Koristite Creative Cloud?

Ovaj članak se odnosi samo na proizvode izvan platforme Creative Cloud. Za pomoć u vezi sa preuzimanjem platforme Creative Cloud, pogledajteRešavanje problema u vezi sa preuzimanjem i instalacijom aplikacije Creative Cloud.

Samo pokušavate da pronađete vezu za preuzimanje?

Pronađite aplikaciju koja vas zanima na stranici Adobe preuzimanja.

Imate problema pri preuzimanju proizvoda izvan platforme Creative Cloud? Pokušajte sa ovim rešenjima kako biste rešili jednostavne probleme u vezi sa pregledačem, sistemom i povezivanjem koji mogu da ometaju uspešno preuzimanje proizvoda izvan platforme Creative Cloud.

Prvo probajte ovo...

Sledite korake za rešavanje problema navedene u jednom od sledećih dokumenata, odnosno onom koji se odnosi na vaše preuzimanje:

Probajte odmah

Niste pronašli ono što vam treba u odeljku Prvo probajte ovo?

Probajte još neki od sledećih zadataka.

Pokušajte sa drugim veb pregledačem

Najlakši način da rešite neuspela preuzimanja je često da ponovo pokušate sa preuzimanjem pomoću drugog pregledača. Na primer, ako koristite Internet Explorer na operativnom sistemu Windows, pokušajte sa pregledačem Firefox. Ako koristite Firefox na operativnom sistemu Mac OS, pokušajte sa pregledačem Safari.

Proverite da li vaš računar zadovoljava minimalne sistemske zahteve alatke Akamai Download Manager

Pogledajte Najčešća pitanja u vezi sa alatkom Akamai Download Manager. (Nije primenljivo na preuzimanja u Indoneziji, Koreji, Maleziji, Filipinima, Singapuru, Tajlandu, Turskoj, Hongkongu, Kini, Tajvanu ili Indiji.)

Omogućite iskačuće prozore i kolačiće

Omogućite iskačuće prozore u pregledaču ili dodajte lokaciju www.adobe.com na listu izuzetaka blokatora iskačućih prozora. Takođe omogućite kolačiće nezavisnih proizvođača. Pogledajte dokumentaciju veb-pregledača za uputstva. 

Proverite internet vezu

 1. Posetite veb-lokaciju Adobe kako biste proverili da li ste povezani sa internetom.
 2. Privremeno onemogućite zaštitne zidove i antivirusni softver. Pogledajte dokumentaciju zaštitnog zida ili antivirusnog softvera za informacije o privremenom onemogućavanju provere zaštitnog zida ili virusa.
 3. Ponovo pokušajte sa preuzimanjem sa druge lokacije (na primer, druge WiFi mreže).
 4. Ukoliko pokušavate da preuzmete putem bežične mreže, pokušajte sa preuzimanjem koristeći žičnu vezu.

Rešavanje problema u vezi sa čvrstim diskom

 1. Proverite da li preuzimate datoteke u fasciklu na čvrstom disku, a ne na mrežnom disku. Nakon završetka preuzimanja, možete da premestite datoteke na lokaciju na mreži, ako to želite.
 2. (Windows) Uklonite nepotrebne datoteke i obrišite podrazumevani privremeni direktorijum kako biste oslobodili prostor.
 3. Ukoliko dođe do greške u vezi sa dozvolom, proverite da li imate pristup za čitanje i zapisivanje za fasciklu u koju preuzimate. Ako niste sigurni da li imate pristup za čitanje i zapisivanje nekoj lokaciji, sačuvajte preuzimanje u fascikli Dokumenti ili na radnu površinu.
 4. Kada vam se zatraži da otvorite ili sačuvate preuzetu datoteku, izaberite opciju da je sačuvate. Zatim dvaput kliknite na datoteku kako biste je otvorili nakon što je preuzeta.

Pronađite rešenja za poruke o greški

Ako naiđete na određeni broj greške ili poruku o greški, pretražite veb-lokaciju za Adobe prodršku kako biste pronašli broj teksta ili greške i rešenje.

 1. Unesite poruku o greški u polje za pretragu.
 2. Pročitajte dokumente o podršci navedene u rezultatima pretrage kako biste pronašli pomoć za rešavanje te greške.

Ili koristite pretraživač pregledača kako biste pronašli informacije o kodu ili poruci o greški.

Pogledajte da li je preuzimanje pauzirano ili zaustavljeno

 • Preuzimanja kojima upravlja pregledač (preuzimanja malih proizvoda, kao što su fontovi ili Lightroom): Pogledajte prozor toka. Preuzimanje se nastavlja sve dok je brzina prenosa viša od 0 MB/s. Ukoliko se zaustavi, ponovo započnite preuzimanje.
Brzina prenosa pregledača
 • Akamai Download Manager 3 (preuzimanja iz Adobe.com prodavnice i neka probna preuzimanja, kao što je Acrobat X): Potražite reč PAUZIRANO u Akamai prozoru. Ako se preuzimanje pauzira, kliknite na dugme „Preuzmi“ Akamai 3 dugme Nastavi.(Nije primenljivo na preuzimanja u Indoneziji, Maleziji, Filipinima, Singapuru, Tajlandu, Hongkongu, Kini, Tajvanu ili Indiji.)
Pauzirano preuzimanje iz Adobe.com prodavnice
Pauzirano preuzimanje probne verzije

Za više informacija, pogledajte Procenjeno vreme preuzimanja.

Proširite keš privremenih internet datoteka

Ako je keš privremenih internet datoteka suviše mali za datoteka koja se preuzima, preuzimanje neće uspeti.

(Windows) Proširite keš privremenih internet datoteka u pregledaču Internet Explorer 7 i kasnijim verzijama

 1. Izaberite Alatke > Internet opcije.

 2. U kartici „Opšti podaci“, kliknite na opciju Podešavanja u okviru odeljka „Istorija podataka“.

 3. U dijalogu privremenih datoteka i podešavanja istorije, povećajte postavku „Prostor na disku za korišćenje“ na veličinu datoteke. (Podrazumevana postavka iznosi 50 MB.)

(Mac OS) Proširite keš privremenih internet datoteka u pregledaču Firefox 3.x i kasnijim verzijama

 1. Izaberite Firefox > Željene postavke.

 2. U kartici „Više opcija“, kliknite na opciju Mreža.

 3. Prilagodite količinu prostora za keš veličini datoteke u prostoru za skladištenje van mreže. (Podrazumevana postavka iznosi 50 MB.)

Procenjen broj preuzimanja

Mnogo faktora, poput vrste veze i mrežnog saobraćaja, može da utiče na brzinu preuzimanja. Sledeća tabela prikazuje procenjeni broj preuzimanja za različite veličine datoteka pri uobičajenim brzinama veze. Izbegavajte periode najveće zauzetosti (9:00 - 18:00 po istočnom vremenu). Zahtevi za preuzimanje takođe mogu da budu mnogobrojni tokom prve nedelje nakon objavljivanja proizvoda. Neki proizvodi – obično aplikacije veličine od 1 GB ili veće – zahtevaju internet vezu širokog propusnog opsega za preuzimanje.

Napomena:

Kada poručite proizvod, pogledajte ispod ili sa desne strane iskačućeg menija načina isporuke za informacije o veličini datoteke i procenjenom vremenu preuzimanja.

Napomena:

Procene u ovoj tabeli uzimaju u obzir idealne mrežne uslove. Realno vreme preuzimanja može biti duže.

 Veličina datoteke Brzina veze
  DSL (1.5 Mbps) Kablovski pristup (3 Mbps) Korporativna mreža (10 Mbps)
100 MB 9 minuta 5 minuta 1 minut
500 MB 47 minuta 25 minuta 7 minuta
800 MB 75 minuta 40 minuta 11 minuta
1 GB 96 minuta 51 minuta 14 minuta
2 GB 3 sata 101 minut 29 minuta
5 GB 8 sati 4 sata 72 minuta
7 GB 11 sati 6 sati 100 minuta
10 GB 16 sati 8,5 sati 2,5 sata

Nije moguće preuzimanje softvera Captivate 8 niti drugih proizvoda u pregledaču IE 11

Ako imate problema pri preuzimanju softvera Captivate 8 ili drugih proizvoda putem pregledača Internet Explorer 11 u operativnom sistemu Windows 8 ili 7, možete to da popravite tako što ćete dodati www.adobe.com u listu kompatibilnog prikaza. Pratite korake ispod: 

 1. Otvorite Internet Explorer 11.

 2. Kliknite na ikonu „Alatke“ u obliku točka u gornjem desnom uglu pregledača, a zatim kliknite na Podešavanja kompatibilnog prikaza.

  Kliknite na Podešavanja kompatibilnog prikaza
 3. U odeljku „Dodaj ovu veb-lokaciju, unesite adobe.com, a zatim kliknite na Dodaj.

  Ovaj korak vam omogućuje da vidite adobe.com u kompatibilnom prikazu. 

  Unesite „adobe.com“ i kliknite na „Dodaj“
 4. Vratite se na stranicu za preuzimanje probne verzije, ponovo ućitajte stranicu (pritisnite F5 ili kliknite na dugme „Osveži“), a zatim kliknite na Preuzimanje.

  Sada bi trebalo da možete da preuzmete proizvod. 

  Kliknite na dugme „Preuzimanje“

I dalje vam je potrebna pomoć?

Posetite forume Adobe zajednice da biste videli da li drugi korisnici nailaze na slične probleme pri preuzimanju i instalaciji. Posetite forum za preuzimanje, instaliranje i podešavanje ili pronađite forum za svoj proizvod. Pokušajte sa objavljivanjem svog problema na forumima za interaktivno rešavanje problema.

Napomena:

Prilikom objavljivanja na forumu, uključite operativni sistem i broj verzije proizvoda u poruku.

Ovaj rad ima negeneričku licencu Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0  Twitter™ i Facebook objave nisu pokrivene uslovima za Creative Commons.

Pravne napomene   |   Smernice za privatnost na mreži