Du kan öppna PDF-filer på en webbsida, antingen i webbläsaren eller i Acrobat eller Reader. Hitta instruktioner specifika för varje webbläsare nedan.

Obs!

Varje webbläsare har egna inställningar som styr hur PDF-filerna öppnas från en webbsida. Acrobat XI och Adobe Reader XI innehåller inte någon inställning för hur webbaserade PDF-filer öppnas. Om du vill ändra visningsbeteendet följer du anvisningarna för den webbläsare du har eller läser om hur du styr tillägg och plugin-program i dokumentationen för webbläsaren.

Internet Explorer 8 och 9

1. Öppna Internet Explorer och välj Verktyg > Hantera tillägg.

2. Välj Verktygsfält och tillägg under Tilläggstyper.

3. Välj Alla tillägg på menyn Visa.

Välj Alla tillägg på menyn Visa
    Välj Alla tillägg på menyn Visa i dialogrutan Hantera tillägg.

4. Välj Adobe PDF Reader i listan med tillägg.

Obs!

Om du inte ser tillägget Adobe PDF Reader provar du med de andra alternativen på menyn. På vissa system visas tillägget till exempel när du väljer Kör utan behörighet.

5. Klicka på knappen Aktivera eller Inaktivera (namnet växlar beroende på det valda tilläggets status):

Aktivera anger att tillägget Adobe PDF Reader ska öppna PDF-filer i webbläsaren.

Inaktivera stänger av tillägget så att PDF-filer inte öppnas i webbläsaren.

Klicka på knappen Aktivera/Inaktivera
    Markera Adobe PDF Reader och klicka på knappen Aktivera/Inaktivera.

Du hittar mer information i hjälpavsnitten Använda Tilläggshanteraren i Internet Explorer 8 och Hantera tillägg i Internet Explorer 9 för Internet Explorer.

Mozilla Firefox

1. Välj Verktyg > Tillägg.

2. I fönstret som visas klickar du på fliken Insticksprogram och väljer sedan Acrobat eller Reader.

3. Klicka på knappen Aktivera eller Inaktivera (namnet växlar beroende på det valda tilläggets status):

Aktivera anger att plugin-programmet ska öppna PDF-filer i webbläsaren.

Inaktivera stänger av tillägget så att PDF-filer inte öppnas i webbläsaren.

Välj tillägget Acrobat eller Reader
    Välj plugin-programmet Acrobat eller Reader i tilläggshanteraren.

Du hittar mer information i hjälpavsnittet Using a PDF Reader Plug-in för Mozilla Firefox.

Google Chrome

Chrome och Acrobat är inte längre kompatibla. Acrobat/Reader-plugin-programmet för Google Chrome baseras på NPAPI-teknik (Netscape Plug-In API). Google meddelade i april 2015 att stöd för NPAPI-plugin-programmet kommer att inaktiveras som standard i webbläsaren Google Chrome, men med möjlighet för avancerade användare att åsidosätta detta.  Under september 2015 kommer NPAPI-stödet i webbläsaren Google Chrome att tas bort fullständigt.

Mer information finns i Ändra stöd för Acrobat- och Reader-tillägg i moderna webbläsare.

Apple Safari

Gör något av följande för att visa PDF-filer i Safari:

• Ändra Safari-inställningarna så att plugin-programmet för Adobe Reader kan användas
  • Inaktivera plugin-programmet för AdobePDFViewer så att standardprogrammet för PDF-visning i Safari används

Ändra Safari-inställningarna så att plugin-programmet för Adobe Reader kan användas för att visa PDF-filer

1. Starta Safari och gå till Inställningar

Inställningar i Safari
  2. I fönstret Inställningar klickar du på Säkerhet och sedan på Hantera webbplatsinställningar under Internetinsticksfiler

Klicka på Säkerhet
  3. Välj sedan Adobe Reader i listan med plugin-program.

Under alternativet Vid besök på andra webbplatser i listrutan ska du välja Tillåt alltid och klicka på Klar

Markera Tillåt alltid och klicka på Klar

Obs!

Detta anger att webbläsaren ska använda plugin-programmet Adobe Reader för att visa PDF-filer

Inaktivera plugin-programmet för AdobePDFViewer så att standardprogrammet för PDF-visning i Safari används

Du måste ha rotanvändarbehörighet för att ändra plugin-program i Safari. Om du vill visa PDF-filer med Safaris PDF-visare måste du inaktivera Adobe PDF Viewer.

1. Avsluta Safari.

2. Logga in som rotanvändare. Rotanvändarbehörighet är inte aktiverat som standard, eftersom rotanvändaren kan ändra systemfiler. Mer information och anvisningar finns i följande Apple-dokument: Aktivera och använda root-användaren i Mac OS X och OS X Mountain Lion: Aktivera och avaktivera root-användaren.

3. Välj Gå > Gå till mapp.

Välj Gå > Gå till mapp
  4. Skriv /Bibliotek i fältet Gå till mappen och klicka på Gå.

fältet Gå till mapp
  5. Skapa en ny mapp i mappen Bibliotek och ge den namnet Internet Plug-ins Disabled.

ny mapp i biblioteksmappen
  6. Öppna mappen Internet Plug-ins och flytta både AdobePDFViewer.plugin och AdobePDFViewerNPAPI.plugin till den nya mappen Internet Plug-ins Disabled.

mappen Internet-tillägg,

Obs!

Om båda AdobePDFViewer-pluginprogrammen finns kvar i mappen Internet Plug-ins drar du dem nu till papperskorgen. Det kan hända att du måste ange ditt användarnamn och lösenord.

Mer information om hur du aktiverar eller inaktiverar plugin-program finns i hjälpen för Apple Safari.