Deaktiver startskjermen

Hvis du benytter en prøveversjon kan du ikke deaktivere startskjermen. Vi håper at veiledningene våre vil hjelpe deg med oppstarten av Photoshop CC, eller lærer deg om de nye funksjonene som er tilgjengelig i Photoshop CC.

Hvis du er et betalende medlem av Creative Cloud, kan du etter at startskjermen er lastet inn, bla ned til bunnen for sidene Nye funksjoner, Komme i gang eller Tips og teknikker. Ikke vis startskjermen igjen. For å vise startskjermen igjen, velg Hjelp > Velkommen.

Merk: I nylige versjoner av Mac OS vises ikke rullefeltet som standard. Åpne Systeminnstillinger > Generelt for å slå dem på. Velg Alltid eller Ved rulling i delen for Vis rullefelt.

Hvis du ikke klarer å nå alternativet Ikke vis startskjermen igjen, kjør scriptet nedenfor for å slå av startskjermen. Du kan se den ved å velge Hjelp > Velkommen.

1. Exit Illustrator, InDesign og Photoshop.
  2. Last ned prevent_project_hello_launching.jsx.zip-filen nedenfor. Husk plasseringen for nedlastingen.
  3. Dobbeltklikk den nedlastede filen for å pakke den ut. I Windows velger du å pakke ut alle filer. Det dekomprimerte scriptet heter prevent_project_hello_launching.jsx. Husk plasseringen for den dekomprimerte filen.
  4. Kopier den dekomprimerte filen til følgende plasseringer:
    1. Illustrator
      1. Windows: C:\Program Files\Adobe\Adobe Illustrator CC 2014\Support Files
      2. Macintosh: HD/Library/Application Support/Adobe/Startup Scripts CC/Illustrator
    2. InDesign
      1. Windows: C:\Program Files\Adobe\Adobe InDesign CC 2014\Scripts\startup scripts
      2. Macintosh: HD/Library/Application Support/Adobe/Startup Scripts CC/Adobe InDesign
    3. Photoshop CC 2014
      1. Windows: C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Startup Scripts CC\Adobe Photoshop
      2. Macintosh: HD/Library/Application Support/Adobe/Startup Scripts CC/Adobe Photoshop
  5. Startskjermen vises ikke før du har fjernet filen, eller du ser den via Hjelp-menyen.

Last ned

Merk: I Photoshop CC 2015 kan du deaktivere startskjermen ved å gå til Innstillinger > Generelt og markere av for «Ikke vis startskjermen ved oppstart».

Startskjermen vises ikke

Startskjermen er ikke synlig for en undermengde betalende Creative Cloud og prøveversjon-kunder. Alt opplæringsinnholdet på startskjermen er tilgjengelig med Creative Cloud Learn på Adobe.com: https://helpx.adobe.com/photoshop/tutorials.html

Startskjermen vises ikke for personer som ikke er logget inn på Creative Cloud-kontoen med deres Adobe-ID. Istedet ser du en dialogboks som sier «For å bruke startskjermen må du logge inn på Creative Cloud.»

Startskjermen vil heller ikke vises hvis du har en annen innstilling enn engelsk for språk i brukergrensesnittet for Photoshop.

Startskjermen fryser Photoshop eller datamaskinen

Avgjør om datamaskinen er Photoshop er fryst.

• Flytt startskjermen ved å dra tittellinjen.
  • Lukk velkomstskjermen ved å klikke på lukk-knappen.
  • Bytt til et annet program.

Hvis du ikke kan gjøre noe av det ovenstående, se «Startskjermen er fryst».

Hvis du kan gjøre noe av det ovenstående, er ikke datamaskinen fryst. Hvis «Startskjermen er tom, eller det tar lang tid før innholdet vises, se Startskjermen er tom.

Startskjermen er fryst

Startskjermen ser ut til å være fryst, men tar faktisk bare lang tid å laste inn. Se avsnittene nedenfor for å avgjøre om den er fryst eller ikke.

Hvis startskjermen fryser, prøv følgende løsninger:

Løsning 1: Slett nylige filer.

Hvis startskjermen fryser, prøv å lukke den. Hvis du kan lukke den og fortsetter å jobbe i Photoshop, kan det være at en fil du nylig har åpnet inneholder tegn som forårsaker dette problemet. Velg fil > Åpne nylig > Slett listen over nylige filer for å fjerne denne dataen fra Photoshops historikk.

Løsning 2: Oppdater eller deaktiver programvaren for virusbeskyttelse.

En foreldet eller skadet versjon av programvaren for virusbeskyttelse kan forhindre at startskjermen vises. Deaktiver programvaren for virusbeskyttelse midlertidig, og se om startskjermen åpner normalt. Hvis dette skjer, slett og installer på nytt eller oppdater programvaren for virusbeskyttelse.

Startskjermen er tom

Startskjermen er HTML-basert. Alt som kan påvirke lastingen av en nettside kan også påvirke startskjermen, inkludert virusskannere, brannmurer og problemer med nettverkstilkoblingen.

Løsning 1: Lukk startskjermen og jobb i Photoshop.

Startskjermen er kanskje ikke fryst, så prøv å lukke startskjermen og fortsett å jobbe i Photoshop.

Løsning 2: Tilbakestill innstillingene dine.

For å gjenskape innstillingsfilene for Photoshop, starter du programmet mens du holder nede Ctrl + Alt + Skift (Windows), eller Kommando + Tilvalg + Skift (Mac OS). Klikk deretter "Ja" på meldingen "Vil du slette innstillingsfilen for Adobe Photoshop?"

Løsning 3: Oppdater eller deaktiver programvaren for virusbeskyttelse.

En foreldet eller skadet versjon av programvaren for virusbeskyttelse kan forhindre at startskjermen vises. Deaktiver programvaren for virusbeskyttelse midlertidig, og se om startskjermen åpner normalt. Hvis dette skjer, slett og installer på nytt eller oppdater programvaren for virusbeskyttelse.

Løsning 4: Hvis du får en tom startskjerm sammen med meldingen ‘JavaScript Prompt - File:/// , SERVER CREDENTIALS REQUIRED’, åpne en separat nettleser og logg inn på det lokale nettverket dinn med brukernavn og passord.

Løsning 5: Godkjenn de nødvendige URL’er i brannmuren.

Følgende URL’er brukes til å laste ned innholdet i startskjermen. Hvis de er blokkerte, forblir startskjermen din tom.

• helpx.adobe.com
  • wwwimages2.adobe.com
  • adobe.demdex.net
  • stats.adobe.com

Løsning 6: Deaktiver nettverksforbindelsen din

Når en nettverkstilkobling er tilgjengelig, vil startskjermen forsøke å oppdatere innholdet. Hvis det er noen form for nettverkssikkerhet som blokkerer deler av denne kommunikasjonen, vil ikke startskjermen lastes inn. Hvis du ikke er koblet til Internett i det hele tatt, vil startskjermen lastes inn med forhåndsinstallert, offline innhold. Hvis startskjermen laster mens du er frakoblet nettverket, betyr det at en type sikkerhet som ikke er nevnt ovenfor, fremdeles blokkerer startskjermen. Se Feilsøke tilkoblingsproblemer for flere trinn.