Feilsøking og hjelp

Last ned og installer

Hvordan laster jeg ned og installerer Photoshop Elements?

Hvis du ikke har dine originale medier, kan du laste ned Photoshop Elements. Du må ha Adobe-serienummeret og passordet ditt for å fullføre installasjonen. Hvis du har dine originale disker, se Installer Photoshop Elements fra en DVD.

Hvorfor lar ikke Photoshop Elements seg installere?

Finn ut hvordan man løser installasjonsproblemer for Photoshop Elements på Windows eller Mac OS.

Kan jeg laste ned en prøveversjon av Photoshop Elements?

Ja! Du kan laste ned en prøveversjon av Photoshop Elements. Du må logge på med Adobe-ID og passord for å laste ned en prøveversjon. For detaljerte instruksjoner, ser du Last ned og installer ikke-Creative Cloud-programmer.

Hvordan henter jeg Adobe-ID og passord?

Les disse enkle løsningene på vanlige problemer med innlogging og Adobe-ID for å gjenskaffe tilgangen til kontoen din.

Kan jeg installere Photoshop Elements på en annen datamaskin?

Du kan installere Photoshop Elements på opptil to datamaskiner. Hvis du vil installere det på en tredje datamaskin, må du først logge av Photoshop Elements på en av de andre datamaskinene. Velg Hjelp > Logg av. For mer informasjon, se Aktivere og deaktivere Adobe-produkter.

Kontoadministrering

Hvordan endrer jeg passordet?

Logg på Adobe-kontoen din med gjeldende Adobe-ID og tilhørende passord. Derfra klikker du på fanen Sikkerhet og personvern og deretter på Endre under Passord. Du finner mer informasjon om endring av passord og annen kontoinformasjon ved å lese Administrere Adobe ID-kontoen.

Prøveversjonen min utløper snart. Hvordan konverterer jeg den?

Det er enkelt å konvertere prøveperioden til et betalt produkt. Se Laste ned og installere Photoshop Elements.

Hvordan skriver jeg ut en kvittering eller faktura?

Logg på Adobe-kontoen din med gjeldende Adobe-ID og tilhørende passord. Klikk på kategorien Abonnementer og produkter , og klikk på Vis dine ordre under Ordre historikk. Klikk på ordren og klikk så på skriverikonet For mer informasjon, se Adobe Store | Vanlige spørsmål om nettbestilling og betaling.

Hvordan returnerer eller bytter jeg en Adobe-ordre?

Fikse bilder

Hvordan endrer jeg størrelse på et bilde?

Følg denne for å lære hvordan du endrer størrelse på og beskjærer bildene dine. For flere alternativer, se Beskjæring.

Hvordan fikser jeg røde eller glødende øyne etter å ha brukt blits?

Du kan raskt korrigere røde eller glødende øyne ved å bruke verktøy for å fjerning av røde øyne. Finn ut hvordan i opplæringsprogrammet Fjerne røde øyne og dyreøyne. For flere tips om å retusjere bilder, se Retusjer og korriger bilder.

Hvordan gjør jeg et bilde skarpere?

For en hurtigløsning, velg Forbedre > Automatisk skjerping. Hvis du kun vil retusjere et spesifikt område av bildet ditt, bruk skarpe-verktøyet. For flere detaljer, se Gjøre bilder skarpere.

Hvordan roterer jeg bildet?

Du kan rotere hele bildet eller en del av bildet. I Rediger arbeidsområde velger du det du vil rotere, og deretter velger du Bilde > Roter. For detaljer og flere roteringsalternativer, se Omforming.

Hvordan fikser jeg fargene i bildet?

Prøv å bruke Automatisk smarttone -funksjonen. For bilder som virker tonet eller misfargede (vanligvis fra bruk av blits), prøv kommandoen Fjern fargeutsendelse .

Forbedre bilder

Hvordan fikser jeg et gruppebilde sånn at alle ser bra ut?

Hvis du har tatt flere bilder av en gruppe, bruk Photomerge Group Shot-alternativet for å velge rett bilde for hver person. For instruksjoner, se Guidet modus - Photomerge-redigeringer.

Hvordan legger jeg til tekst til et bilde?

Bruk tekstverktøyet for å legge til tekst til bildene. Du kan legge til horisontal eller vertikal tekst, eller skrive inn teksten ved siden av en form eller en bane. Bruk forhåndsinnstilte former, som et hjerte eller en sirkel, følg formen til et objekt eller lag en tilpasset bane for teksten. For trinnvise instruksjoner, se Legg til tekst.

Kan jeg ha bildet i en ramme?

Ja! Hurtigmodus inkluderer et Delbilder-panel med flere forhåndsdesignede delbilder. Finn ut hvordan du justerer størrelse og plassering av bildet i opplæringsprogrammet Bruk effekter, teksturer og delbilder. Du kan også lage ditt eget delbilde ved å bruke Delbildeskaper i guidet modus.

Kan jeg få bildet mitt til å se ut som et maleri eller en skisse?

Ja! I Ekspertmodus velger du Filter > Filtergalleri for å se en prøve. Filtermenyen inkluderer kunstneriske, penselstrøk- og skissefiltre. Lek med innstillingene på høyre side for å få rett look. For en oversikt over hva som er mulig, se Ha det mer gøy med filtre. For trinnvise instruksjoner og tips, se Filtre.

Kan jeg lage et takkekort eller en kalender i Photoshop Elements?

Ja! Opprett-menyen lar deg velge blant ulike prosjekter og maler. For instruksjoner, se Lage et gratulasjonskort og Lage bildekalendre.

Vanlige problemer

Hvorfor stemmer ikke utskriftene mine overens med det jeg ser på skjermen?

For å få de beste utskriftsresultatene må du noen ganger endre fargehåndteringsinnstillinger. Fargehåndtering avstemmer forskjellene mellom dine enheter og medier, som skjerm, skriver, skriverblekk og papirtype. For mer informasjon, se Fargehåndteringsinnstillinger for utskriftsresultat.

Hvordan skriver jeg ut et bilde uten ramme?

Ikke alle skrivere støtter rammeløs utskrift. For å se om du kan bytte til å skrive uten rammer følg trinnene i Vanlige spørsmål om utskrift.

Hvilke typer filer kan jeg importere?

Photoshop Elements lar deg importere mange typer filer. Se Støttede filformater for en komplett liste.

Hva er den beste måten å flytte bildene mine til den nye datamaskinen?

Det er en totrinnsprosess å flytte en katalog til en annen datamaskin. Sikkerhetskopier katalogen på en datamaskin og gjenopprett den på en annen. Organiseringsprogrammet i Photoshop Elements har sikkerhetskopierings- og gjenopprettelsesfunksjoner som gjør at du enkelt kan fullføre denne prosessen. For mer informasjon, se Flytt katalogen for organisering av elementer

Så mange nye termer! Hvor kan jeg finne definisjoner?

Finn forklaringer av grunnleggende begreper og oppgaver i Photoshop Elements visuelle ordbok. Lær om bilderedigeringsbegreper, som utjevning, komprimering, eksponering, raster, metning, ugjennomsiktighet, lag og prøvetaking.

Fellesskap

Relatert forum