Grunderna

Vad är Adobe Acrobat 2017?

Acrobat 2017 är den senaste permanenta versionen av Acrobat. Programmet är en komplett datorlösning för dem som arbetar med PDF-dokument. Acrobat 2017 förenklar de vardagliga PDF-uppgifterna och innehåller många förbättringar för ökad produktivitet när du arbetar med PDF-filer på en dator.

Du kan arbeta med Acrobat 2017 på datorn eller köpa en Acrobat DC-prenumeration om du vill utnyttja extrafunktionerna i Adobe Document Cloud-tjänsterna.

Här är några av alla saker du kan göra med Acrobat 2017:

• Redigera skannade dokument omedelbart: Gör skannade pappersdokument till PDF-filer med automatisk teckensnittsmatching, så att nya ändringar passar direkt in.
  • Skapa skyddade PDF-filer: Skapa högkvalitativa PDF-filer från Acrobat eller Microsoft Office-appar. Lägg till restriktioner för att förhindra andra från att kopiera, redigera eller skriva ut känslig information.
  • Redigera PDF-text och bilder: Använd ett vanligt peka-och-klicka-gränssnitt för att redigera PDF-dokument intuitivt direkt i Acrobat.
  • Exportera PDF-filer till Office: Konvertera PDF-filer till Word-, Excel- eller PowerPoint-format och behåll teckensnitt, formatering och layout.
  • Arbeta med Dropbox, Box och OneDrive: Använd, redigera och spara filer i Dropbox, Box eller Microsoft OneDrive samtidigt som du arbetar med Acrobat 2017.
  • Signera vad som helst: Fyll i, signera och skicka formulär snabbt med en smart funktion som fyller i automatiskt.
  • Ta bort känslig information: Sök och ta borttext, bilder eller metadata permanent.

Jag äger en tidigare version av Acrobat. Varför ska jag byta till Acrobat 2017?

Här är några av de nya funktionerna i datorprogrammet Acrobat Pro 2017:

Varför du ska uppgradera till Acrobat DC Perpetual:

• Snabbt och enkelt att upptäcka skillnader mellan två PDF-filer med det helt nya Jämför filer-verktyget
  • Öppna fler PDF-filer i ett fönster för att få saker gjorda snabbare med den nya flerfliksvisningen.
  • Skapa helt nya nummer- och punktlistor medan du arbetar med verktyget Redigera PDF
  • Det nya arbetsflödet för att skanna till PDF gör det enkelt att välja de bästa skanningsalternativen för att få det bästa resultatet
  • Digitalt signera, certifiera och verifiera dokument enklare med det uppdaterade certifikatverktyget.
  • Använd det förbättrade sökverktyget för att snabbt hitta verktyg som du behöver för att slutföra en given uppgift.
  • Nya introduktionskort och att-göra-listor med associerade genomgångar.
  • Initiera Sharepoint-baserade delade granskningar på Mac för att ge och få kommentarer snabbt
  • Ändra utseendet i Acrobat efter din egen smak. Välj det ljusa standardtemat eller det nya mörka temat.
  • Det omdesignade, pekskärmsvänliga gränssnittet gör det enklare än någonsin att ge och få återkoppling, snabbt och tydligt
  • Använd ett finger eller en vanlig penna för att rita och skriva mer exakt i PDF-filer på Windows 10-enheter
  • Förhandsgranska filer och använd genvägar för att starta vanliga uppgifter och verktyg direkt från startmenyn.

Anledning till varför du ska uppgradera från Acrobat XI är du får allt här ovan men även:

• Omvandla skannade pappersdokument till redigerbara PDF-filer
  • Redigera PDF-filer snabbare med flödesomformning av hela sidor och enkel uppdatering av punktuppställningar
  • Exportera PDF-filer till Word, Excel eller PowerPoint med förbättrade punkter och tabeller
  • Fyll i, signera och skicka formulär snabbt var du än är med en smart funktion som fyller i automatiskt
  • Använd stavningskontrollen för att identifiera och korrigera stavfel i PDF-filer
  • Beskär och korrigera bilder av pappersdokument automatiskt
  • Visa dokument sida vid sida och korrigera misstänkta textigenkänningsfel i skannade dokument
  • Lagra och få tillgång till filer online med 2 GB gratis lagringsutrymme

Med en prenumeration på Acrobat Pro DC, får du all Acrobat Pro 2017-funktionalitet, men dessutom följande:

• Använda Acrobat Reader-mobilappen för att skapa, redigera och signera PDF-filer
  • Skapa PDF-filer av dokument, bilder och foton från Microsoft Word, Excel och PowerPoint på mobilenheten eller online
  • Konvertera PDF-filer till redigeringsbara Microsoft Word, Excel, PowerPoint eller RTF-filer från mobilenheten eller online
  • Redigera text i en PDF-fil på din iPad
  • Organisera sidor i PDF-filer från din iOS- eller Android-surfplatta eller smarttelefon.
  • Använd kameran på din mobila enhet som en portabel skanner
  • Kombinera flera filer i en enda PDF-fil
  • Få signaturer från andra, spåra svar och arkivera undertecknade dokument
  • Skicka, spåra och bekräfta ett kvitto för större dokument utan expressbrev
  • Lagra och få säker tillgång till filer med upp till 100 GB lagringsutrymme online
  • Få tillgång till nya funktioner, säkerhetsuppdateringar och uppdateringar utan extra kostnad

Vilka produkter ingår i Adobe Acrobat 2017-serien?

Adobe Acrobat omfattar produkter för datorn, kostnadsfria mobilappar och kostnadsfria onlinetjänster som är tillgängliga via Adobe Document Cloud.

Skrivbordsprodukter för Windows:

Skrivbordsprodukter för Mac OS:

Mobilappar:

Webbprogram:

Hur köper jag Acrobat 2017?

I Adobes produktkatalog finns information om hur du köper Adobe Acrobat.

Har Adobe verktyg som kan hjälpa IT-avdelningar att installera i stora företag?

Ja, det finns många Acrobat-verktyg som kan effektivisera distribution i stora företag och hjälpa till att begränsa IT-kostnaden. Gå till sidan IT-resurser om du vill veta mer.

Hur kan jag lära mig att använda de nya funktionerna i Acrobat?

Mer information och självstudiekurser om hur du använder de nya funktionerna i Acrobat finns på Acrobat Kurser och support.

Hur fungerar produktaktivering i Acrobat 2017?

Aktiveringen är en obligatorisk process där Adobe validerar att programmet är äkta och användas enligt licensavtalet. Den används för att skydda både dina rättigheter som konsument och Adobes rättigheter som programutvecklare. Vid aktiveringen bekräftas också att programmet som du köpte inte är förfalskat.

Acrobat-produkter aktiveras ofta automatiskt via Internet. Under aktiveringen skickas ingen personlig information. Varje licens för en användare ger rätt att ha Acrobat installerat på två datorer åt gången. På sidan om aktivering av Adobe-programvara finns mer information.

Om organisationen har datorer som inte kan aktiveras online, kan IT-administratörer ange ett offlineundantag genom att använda Adobe Customization Wizard. Lär dig mer om IT-resurser.

Vilka är de lägsta systemkraven för att använda Acrobat 2017?

Vilka språk kan användas med Acrobat 2017?

Vilka språk kan användas med de kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänsterna och lagringsanslutningarna?

Läs mer på sidan om språk i Adobe Document Cloud.

Adobe Document Cloud

Vad kan jag göra med de kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänsterna när jag arbetar i Acrobat 2017?

Adobe Document Cloud-tjänster fungerar tillsammans med Acrobat på datorn, webben och mobila enheter så att du kan vara uppkopplad, och produktiv, oavsett var du befinner dig.

Registrera dig för de kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänsterna för att kunna ta till vara på dessa fördelar.

• Adobe Document Cloud-lagring: Lagra och kom åt filer online med 2 GB kostnadsfritt lagringsutrymme
  • Fyll i och signera: Fyll i och signera dokument snabbt med direkt åtkomst till automatisk ifyllning på datorn, webben och mobilen
  • Skicka filer: Ladda upp stora filer och dela dem enkelt med andra

Köpa en prenumeration på Acrobat Standard DC eller Adobe Acrobat Pro DC för att utföra PDF-åtgärder via en webbläsare eller en mobil enhet, och förbättra funktionaliteten för datorprogrammet Acrobat DC.

• Skapa PDF: Konvertera dokument, bilder eller foton till PDF-filer (webb och mobil enhet)
  • Exportera PDF: Exportera PDF-filer till redigerbara Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- eller RTF-filer (webb och mobil enhet)
  • Redigera PDF: Lägga till eller redigera text i PDF-filer (endast iPad med en Acrobat Pro DC-prenumeration)
  • Organisera PDF: Sortera, ta bort eller rotera sidor i en PDF (webb och mobil enhet med en Acrobat Pro DC-prenumeration)
  • Kombinera PDF: Kombinera flera filer till en PDF (endast webben)
  • Skicka och spåra: Skicka, spåra och bekräfta leverans av dokument elektroniskt istället för att använda fax eller expresstjänster (denna tjänst kan användas på datorer, webben och mobiler)
  • Skicka för signatur: Skicka dokument för signering och spåra, hantera och lagra dokumenten online (denna tjänst kan användas på datorer, webben och mobiler)
  • Fyll i och signera: Fyll i och signera formulär snabbt med direkt åtkomst till automatisk ifyllning (denna tjänst kan användas på datorer, webben och mobiler)
  • Adobe Document Cloud-lagring: Lagra och få tillgång till filer online med upp till 100 GB lagringsutrymme

Måste jag arbeta med Adobe Document Cloud-tjänster om jag köper Acrobat 2017?

Nej. Om du vill kan du använda Acrobat 2017-datorprogram utan att utnyttja Adobe Document Cloud-tjänsterna.

Måste jag vara online för att kunna använda Acrobat?

Första gången du öppnar ett Acrobat 2017-datorprogram behöver du en internetanslutning för att aktivera programmet. Därefter kan du enkelt arbeta offline.

Mitt företag tillåter inte att jag kör program i molnet, men jag behöver använda Acrobat. Vad gör jag?

Datorprogrammet Acrobat 2017 körs inte i molnet. Det är ett lokalt installerat program som körs på datorn.  Programmet kan ansluta till kostnadsfria Document Cloud-tjänster för att ge dig tillgång till fler funktioner.  Men om företaget inte tillåter program som ansluter till molnet kan du tala med IT-administratören. Det går att anpassa inställningarna i Acrobat och ta bort åtkomsten till molntjänsterna. Lär dig mer om IT-resurser.

Är Adobe Document Cloud säkert?

Ja. På Adobe prioriterar vi säkerhet när det gäller dina digitala upplevelser. Sedvanliga säkerhetsrutiner är djupt inrotade i den interna företagskulturen, programutvecklingen samt i alla de tjänster som vi tillhandahåller. Oberoende av om det gäller identitetshantering, datasekretess eller dokumentintegritet, används i Adobe Document Cloud branschledande säkerhetsrutiner för att skydda dokument, data och information. Mer information om våra säkerhetsrutiner när det gäller Adobe Secure Product Lifecycle eller Adobe Document Cloud finns i www.adobe.com/se/security.html.

Mobila enheter

Vad kan jag göra med mobilappen Adobe Acrobat Reader?

Med den kostnadsfria mobilappen Adobe Acrobat Reader är det enkelt att visa och interagera med PDF-filer var som helst från en Android-, iOS- och Windows-enhet. Med appen kan du också låsa upp premiumfunktioner i Document Cloud och göra mer med PDF-filer när du köper en prenumeration på Adobe Acrobat Standard DC eller Adobe Acrobat Pro DC. Lär dig mer om Acrobat Reader-mobilappen. Du kan också ladda ned den från Google Play, iTunes App Store eller Windows Phone Store.

Vad är mobilappen Adobe Sign och hur hör den ihop med Acrobat Reader för mobilen?

Mobilappen Adobe Sign DC är en kostnadsfri, fristående app som fungerar som en mobil partner till Adobe Sign, som ingår i Acrobat Standard DC, Acrobat Pro DC samt företagsavtal för Adobe Document Cloud. Med Adobe Sign kan du utföra fullständiga affärstransaktioner när du är på språng. Med appen kan du skicka, signera, spåra och hantera undertecknade dokument från din iOS- eller Android-enhet. Den är också ett idealiskt verktyg för att personligen samla in e-signaturer från kunder. Adobe Sign fungerar oberoende av mobilappen Acrobat Reader. Du kan ladda ned den från Google Play eller iTunes App Store.

Vad är mobilappen Adobe Fill & Sign och hur fungerar den tillsammans med Acrobat Reader för mobilen?

Adobe Fill & Sign är en kostnadsfri mobilapp som kan användas fristående eller tillsammans med Acrobat Reader-mobilappen. I Reader kan du arbeta med ifyllbara PDF-formulär och rita en signatur med fingret. Fyll i och signera erbjuder ett enkelt sätt att arbeta med pappersformulär eller PDF-filer som inte har optimerats för att fylla i formulär.  Du kan ladda ned den från Google Play eller iTunes App Store. Om du har Fyll i och signera på en iPad eller en Android-surfplatta kan du:

• Öppna en PDF-fil, ta en bild eller välja en bild på din mobila enhet
  • Skriva svar direkt i formuläret eller acceptera förslag på text som fylls i automatiskt
  • Signera formuläret genom att skriva eller rita din signatur eller använda en bild
  • Redigera din personliga samling med text som fylls i automatiskt så att du inte behöver skriva information som du använder ofta varje gång du fyller i ett nytt formulär

Vad är Adobe Scan-mobilappen?

Den kostnadsfria mobilappen Adobe Scan använder du för att skapa och arbeta med skannande filer på din Android- eller iOS-enhet. Skanna snabbt det du vill, kvitton, noteringar, dokument, visitkort, tavelavskrifter, och överför dem till bilder i sökbara och högkvalitativa Adobe PDF-filer.

Skanningsapparna i både Acrobat Reader och Adobe använder i stort sett samma skanningsmotor, men i den fristående Adobe Scan-appen finns ytterligare funktioner för t.ex. automatisk skanning och textigenkänning (OCR).

Har Adobes mobilappar stöd för EMM (enterprise mobility management)?

Ja. Adobe strävar efter att tillhandahålla mobila produktivitetslösningar för företag som samtidigt skyddar företagets säkerhet och uppfyller regler om överensstämmelse. Mobilapparna Adobe Reader och Adobe Sign har båda stöd för EMM-plattformen Android for Work, och Adobe Acrobat Reader för Microsoft Intune är tillgängligt för iOS och Android. I Acrobat Reader finns även stöd för AppConfig-plattformen. Lär dig mer om IT-resurser.

Finns alla funktioner som är tillgängliga på datorn även i Acrobat Reader för mobilen?

Nej, men Acrobat Reader-mobilappen innehåller nödvändiga PDF-verktyg och de vanligaste Acrobat-funktionerna. Med Acrobat Reader på Android- eller iOS-enheter kan du enkelt skapa, exportera, signera och skicka PDF-filer. Och om du arbetar på en iPad kan du även redigera text i PDF-filer och ordna sidorna. Lär dig mer om Acrobat Reader-mobilappen.

Köpa Acrobat 2017

Hur köper jag Acrobat 2017?

Acrobat 2017 erbjuds som vanligt köp för datorn.

Köp Acrobat Pro 2017 eller Acrobat Standard 2017 enbart till datorn. Det speciella uppgraderingspriset gäller för Acrobat DC-ägare med en permanent programlicens. Välj en Adobe-butik för att beställa Acrobat 2017-produkter eller kontakta en auktoriserad Adobe-återförsäljare. Läs mer om volymlicenser för Acrobat 2017 när du vill köpa Acrobat till ett företag.

Jag äger en tidigare version av Acrobat. Vilket är bästa alternativet för mig när jag vill köpa Acrobat 2017?

Om du äger Acrobat Pro DC med en permanent licens, eller en permanent licens för Acrobat Standard DC, kvalificerar du för ett reducerat pris för uppgraderingen när du köper en permanent licens. Ett enstaka köp innehåller program att installera på datorn, men du kan bara arbeta med de kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänsterna.

Finns det någon testversion av Acrobat 2017?

Nej, det finns ingen. Du kan emellertid ladda ned en testversion av Acrobat Pro DC för Windows eller Mac. Med testversionen av Acrobat DC kan du använda alla de kraftfulla funktionerna som finns i programmet för Windows- eller Mac-datorer. Även om Document Cloud-tjänster inte ingår automatiskt, kan du testa de kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänsterna genom att registrera dig för ett konto utan extra kostnad. Fullständiga Document Cloud-tjänster är bara tillgängliga när du prenumererar. Testversionen av programmet är tillgänglig på engelska, förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, tjeckiska, danska, nederländska, finska, franska, tyska, ungerska, italienska, japanska, koreanska, norska, polska, portugisiska, ryska, spanska, svenska och turkiska. Läs Vanliga frågor om testversioner.

Kommer Acrobat 2017 att finnas som programlicens för datorn även i fortsättningen?

Ja, Adobe strävar efter att erbjuda olika inköpsalternativ för Acrobat som motsvarar kundernas behov. Acrobat-produkterna kommer även i fortsättningen att vara tillgängliga med en permanent programlicens (endast installerade program) som säljs via volymlicensprogram som Transactional Licensing-programmet och Cumulative Licensing-programmet, samt återförsäljning i butiker och e-butiker med produktnyckelkort och digital leverans.

Har tillgängligheten av Upgrade Plan för Acrobat förändrats?

Inga ändringar har gjorts och vi planerar för närvarande inga ändringar av Upgrade Plan under Cumulative Licensing-programmet för Acrobat.

Vad får jag när jag prenumererar på Acrobat DC jämfört med att göra ett enstaka köp av Acrobat 2017 för att installera på datorn?

När du prenumererar på Acrobat Pro DC eller Acrobat Standard DC får du följande för en låg månadsavgift:

• Acrobat Pro eller Acrobat Standard installerade program, inklusive kontinuerliga uppdateringar med nya funktioner och tjänster.
  • Med full åtkomst till premiumtjänster för Adobe Document Cloud kan du utföra en mängd PDF-åtgärder via Acrobat Reader-mobilappen eller webbläsaren. Dessutom kan du lagra och dela filerna online. Med Document Cloud-tjänster kan du också använda fullständiga arbetsflöden för överföring, e-signering, spårning och hantering av dokument.

När du köper en permanent Acrobat 2017-licens som ett enstaka köp får du:

• Acrobat Pro 2017- eller Acrobat Standard 2017-programvara för att installera på datorn.
  • Om du har registrerat dig för ett kostnadsfritt Adobe Document Cloud-konto kan du utföra grundläggande PDF-åtgärder via Acrobat Reader-mobilappen eller webbläsaren. Dessutom kan du lagra och dela filer online.

Vilka typer av planer finns om jag vill köpa Acrobat 2017 med volymlicens?

Kontakta en auktoriserad Adobe-återförsäljare om du vill köpa Acrobat 2017 via Transactional Licensing-programmet eller Cumulative Licensing-programmet, eller om du vill ha information om företagsavtal för Adobe Document Cloud ber du Adobe kontakta dig.

Mitt företag är intresserat av att köpa Acrobat 2017 i volym. Var ska jag börja?

Kontakta en auktoriserad Adobe-återförsäljare eller be Adobe Enterprise Sales kontakta dig.

Funktionalitet

Vilka är de största skillnaderna mellan Acrobat 2017 och tidigare versioner av Acrobat med en permanent programlicens?

Adobe Acrobat Pro 2017 förenklar de vardagliga PDF-uppgifterna och innehåller många förbättringar för ökad produktivitet när du arbetar med PDF-filer på en dator.

De största skillnaderna jämfört med Acrobat DC med en permanent programlicens:

• Snabbt och enkelt att upptäcka skillnader mellan två PDF-filer med det helt nya Jämför filer-verktyget
  • Öppna fler PDF-filer i ett fönster för att få saker gjorda snabbare med den nya flerfliksvisningen.
  • Skapa helt nya nummer- och punktlistor medan du arbetar med verktyget Redigera PDF
  • Det nya arbetsflödet för att skanna till PDF gör det enkelt att välja de bästa skanningsalternativen för att få det bästa resultatet
  • Digitalt signera, certifiera och verifiera dokument enklare med det uppdaterade certifikatverktyget.
  • Använd det förbättrade sökverktyget för att snabbt hitta verktyg som du behöver för att slutföra en given uppgift.
  • Nya introduktionskort och att-göra-listor med associerade genomgångar.
  • Initiera Sharepoint-baserade delade granskningar på Mac för att ge och få kommentarer snabbt
  • Ändra utseendet i Acrobat efter din egen smak. Välj det ljusa standardtemat eller det nya mörka temat.
  • Det omdesignade, pekskärmsvänliga gränssnittet gör det enklare än någonsin att ge och få återkoppling, snabbt och tydligt
  • Använd ett finger eller en vanlig penna för att rita och skriva mer exakt i PDF-filer på Windows 10-enheter
  • Förhandsgranska filer och använd genvägar för att starta vanliga uppgifter och verktyg direkt från startmenyn.

De största skillnaderna jämfört med Acrobat XI är alla fördelar som framgår ovan samt:

• Omvandla skannade pappersdokument till redigerbara PDF-filer
  • Redigera PDF-filer snabbare med flödesomformning av hela sidor och enkel uppdatering av punktuppställningar
  • Exportera PDF-filer till Word, Excel eller PowerPoint med förbättrade punkter och tabeller
  • Fyll i, signera och skicka formulär snabbt var du än är med en smart funktion som fyller i automatiskt
  • Använd stavningskontrollen för att identifiera och korrigera stavfel i PDF-filer
  • Beskär och korrigera bilder av pappersdokument automatiskt
  • Visa dokument sida vid sida och korrigera misstänkta textigenkänningsfel i skannade dokument
  • Lagra och få tillgång till filer online med 2 GB gratis lagringsutrymme

Med en prenumeration på Acrobat Pro DC, får du all Acrobat Pro 2017-funktionalitet, men dessutom följande:

• Använda Acrobat Reader-mobilappen för att skapa, redigera och signera PDF-filer
  • Skapa PDF-filer av dokument, bilder och foton från Microsoft Word, Excel och PowerPoint på mobilenheten eller online
  • Konvertera PDF-filer till redigeringsbara Microsoft Word, Excel, PowerPoint eller RTF-filer från mobilenheten eller online
  • Redigera text i en PDF-fil på din iPad
  • Organisera sidor i PDF-filer från din iOS- eller Android-surfplatta eller smarttelefon.
  • Använd kameran på din mobila enhet som en portabel skanner
  • Kombinera flera filer i en enda PDF-fil
  • Få signaturer från andra, spåra svar och arkivera undertecknade dokument
  • Skicka, spåra och bekräfta ett kvitto för större dokument utan expressbrev
  • Lagra och få säker tillgång till filer med upp till 100 GB lagringsutrymme online
  • Få tillgång till nya funktioner, säkerhetsuppdateringar och uppdateringar utan extra kostnad

Är Acrobat 2017 64-bitarskompatibelt?

Ja. Acrobat körs som ett 64-bitarprogram på Mac.  Acrobat på Windows kan användas med Windows Server 2016 (64-bitar), Windows Server 2008 R2 (64 bitar), 2012 (64 bitar) eller 2012 R2 (64 bitar); Windows 7 (32 bitar och 64 bitar); eller Windows 8 (32 bitar och 64 bitar); eller Windows 10 (32 bitar och 64 bitar).

Vilka skyddade visningslägen finns i Adobe Acrobat 2017 och Adobe Acrobat Reader 2017?

Ungefär som Skyddat läge i Acrobat Reader, är Skyddad vy en implementering av ”sandlådeteknik” för de avancerade funktionerna i Acrobat. Funktionen Skyddad Vy i Acrobat 2017 gör mer än att spärra skriv-baserade angrepp som försöker köra skadlig kod på datorsystemet genom att använda PDF-filformatet för läs-baserade angrepp som försöker stjäla känsliga data eller immateriella egendom via PDF-filer.

Precis som med Skyddat läge, begränsar Skyddad vy körning av ej tillförlitliga program (t.ex. alla PDF-filer och processerna som anropar dem) till en begränsad sandlåda och undviker på så sätt att skadlig kod använder PDF-formatet för att skriva till eller läsa från datorns filsystem. Skyddad vy förutsätter att alla PDF-filer kan vara skadliga och begränsar bearbetning till sandlådan, om du inte särskilt anger att en fil är tillförlitlig.

Acrobat 2017 och Microsoft

Hur fungerar Acrobat 2017 med Microsoft Office?

Acrobat 2017 integreras smidigt med Office 365, Office 2013, Office 2010 och Office 2007.

Från Windows-miljöer kan du:

• Skapa högkvalitativa Adobe PDF-filer från Acrobat-menyfliken i Office-programmen (Microsoft Word, Excel, PowerPoint och Outlook).
  • Lägga till skydd i PDF-filer som skapas från Acrobat-menyfliken i Office och hindra andra från att kopiera eller redigera känsligt innehåll.
  • Använda Acrobat-menyfliken i Word, Excel eller PowerPoint för att köra många steg samtidigt. Snabbt skicka en PDF-fil med e-post, skydda den med ett lösenord, ange användningsbegränsningar för filen eller skicka iväg en fil för delad granskning. I Acrobat Pro 2017 kan du också skapa en PDF-fil och omedelbart köra en förinställd åtgärd för fördefinierade uppgifter, till exempel för att förbereda ett dokument för arkivering eller offentlig distribution.
  • Använda insticksprogrammet Skicka och spåra för Microsoft Outlook när du vill skicka stora eller små filer till andra och ange spårningsalternativ så att du får ett meddelande när personen visar filen (endast Acrobat DC-prenumeration)
  • Importera kommentarer från en PDF-fil till ett källdokument i Word-format i form av markeringar som kan godkännas eller avvisas med verktyget Spåra ändringar i Microsoft Word.
  • Förenkla sökning och hämtning av e-post. Arkivera e-post eller e-postmappar från Microsoft Outlook med bara en knapptryckning.
  • Skapa högkvalitativa Adobe PDF-filer direkt från Microsoft Project eller Visio.

Ytterligare sätt att arbeta med Microsoft-verktyg:

• Använd Acrobat-menyfliken i Microsoft Word för Mac till att skapa högkvalitativa PDF-filer, färdiga med interaktiva länkar.
  • Arbeta i Acrobat 2017 och konvertera befintliga PDF-filer till Word-, Excel- eller PowerPoint-filer med branschledande precision och formatering. Behåll layouter, punktlistor och tabeller intakta och redigera enkelt i Office-program.
  • Arbeta med Windows 10-enheter med pekskärm
  • Använd ett finger eller en vanlig penna för att rita och skriva mer exakt i PDF-filer på Windows 10-enheter med Microsofts DirectInk-teknik.
  • Spara webbsidor som PDF-filer med en enda klickning från Microsoft Internet Explorer. Konvertera hela eller delar av sidan med bibehållen länkning, layout och formatering.

Fungerar Acrobat 2017 tillsammans med Microsoft SharePoint?

Ja. Från dokumentbibliotek i SharePoint kan du:

• Öppna en PDF-fil, redigera den i Acrobat och spara den igen i filstrukturen.
  • Omvandla vilken fil som helst som är lagrad i SharePoint till PDF-format och spara den
  • Omvandla vilken fil som helst som är lagrad i SharePoint till PDF-format och skicka den med e-post
  • Kombinera flera filer i en enda PDF-fil

Du kan också automatisera processer genom att använda på Office 365 eller SharePoint-servern som värd för delad dokumentgranskning eller datainsamling för PDF-formulär.

Fungerar Acrobat 2017 i de senaste Microsoft-miljöerna?

Ja. Acrobat 2017 fungerar med både 32- och 64-bitarsversioner av Microsoft Windows 7, 8 och 10. Det fungerar även med 64-bitarsversioner av Windows Server 2008, 2012, 2012 R2 och 2016.

Support

Vilka versioner av Acrobat stöder Adobe för närvarande?

Adobe stöder aktivt Acrobat DC, Acrobat 2017 och Acrobat XI. I enlighet med Adobes policy för produktstöd, upphörde supporten för Acrobat X den 15 november 2015 och supporten för Acrobat XI upphör den 15 oktober 2017. Lär dig mer om Produktversioner som stöds.

Vilka supportalternativ är tillgängliga för Acrobat 2017-produkter?

Registrerade ägare av den aktuella versionen av Acrobat är berättigade till personlig support i frågor som rör installation och produkter till en rimlig kostnad per supporttillfälle. På sidan med hjälp om Acrobat finns ytterligare supportinformation, inklusive nummer till telefonsupport över hela världen samt kunskapsdatabasartiklar och självstudiekurser som är tillgängliga utan extra kostnad. På sidan med hjälp om Acrobat finns även detaljerad information om vanliga problem med Acrobat.

Hur hanteras uppdateringar och säkerhetskorrigeringar i Acrobat 2017?

Om du har en permanent licens får du felkorrigeringar och säkerhetsuppdateringar kontinuerligt under produktens livscykel. Acrobat 2017 har kvartalsvis uppdatering med enbart säkerhets- och plattformsförbättringar samt felkorrigeringar. De ger bara åtkomst till kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänster, men inte till nya eller förbättrade funktioner. IT-administratörer kan dölja Document Cloud-tjänster om så önskas. Läs mer.

För organisationer som föredrar att själva bestämma när uppdateringar ska ske har Acrobat även flexibla verktyg för IT-administratörer. Lär dig mer om IT-resurser.

Standarder och tillgänglighet

Vilken version av PDF-specifikationen stöder Acrobat 2017?

Acrobat 2017 har stöd för ISO 32000-1, den öppna standarden som underhålls av Internationella standardiseringsorganisationen (ISO).

Vilka PDF-baserade standarder stöder Acrobat 2017-produkterna?

Acrobat 2017 har stöd för skapandet och valideringen av dessa arbetsflödesspecifika PDF-standarder:

• PDF/A för arkivering (ISO 19005): PDF/A-1a, PDF/A-1b, PDF/A-2a, PDF/A-2b, PDF/A-2u, PDF/A-3a, PDF/A-3b och PDF/A-3u
  • PDF/E i Acrobat Pro 2017 för konstruktion (ISO 24517): PDF/E-1
  • PDF/X för tryckproduktion (ISO 15930): PDF/X-1a, PDF/X-3, PDF/X-4, PDF/X-4p, PDF/X-5g, och PDF/X-5pg
  • PDF/VT i Acrobat Pro 2017 för variabeldatatryck och transaktionstryck (ISO 16612-2): PDF/VT-1 och PDF/VT-2

Vad är PDF/A?

PDF/A innehåller specifikationer för att skapa, visa och skriva ut digitala dokument för långvarig förvaring. Arkivarier ochpersoner som arbetar med efterlevnad av branschstandarderkan använda Acrobat 2017 för att bevara och hjälpa till att skydda slutversionen av dokument som självständiga filer.

Vad är PDF/E?

PDF/E innehåller specifikationer för att skapa, visa och skriva ut dokument som används i tekniska arbetsflöden. Arkitekter, ingenjörer, samt personer inom byggbranschen och tillverkningsindustrin kan använda Acrobat Pro 2017 för att underlätta utbyte av dokument och ritningar inom distributionskedjan samt för att effektivisera granskning och markering av dokument.

Vad är PDF/X?

PDF/X innehåller specifikationer för att skapa, visa och skriva ut de sista tryck-klara sidorna. Denna standard innehåller riktlinjer för PDF-inställningar som påverkar viktiga aspekter av utskrift och tryck, till exempel färgrymd och svällning. Personer inom tryckeribranschen, grafiska formgivare och andra personer med kreativa yrken kan använda Acrobat 2017 för att skapa och leverera förutsägbara tryckklara PDF/X-kompatibla filer.

Vad är PDF/VT?

PDF/VT innehåller specifikationer för att skapa, visa och skriva ut filer som bankutdrag och företagsfakturor. Används för variabeldatatryck och transaktionstryck. Personer som arbetar med stora dokument som innehåller variabeldata kan använda Acrobat Pro 2017 för att säkerställa att filerna de producerar motsvarar den här internationella standarden.

Fungerar Acrobat 2017 tillsammans med andra PDF-standarder eller initiativ?

Ja. I Acrobat 2017 finns stöd för skapande och användning av PDF-filer även i enlighet med dessa standarder och initiativ:

• PDF/UA (Universal Accessibility): PDF/UA är en ISO-standard (ISO 14289-1) som hjälper till att klargöra PDF-specifika tekniska krav som säkerställer att PDF ISO 32000-1-filer som motsvarar standarden är tillgängliga och användbara för alla, inklusive användare som behöver hjälpmedelsteknik.
  • W3C Riktlinjer för tillgängligt webbinnehåll (WCAG): Adobe deltar i WCAG-arbetsgruppen på W3C för att hjälpa till att utveckla den teknikoberoende standarden WCAG 2.0 samt rådgivande tekniker som kan hjälpa författare och utvecklare att motsvara denna tillgänglighetsstandard.
  • PAdES (ETSI): PDF Advanced Electronic Signatures innehåller specifikationer för att säkerställa att signaturer är kompatibla med standarder för elektroniska underskrifter inom Europeiska Unionen. Adobe Acrobat 2017 har stöd för PAdES del 2, 3, och 4.

Hur fungerar tillgängligheten i Acrobat 2017 för människor med funktionsnedsättningar?

Acrobat 2017 hjälper till att tillgodose behoven hos både användare med funktionshinder och författare som skapar lättillgängligt innehåll. Med Acrobat Pro eller Acrobat Standard kan praktiskt taget alla skapa tillgängliga PDF-dokument som andra kan visa med Adobe Acrobat Reader. Det innebär att det blir lättare för användare med funktionshinder att få tillgång till och använda PDF-filer och PDF-formulär på många språk.

Med Acrobat Pro DC 2017, Acrobat Standard 2017 och Acrobat Reader DC i Windows kananvändareoch författare:

• Anpassa tillgänglighetsinställningar med en lättanvänd guide
  • Arbeta med skärmförstorare
  • Läsa PDF-filer högt med inbyggda funktioner eller med professionella skärmläsningsprogram
  • Ställa in färger med hög kontrast för bättre synlighet
  • Det går lättare att läsa text i läget för hög kontrast med dynamisk bakgrundsjustering
  • Aktivera visning av stor text genom att ange att texten ska flödas om på sidorna

Med Acrobat Pro 2017 eller Acrobat Reader DC på Mac kan användare:

• Arbeta med skärmläsaren VoiceOver på datorer med Mac OS X
  • Arbeta med skärmförstorare
  • Ställa in färger med hög kontrast för bättre synlighet
  • Det går lättare att läsa text i läget för hög kontrast med dynamisk bakgrundsjustering
  • Aktivera visning av stor text genom att ange att texten ska flödas om på sidorna
  • Dessutom kan författare använda Acrobat Pro 2017 för att göra PDF-filer mer tillgängliga:
  • Lägga till taggar för att styra läsordningen och underlätta navigeringen
  • Verifiera och justera läsordningen för sidor eller spalter med text
  • Validera att PDF-dokument är kompatibla med standarder, kontrollera om det finns några tillgänglighetsproblem och justera filer så att de motsvarar standarder för tillgänglighet
  • Dra nytta av avancerade verktyg som gör det lättare att skapa PDF-dokument som motsvarar standarderna WCAG 2.0 och PDF/UA
  • Använd åtgärdspaketet Gör tillgänglig så blir det lättare att förbereda, kontrollera och korrigera tillgängliga PDF-filer som motsvarar standarder

Lär dig mer om Adobes resurscenter för tillgänglighet.

Överensstämmer Acrobat 2017 med regleringar om tillgänglighet som exempelvis U.S. Section 508?

Adobe arbetar aktivt för tillgänglighet och strävar efter att efterleva detta i våra produkter och tjänster. U.S. Section 508 antogs för att avlägsna informationsteknikbarriärer, för att ge personer med funktionshinder nya möjligheter och för att uppmuntra utvecklingen av tekniker som ska hjälpa till med att uppnå dessa mål. Funktioner i Adobe Acrobat 2017 som stöder tillgänglighet för personer med funktionshinder beskrivs i Adobe Acrobat Voluntary Product Accessibility Templates (VPAT).