Feilsøking og hjelp

Du kan laste ned Illustrator fra katalogen over Creative Cloud-apper. Du må logge på med Adobe-ID og passord for å fullføre nedlastingen. Hvis du vil vite mer for eksempel om hvordan du installerer eldre versjoner eller søker etter oppdateringer, se Laste ned Creative Cloud-apper.

Husk også å gå gjennom Illustrator systemkravene slik at du er sikker på at systemet ditt er kompatibelt med oppdateringene vi tilbyr. Illustrator kjører opprinnelig på Apple-datamaskiner med Apple Silicon M1-brikken. Du finner flere detaljer på Illustrator for Apple silicon.

For løsninger på feilen «installering mislyktes», se Feil: «Installering mislyktes» av Creative Cloud-programmet. For å løse andre nedlastings-, installerings- og oppdateringsfeil, se denne feilsøkingsguiden for nedlasting og installering.

Ja! Du kan laste ned prøveversjoner av alle Creative Cloud-apper fra katalogen over Creative Cloud-apper. Du må logge på med Adobe-ID og passord for å laste ned en prøveversjon. Lær å laste ned og installere en Creative Cloud-prøveversjon.

Les disse enkle løsningene på vanlige problemer med innlogging og Adobe-ID for å gjenskaffe tilgangen til kontoen din.

Du kan installere Illustrator og andre Creative Cloud-apper på opptil to datamaskiner. Hvis du vil installere det på en tredje maskin, må du først deaktivere det på en av de to andre maskinene. Finn ut mer om installering av Creative Cloud-appen på en annen datamaskin.

Logg på Adobe-kontoen. Under delen Passord, velger du Endre for Gjeldende passord, og følger så instruksene på skjermen.

Glemt passordet? Finn ut mer om hvordan du kan tilbakestille det.

Det er enkelt å bytte Creative Cloud-plan. Følg disse trinnvise instruksjonene for å oppgradere eller endre planen.

Det er enkelt å konvertere prøveperioden til et betalt medlemskap. Følg disse trinnvise instruksjonene for å oppgradere og starte medlemskapet.

Hvis du stopper medlemskapet, beholder du likevel gratisfordelene for Creative Cloud-medlemmer og alle filer som er lagret på enheten. Du mister tilgangen til appene og de fleste tjenestene, og skylagringen blir redusert til 2 GB. Lær hvordan du kan Avslutte Creative Cloud-medlemskapet og forstå Adobes abonnementsvilkår.

Du kan velge alternativer for innebygging av fonter, bilder og annen informasjon ved å velge Fil > Lagre som eller Fil > Lagre en kopi. Alternativene varierer avhengig av hvilket filformat du velger. Lær mer om hvordan du lagrer arbeidsstykker.

Denne innføringen forklarer hvordan du lager en personlig logo basert på vektorbaserte bilder.

Lær hvordan du viser og endrer transparens i denne artikkelen om transparens og overgangsmodi.

Det finnes flere forskjellige måter å skjære, dele og beskjære objekter i Illustrator på, blant annet verktøyene Kniv og Saks.

Illustrator bruker masker, ikke beskjæring, for å skjule deler av bilder. Lær hvordan du bruker og redigerer klippemasker.

For å rotere arbeidsområdevisningen, bruker du verktøyet for visningsrotering eller styrefelt.

Klikk på ikonet for GPU-ytelse i applinjen og velg GPU-ytelse. Lær mer om GPU-ytelse.

Først må du kontrollere at videoadapter-driverne er oppdatert. Hvis ikke det løser problemet, prøver du løsningene i denne feilsøkingsguiden for GPU-ytelse.

Prøv disse teknikkene for å optimere Illustrators ytelse i Windows eller Mac OS X.

Illustrator kjører opprinnelig på Apple-datamaskiner med Apple Silicon M1-brikken ved 1,5x-hastighet på likt konfigurerte systemer i tidligere generasjoner. Du finner flere detaljer på Illustrator for Apple silicon.

Ja! Heldigvis har Illustrator automatisk gjenoppretting av data, så du sannsynligvis kan redde alt arbeidet ditt, selv om du ikke har lagret på en stund.

Det kan være flere årsaker til at Illustrator krasjer ved oppstart. Du må eventuelt oppdatere driveren til inndataenheten.