Det här dokumentet innehåller instruktioner för Acrobat XI. Gå till hjälpen i Acrobat DC om du använder Acrobat DC.

Acrobat fungerar i stort på samma sätt i Windows och Mac OS. Vissa undantag beskrivs i hjälpen. Var dessutom uppmärksam på följande skillnader:

Vanliga tangentbordsfunktioner

Windows

Mac OS

Högerklicka

Control-klicka

Alt

Alternativ

Ctrl+[tecken]

Kommando+[tecken]

Ctrl-klicka

Alternativ-klicka

Ctrl-dra

Alternativ-dra

Den här datorn

[enhetsnamn]

Utforskaren i Windows

Finder

Öppna dialogrutan Inställningar

Du öppnar dialogrutan Inställningar i Mac OS genom att välja Acrobat > Inställningar.

Utvidga en kapslad lista

Objekt som t.ex. bokmärken visas ibland i kapslade listor vilka kan utvidgas eller komprimeras. Om du vill utvidga en lista i Mac OS klickar du på den högerriktade triangeln till vänster om ikonen. Komprimera listan genom att klicka på den nedåtpekande triangeln. Om du vill utvidga eller komprimera alla objekt i en flernivålista Alternativ-klickar du på triangeln.

PDFMaker

PDFMaker finns inte tillgängligt för Mac OS. Du kan ändå skapa PDF-filer från flera affärsprogram med kommandot Arkiv > Skriv ut. Välj Spara som Adobe PDF på menyn PDF i dialogrutan Skriv ut.