Innføring i arbeidsområdet

Prøv betaversjonen av Photoshop på nett i dag
Funksjoner i betaversjonen av Photoshop på nett er nå tilgjengelige for testing og tilbakemelding. Hvis du vil ha hjelp, går du til fellesskapet for betaversjonen av Adobe Photoshop.

Utforsk arbeidsområdet i betaversjonen av Photoshop på nett, og finn ut hvor alle favorittverktøyene dine er.

Når du starter betaversjonen av Photoshop på nett fra nettstedet for Creative Cloud, kan du vise Hjem-skjermbildet til appen. Fra Hjem-skjermbildet kan du begynne å arbeide med nettskydokumentene, samarbeide med teammedlemmer og fortsette å bruke begrensede redigeringer. Når du åpner et nettskydokument, kommer du til arbeidsområdet der du finner favorittverktøyene og -panelene dine i Photoshop, og i tillegg andre alternativer som du kan bruke til å opprette sammensetninger og retusjere det kreative arbeidet ditt.

Inntil videre har betaversjonen av Photoshop på nett begrenset redigeringsfunksjonalitet. Flere Photoshop-verktøy og funksjoner blir lansert i nettleseren i fremtidige versjoner.

Arbeidsområde

Når du åpner et nettskydokument i betaversjonen av Photoshop på nett, vil du se arbeidsområdet der du kan begynne å jobbe kreativt. Lerretet viser området der du arbeider med det åpne dokumentet.

arbeidsområde
Gjør deg kjent med arbeidsområdet i Photoshop på nett

Topptekstfelt

Topptekstfelt
Topptekstfelt

A. Hjem: Bruk Hjem-ikonet () for å bytte tilbake til Hjem-skjermbildet og arbeidsområdet for redigering når som helst.
B. Filmeny: Bruk menyikonet til å finne alternativer for å opprette eller åpne filer, lagre, eksportere, angi lag, filtrere, angi filinformasjon, angi innstillinger og rapportere en feil
C. Nettskylagring
: Kontroller statusen på nettskydokumentet som blir lagret i Creative Cloud
D. Filnavn
Viser navnet på dokumentet som for øyeblikket er åpent.
E. Versjonshistorikk: Bruk dette alternativet til å sjekke tidligere versjoner av det åpne nettskydokumentet ditt.
F. Gjeldende zoomnivåViser det gjeldende zoomnivået for det åpne dokumentet.
G. Zoomalternativer: Du kan velge alle zoomalternativene, for eksempel zoom inn, zoom ut, tilpass til skjerm eller gå til fullskjermmodus.
H. AngreTilbakestiller den siste handlingen som ble utført.
I. Utfør likevelGjenoppretter den siste handlingen som ble angret.
J. DelInviter andre til å redigere eller kommentere dokumentet ditt, eller generer en kobling for å dele.
K. Tilbakemelding: Inviter andre til å redigere eller kommentere dokumentet ditt, eller generer en kobling for å dele.
L. Eksporter: Bruk dette alternativet for å publisere og eksportere arbeidet ditt.
M. Hjelp: Bruk dette alternativet for å finne alt av hjelperessurser mens du jobber.
N. Konto: Under Konto vises profilinformasjonen som er knyttet til Adobe-kontoen din.

Verktøylinje

A. Flytt: Flytt markeringer og lag.
B. Transformer: Bruk forskjellige transformeringsoperasjoner på det valgte laget eller objektet.
C. Markeringsverktøy og handlinger: Bruk markeringsverktøyene – Lasso, Hurtigmarkering, Rektangulær markering og Elliptisk markering. Klikk og hold på ikonet for å vise alle markeringsverktøyene og markeringshandlingene som er tilgjengelig.
D. Pensel: Bruk penselstrøk og kontroller penselinnstillingene.
E. Viskelær: Slett deler av bildet der du bruker penselstrøk med viskelæret.
F. Fyll: Fyll den aktive markeringen med forgrunnsfarge. Trykk på ikonet og hold lenge for å vise graderingsverktøyet.
G. Reparer: Retusjer og fiks ujevnheter med reparasjonsverktøyet. Trykk på ikonet og hold lenge for å vise klonestempelverktøyet.
H. Beskjær: Beskjær markeringen, og velg å rotere og sentrere på nytt.
I. Plasser: Legg til bilder fra datamaskinen i dokumentet.
J. Pipette: Endre forgrunnsfargen enkelt ved å hente farge fra et av lagene.
K. Fargebrikke: Vis de valgte forgrunnsfargene og bakgrunnsfargene i fargebrikken.
L. Bytt farge: Klikk for å veksle mellom forgrunns- og bakgrunnsfargene.

Verktøylinje
Verktøylinje

Merk: Klikk og hold ikonene som har trekanter nederst til høyre, for å vise flere verktøy.

Oppgavelinje

Oppgavelinje
Oppgavelinje

A. Lag: Viser/skjuler ved klikk. Se alle lagminiatyrbildene i en forenklet visning. Se også en utvidet lagstakk med masker, lagnavn, synlighet og gruppeinnhold.
B. Egenskaper for lag: Viser/skjuler ved klikk. Vis overgangsalternativer, justeringer og dimensjoner for typen lag som er valgt (type, piksel, justering og så videre).
C. Kommentarer: Viser/skjuler ved klikk. Legg til og/eller vis merknader du har gjort for deg selv eller kommentarer fra samarbeidspartnere.
D. Filinformasjon: Formidler grunnleggende filinformasjon – navn, bredde og høyde.

Har du et spørsmål eller en idé?

Spør fellesskapet

Hvis du vil stille et spørsmål eller har en idé du vil dele, kan du delta i fellesskapet for Adobe Photoshop. Vi vil gjerne høre fra deg!