Adobe Acrobat Pro innehåller sofistikerade tryckproduktionsverktyg som möjliggör en komplett arbetsgång för att skapa avancerade utskrifter av PDF-dokument. Verktygen för tryckproduktion finns på panelen Tryckproduktion i verktygsrutan.

Panelen Tryckproduktion
Panelen Tryckproduktion

Öppna panelen Tryckproduktion

1. Om panelen Tryckproduktion inte syns i verktygsrutan väljer du Visa > Verktyg > Tryckproduktion.

Preflight

Används för att utföra fler än 400 fördefinierade kontroller för alla vanliga utdatafel och sedan åtgärda alla fel som går att åtgärda.

Förhandsgranska utdata

Kombinerar förhandsgranskning av separationer, skärmkorrektur, färgvarningar med mera i en praktisk dialogruta.

Redigera objekt

Används för att markera, flytta och redigera både raster- och vektorobjekt. Du kan redigera individuella objektegenskaper, t ex taggar, färgrymd och återgivningsmetod.

Förhandsgranskning av förenkling

Används för att definiera och tillämpa förenklingsinställningar för genomskinliga objekt. Innehåller även en förhandsgranskning för visning av genomskinliga objekt och hur dina inställningar påverkar dessa objekt. Du kan spara inställningarna som förinställningar och använda dem på andra sidor eller PDF-filer.

Konvertera färger

Låter användarna konvertera vilka färgrymder de vill i dokumentet till målfärgrymderna.

Ställ in sidrutor

Gör att du kan definiera sidans CropBox, TrimBox, BleedBox, ArtBox och MediaBox. Elementen är viktiga för rätt placering på sidan och placering av skrivarmärken, särskilt för utskjutning.

Lägg till skrivarmärken

Lägger till standardskrivarmärken på en PDF-sida för placering. Dessa märken är inbäddade i PDF-filen.

Korrigera hårlinjer

Hittar hårlinjer och ersätter dem med tjockare linjer baserat på användarens inställningar.

Tryckfärgshanteraren

Styr hur tryckfärgerna hanteras när det aktuella PDF-dokumentet är öppet. I Acrobat Tryckfärgshanteraren används samma alternativ och kontroller som i andra Adobe-program.

Inställningar för svällning

Används för att skapa och tillämpa inställningar för svällning som senare ska köras av ett Adobe RIP med licens för Adobe In-RIP-svällning.

Acrobat Distiller

Konverterar PostScript-filer till PDF-filer.