filer med fullt filnavn, som inkluderer filtypeforkortelser (for eksempel OpenEXR Alpha.8bi). På Windows er ikke filforlengelser for kjente filtyper synlige som standard. Gjør følgende for å gjøre filforlengelser synlige:

1. I Windows Explorer, velg Verktøy > Mappealternativer (Windows XP) eller Organiser > Mappe- og søkealternativer (Windows 7 og Vista).
  2. Velg kategorien Visning nesten øverst i vinduet Mappealternativer.
  3. Fravelg Skjul filforlengelser for kjente filtyper under Avanserte innstillinger i kategorien Visning.
  4. Klikk OK.

Windows-brukere: Noen av trinnene i dette dokumentet krever at du finner ut om du bruker en 32-biters eller 64-biters utgave av Windows. For å finne ut hvilken systemtype du har, kan du se Finn ut om datamaskinen din kjører en 32-biters eller en 64-biters versjon av Windows.

Kompatibilitet

På Windows er ikke plugin-modelen OpenEXR Alpha kompatibel med Photoshop-versjoner som er eldre enn Photoshop CS5. Den lastes ikke i Photoshop CS3 og CS4.

Plugin-modulen OpenEXR Alpha laster ikke på PPC-maskiner på Mac OS.

Installer plugin-modulen OpenEXR Alpha for Photoshop CS5 på Mac eller Windows (last ned oppdatering fra Adobes nettsted)

For å installere plugin-modulen OpenEXR Alpha ved å laste ned en oppdatering fra Adobes nettsted:

1. Last ned plugin-modulen:

2. Avslutt Photoshop CS5.
  3. Pakk ut den nedlastede filen.
  4. Dra plugin-modulen til mappen Plugin-moduler i Photoshop.
    • Windows 32-bit: Dra OpenEXR Alpha.8bi fra Win32-mappen til mappen /Programfiler/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Plug-ins/File Formats.
    • Windows 64-bit/Photoshop 64-bit: Dra OpenEXR Alpha.8bi fra Win64-mappen til mappen /Programfiler/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Plug-ins/File Formats.
    • Windows 64-bit/Photoshop 32-bit: Dra OpenEXR Alpha.8bi fra Win32-mappen til mappen /Programfiler (x86)/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Plug-ins/File Formats.
    • Mac OS: Dra OpenEXR.plugin til mappen /Applications/Adobe Photoshop CS5/Plug-ins/File Formats.
  5. Start Photoshop CS5.

Bruk plugin-modulen OpenEXR Alpha

For å åpne en EXR-fil:

1. Start Photoshop CS5.
  2. Velg Fil > Åpne.
  3. Bla gjennom til du finner EXR-filen du vil åpne. Velg OpenEXR Alpha i listen over filformater. Photoshop behandler «A»-kanaldata som en alfakanal i stedet for gjennomsiktighet.

For å eksportere en EXR-fil:

1. Velg Fil > Lagre som.
  2. Velg OpenEXR Alpha i listen over filformater.

3. Velg alternativet Lagre: Alfakanaler. Denne innstillingen beholder alfakanaldataene.

Merk: Gjennomsiktighet som legges til etter filen ble åpnet blir flatet ut.

Merk: Selv etter du har installert plugin-modulen OpenEXR Alpha har du fremdeles muligheten til å velge den gamle OpenEXR i listen over filformater. Denne plugin-moduler behandler fremdeles data i «A»-kanalen som gjennomsiktighet. Denne atferden har vært standard i Photoshop siden Photoshop CS3 (versjon 10.0).

Tilleggsmerknader

Annen atferd det der verdt å merke seg når man bruker den ekstra plugin-modulen:

• Forhåndsmultiplisert komposisjon støttes ikke.
  • Hvis du dobbeltklikker på en fil for å åpne den bruker Photoshop CS5 alltid OpenEXR Alpha i stedet for OpenEXR.
  • Hvis du åpner en fil med to eller flere alfakanaler vil ikke OpenEXR Alpha beholde noen av alfakanalene. De fjernes helt.
  • (Mac OS): OpenEXR Alpha er det øverste elementet i Lagre-dialogen. Den vises ikke alfabetisk ved siden av Open EXR.
  • (Windows): For å få den gamle OpenEXR-atferden velger du Fil > Åpne som og velger OpenEXR.