En komplett lista med artiklar om säkerhet finns i Översikt av säkerheten i Acrobat och PDF-innehåll.

Om du klickar på en länk till Internet uppstår en potentiell säkerhetsrisk. Skadliga webbplatser kan överföra farligt innehåll eller i tysthet samla ihop data. Om du är oroad över dessa risker kan du konfigurera Acrobat och Reader så att de visar en varning när en PDF-fil försöker ansluta till en webbplats.

Du kan tillåta att Acrobat och Reader kontaktar utvalda webbplatser genom att lägga till deras adresser (URL:er) i listan över pålitliga webbplatser bland inställningarna i Pålitlighetshanteraren. Alternativt kan du tillåta alla URL-adresser.

Obs!

Om alternativen i dialogrutan Hantera Internet-åtkomst är inaktiverade, väljer du Anpassad inställning. Om alternativen fortfarande är inaktiverade kan det bero på att programmet kontrolleras av administratören och att denne tillämpar egna begränsningar.

1. Välj Redigera > Inställningar (Windows) eller Acrobat/Adobe Reader > Inställningar (Mac OS).

2. Bland kategorierna till vänster väljer du Pålitlighetshanteraren.

3. Klicka på Ändra inställningar och ange vilket standardbeteende som ska användas vid åtkomst till Internet från PDF-filer.

4. Välj bland följande alternativ:

• Om du vill tillåta åtkomst till alla URL:er väljer du Tillåt PDF-filer att ansluta till alla webbplatser.

• Om du vill begränsa åtkomst till alla URL:er väljer du Blockera PDF-filer från att ansluta till webbplatser.

• Välj Anpassad inställning när du vill begränsa åtkomsten till de URL-adresser som du själv anger.

• Om du vill lägga till en webbplats anger du webbplatsens URL i textrutan Värdnamn och klickar sedan på antingen Tillåt eller Blockera.

• Om du vill ta bort en URL som du inte längre vill använda markerar du webbplatsen i listan och klickar på Ta bort.

• Om du vill ange hur programmet ska göra med webbplatser som inte finns med i din egen lista väljer du något av följande alternativ: Fråga alltid, Tillåt åtkomst eller Blockera åtkomst.

Läs mer i Programsäkerhetsguidenwww.adobe.com/go/learn_acr_appsecurity_se.

Obs!

Om du öppnar en skyddad PDF-fil och uppmanas att tillåta eller blockera en URL-adress, väljer du Kom ihåg min åtgärd för den här webbplatsen. Detta svar lägger till webbadressen i listan.