En komplett lista med artiklar om säkerhet finns i Översikt av säkerheten i Acrobat och PDF-innehåll.

Adobe LiveCycle Rights Management ES är ett webbserverbaserat skyddssystem som ger dynamisk kontroll över PDF-filer. Adobe LiveCycle Rights Management ES kan konfigureras för körning med LDAP, ADS och andra företagssystem. Profiler från Adobe LiveCycle Rights Management ES sparas på servern och kan uppdateras från servern. Användarna ansluter till Adobe LiveCycle Rights Management ES för att arbeta med dessa profiler.

Adobe LiveCycle Rights Management ES

Skyddsprofilerna lagras på en server som kör Adobe LiveCycle Rights Management ES, men inte PDF-filerna. I vissa situationer måste användarna ansluta till servern för att kunna öppna eller fortsätta att använda PDF-filer med skyddsprofiler. Om du vill ha information om hur du konfigurerar Adobe LiveCycle Rights Management ES klickar du på Hjälp på Adobe LiveCycle Rights Management ES-webbplatsen efter att du har loggat in på ditt konto.

Anslut till Adobe LiveCycle Rights Management ES

1. Välj Verktyg > Skydd > Mer skydd > Skyddsegenskaper. Om du inte kan se panelen Skydd läser du anvisningarna om hur man lägger till paneler under Åtgärdspaneler.
  2. Klicka på ALPS:er (Adobe LiveCycle Rights Management Server) i Dokumentskyddsmetod. Klicka på Ja och välj en server.
  3. Klicka på knappen Ny .
  4. Skriv ett namn i rutan Namn och URL-adressen i rutan Servernamn. Lägg till portnumret och klicka på Anslut till den här servern.
  5. Skriv användarnamnet och lösenordet för ditt konto och klicka sedan på OK.

Se Adobe LiveCycle Rights Management ES-profiler

1. Välj Verktyg > Skydd > Mer skydd > Behörighetshantering > Hantera konto. Om du inte kan se panelen Skydd läser du anvisningarna om hur man lägger till paneler under Åtgärdspaneler.

Sidan Adobe LiveCycle Rights Management öppnas i webbläsaren.

2. Skriv ditt användarnamn och lösenord, om du uppmanas till det, och klicka sedan på Inloggning.
  3. Klicka på länken Profiler på sidan.

Om du vill ha mer information om hur du använder Adobe LiveCycle Rights Management klickar du på länken Hjälp i det övre högra hörnet.