Rešavanje problema i pomoć

Preuzimanje i instalacija

Kako da preuzmem i instaliram Photoshop?

Možete da preuzmete Photoshop iz kataloga aplikacija Creative Cloud. Biće potrebno da se prijavite koristeći Adobe ID i lozinku kako biste dovršili preuzimanje. Za više informacija, uključujući kako da instalirate starije verzije ili da proverite da li postoje ispravke, pogledajte Preuzmite i instalirajte aplikacije Creative Cloud.

Zašto Photoshop ne uspeva da se instalira?

Za rešenja za grešku „neuspela instalacija“, pogledajte Grešku: „Neuspela instalacija“ Creative Cloud desktop aplikacije. Da rešite druge probleme sa preuzimanjem, instalacijom i ažuriranjem, pogledajte ovaj vodič za rešavanje problema sa preuzimanjem i instalacijom.

Mogu li da preuzmem probnu verziju programa Photoshop?

Da! Možete da preuzmete probne verzije bilo koje aplikacije Creative Cloud, uključujući Photoshop, iz kataloga aplikacija Creative Cloud. Biće potrebno da se prijavite koristeći Adobe ID i lozinku kako biste preuzeli probnu verziju. Za detaljna uputstva pogledajte Preuzmite i instalirajte probnu verziju Creative Cloud.

Kako da preuzmem Adobe ID ili lozinku?

Pročitajte ova jednostavna rešenja za česte probleme u vezi sa Adobe ID-jem i prijavljivanjem kako biste povratili pristup nalogu.

Mogu li da instaliram Photoshop na drugom računaru?

Možete da instalirate Photoshop i druge aplikacije Creative Cloud na najviše dva računara. Ako želite da je instalirate na trećem računaru, biće potrebno da deaktivirate aplikaciju na jednom od prethodno korišćenih računara. Saznajte više o aktiviranju i deaktiviranju aplikacija Creative Cloud.

Upravljanje nalogom

Kako da promenim lozinku?

Prijavite se na stranicu sa Adobe nalozima koristeći trenutni Adobe ID i lozinku. Zatim kliknite na karticu Bezbednost i privatnost, a potom kliknite na opciju Promeni u odeljku Lozinka. Za više informacija o promeni lozinke i drugih informacija o nalogu pogledajte Upravljajte Adobe ID nalogom.

Na koji način mogu da promenim informacije o kreditnoj kartici?

Kako da izvršim nadogradnju ili da promenim članstvo?

Menjanje Creative Cloud planova je jednostavno. Sledite ova detaljna uputstva da biste nadogradili ili promenili plan.

Moja probna verzija uskoro ističe. Kako da je konvertujem?

Konvertovanje probne verzije u plaćeno članstvo je jednostavno. Sledite ova detaljna uputstva da biste nadogradili i započeli članstvo.

Kako da otkažem članstvo i šta će se desiti sa mojim datotekama?

Ako otkažete članstvo i dalje ćete imati pristup besplatnim funkcijama za Creative Cloud i svim datotekama koje ste sačuvali na uređaju. Nećete imati pristup aplikacijama i većini uslugama, a vaše skladište u oblaku će biti smanjeno na 2 GB. Saznajte kako da otkažete različite tipove članstva za Creative Cloud i razumete uslove Adobe pretplate.

Česti problemi

Gde mogu da pronađem pomoć ako ne znam šta nije u redu?

Počnite sa osnovnim savetima za rešavanje problema za Photoshop da biste rešili probleme i pronašli dodatne resurse.

Zašto Photoshop ne prepoznaje datoteke mog fotoaparata?

Možda je potrebno da ažurirate program Adobe Camera Raw, dodatnu komponentu koju Photoshop koristi za uvoz datoteka slika u formatu raw. Kliknite na Creative Cloud aplikaciju za radnu površinu da biste videli da li je ispravka dostupna. Ako to ne reši problem, potražite još saveta za rešavanje problema sa fotoaparatom u programu Photoshop.

Kako da pronađem greške u vezi sa grafičkom karticom, ponovnim crtanjem ili treperećom slikom?

Ako imate problema sa vizualizacijom slike, sporim performansama ili otkazivanjem, uzrok bi mogao da bude oštećeni, nepodržani ili nekompatibilni grafički procesor ili upravljački program grafičke kartice. Saznajte kako da rešite probleme u vezi sa procesorom ili upravljačkim programom grafičke kartice.

Zašto pregled ne funkcioniše na mom mobilnom uređaju?

Nekoliko problema može da spreči povezivanje programa Photoshop sa pregledom na uređaju. Pogledajte Rešavanje problema u vezi sa WiFi povezivanjem za pregled na uređaju da biste pronašli rešenja.

Zašto Photoshop funkcioniše tako sporo na mom računaru?

Možda je potrebno da optimizujete operativni sistem, hardver ili podešavanje programa Photoshop. Saznajte kako da optimizujete performanse programa Photoshop.

Kompatibilnost

Da li će Photoshop funkcionisati na mom računaru?

Posetite članak sistemski zahtevi za Photoshop da biste saznali da li će Photoshop funkcionisati na vašem računaru.

Koje fotoaparate podržava Photoshop?

Photoshop koristi dodatnu komponentu Adobe Camera Raw za uvoz i poboljšanje slika u raw formatu za veliki broj različitih fotoaparata. Za spisak podržanih fotoaparata, pogledajte Kamere koje podržava Camera Raw.

Koje grafičke kartice funkcionišu sa programom Photoshop?

Ako koristite kompatibilni grafički procesor (takođe se koristi naziv grafička kartica, video kartica ili GPU) imaćete bolje performanse i moći da iskoristite više funkcija. Pogledajte spisak testiranih grafičkih kartica i odgovore na česta pitanja o grafičkom procesoru.

Da li je Photoshop dostupan na mom maternjem jeziku?

Gde mogu da pronađem napomene o izdanju za Photoshop?

Možete da pronađete napomene o izdanju za trenutnu verziju i prethodne verzije programa Photoshop na stranicinapomene o izdanju.

Prethodne verzije

Koristim stariju verziju programa Photoshop. Gde mogu da pronađem pomoć?

Posetite Arhivu pomoći za Photoshop da biste pronašli pomoć i resurse za rešavanje problema za starije verzije softvera.

Mogu li da koristim staru verziju programa Photoshop na novom računaru?

Starije verzije programa Photoshop nisu dizajnirane za trenutne operativne sisteme i nisu testirane na njima. Uverite se da vaš računar zadovoljava sistemske zahteve za vašu verziju programa Photoshop.

Šta da radim ako ne mogu da pronađem originalne diskove za instalaciju?

Mogu li da istovremeno da instaliram Photoshop CC i stariju verziju programa Photoshop?

Da, možete istovremeno na računaru da imate više verzija programa Photoshop. Saznajte kako da preuzmete prethodne verzije programa Photoshop, kao što je CS6, direktno sa Creative Cloud aplikacije za radnu površinu.