Du viser støtteinnhold for versjon:

Feilsøking og hjelp

Last ned og installer

Du kan laste ned Lightroom Classic fra katalogen over Creative Cloud-apper. Du må logge på med Adobe ID og passord for å fullføre nedlastingen. For mer informasjon, blant annet om hvordan du installerer eldre versjoner, se Laste ned og installere dine Creative Cloud-apper.

Du finner løsninger på feil av typen «Kan ikke installere» under Feil: «Kan ikke installere» Creative Cloud-skrivebordsappen. For å løse andre nedlastings-, installerings- og oppdateringsfeil, se denne feilsøkingsguiden for nedlasting og installering.

Ja! Du kan laste ned prøveversjoner av alle Creative Cloud-apper fra katalogen over Creative Cloud-apper. Du må logge på med Adobe-ID og passord for å laste ned en prøveversjon. Lær å laste ned og installere en Creative Cloud-prøveversjon.

Les disse enkle løsningene på vanlige problemer med innlogging og Adobe-ID for å gjenskaffe tilgangen til kontoen din.

Du kan installere Lightroom Classic og andre Creative Cloud-apper på opptil to datamaskiner. Hvis du vil installere det på en tredje maskin, må du først deaktivere det på en av de to andre maskinene. Lær mer om hvordan du aktiverer og deaktiverer Creative Cloud-apper.

Kontoadministrering

Logg på Adobe-kontoen din med gjeldende Adobe-ID og tilhørende passord.Derfra klikker du på fanen Sikkerhet og personvern og deretter på Endre under Passord. Glemt passordet? Lær deg å tilbakestille og endre.

Det er enkelt å bytte Creative Cloud-plan. Følg disse trinnvise instruksjonene for å oppgradere eller endre planen.

Du kan konvertere prøveversjonen av Lightroom Classic til et betalt Creative Cloud-medlemsskap

Hvis du stopper medlemskapet, beholder du likevel gratisfordelene for Creative Cloud-medlemmer og alle filer som er lagret på enheten. Du mister tilgangen til appene og de fleste tjenestene. Lær hvordan du kan Avslutte Creative Cloud-medlemskapet og forstå Adobes abonnementsvilkår.

Vanlige problemer

Følg instruksjonene i denne feilsøkingsguiden for GPU hvis Lightroom krasjer, fryser, sakner farten eller du opplever GPU-feil.

Ja, det er mulig. Forhåndsvisninger i skala 1:1 kan ta lang tid og opprette og bruke mye diskplass. Les denne artikkelen for å lære hvordan du optimerer bruken av forhåndsvisninger og få andre tips om optimering av ytelse.

Lightroom Classic bruker ProPhoto RGB-fargeområdet i Develop-modulen. I andre moduler bruker det Adobe RGB-fargeområdet. Lær mer om fargeområder, fargeprofiler og andre fargerelaterte emner fra disse vanlige spørsmålene om Lightroom.

Vanlige oppgaver

Følg denne enkle innføringen for å lære hvordan du bruker importverktøyet for å hente eksisterende bilder inn i Lightroom. Du kan importere bilder fra en mappe på en harddisk, et kamera eller en kortleser eller fra et tilkoblet kamera.

Du kan eksportere bilder fra Lightroom i forskjellige filformater til forskjellige bruksområder.

Lær hvordan du oppretter og administrerer kataloger, inkludert hvordan du sletter, kopierer og eksporterer dem.

Med HDR-sammenslåing kan du slå sammen flere eksponeringer for å lage bilder med høy kontrast. Lær hvordan i denne korte videoinnføringen.

Lær hvordan du bruker innstillingene for skarphet i denne korte innføringen.

Lightroom for mobil

Lær hvordan du kommer i gang med Lightroom på enmobil-app med denne enkle, femtrinns opplæringsmodulen. Eller se artikkelenKomme i gangunder arbeide med Lightroom for mobil.

Lær hvordan du konfigurerer Lightroom Classic-skrivebordet for å synkronisere bilder med Lightroom-økosystemet for apper.

Lær mer om rutenettet 3x3 og andre kamerainnstillinger i appen Lightroom for mobil.

Finne svar på mange vanlige spørsmål under Lightroom for mobil – Vanlige spørsmål.

Fellesskap

Bli med i samtalen.

Populære underfora for Lightroom