Vad som finns i dokumentet

Adobe Acrobat och Adobe Reader 9 introducerar fortsatt support för 2D-grafikaccelerering (kallas även GPU - graphical processing unit). Denna funktion förbättrar sidvisning, zoomning och panorering i tvådimensionella PDF-filer. Acrobat eller Adobe Reader identifierar egenskaperna för din accelerationsmaskinvara och aktiverar acceleration for konfigurationer som stöds.

2D-grafikaccelerationsinställning

Om accelerationsmaskinvara upptäcks aktiveras optimering för alla filer utom den första som öppnas när Acrobat startas. För att verifiera att Acrobat har identifierat din accelerationsmaskinvara väljer du Inställningar från menyn Redigera, väljer Sidvisning och kontrollerar om det finns ett alternativ "2D-grafikacceleration" tillgängligt under sektionen Återgivning.

Om Acrobat eller Adobe Reader inte identifierar ett grafikkort som stöds, är inställningen inte synlig.

Grafikkort som stöds

Identifieringstekniken i Acrobat eller Adobe Reader 9.0 stöder grafikkort av typen nVidia, ATI och Intel Shader Model 2 och Shader Model 3 med minst 128 megabytes VRAM. Följande grafikkort har testats med Acrobat och Adobe Reader 9.0.

Acrobat och Adobe Reader 9.0

nVidia-grafikkort för GPU-acceleration

Quadro FX 330 PCIe

Quadro FX 500 AGP

Quadro FX 1300 PCIe

GeForce 6600 AGP

GeForce 6600 PCIe

GeForce 6800 PCIe

GeForce 7300 PCIe

GeForce 7600 PCIe

GeForce 7800 PCIe

GeForce 7900 PCIe

GeForce 8800 GTX

Quadro FX 370 PCIe

Quadro FX 570 PCIe

Quadro FX 1400 PCIe

Quadro FX 1700 PCIe

Quadro FX 3500 PCIe

Quadro FX 3700 PCIe

Quadro FX 4500 PCIe

Quadro FX 4600 PCIe

Quadro 4800 FX PCIe

ATI-grafikkort för GPU-acceleration

Radeon X300 PCIe

Radeon X850 XT/PE PCIe

Radeon X1050 PCIe

FireGL T2

FireGL V3100 PCIe

FireGL V3300 PCIe

FireGL V3400 PCIe

FireGL V5200 PCIe

FireGL V7200 PCIe

FireGL V7300 PCIe

FireGL V7350 PCIe

FirePro V7750 (FireGL)

Radeon x1300 PCIe

Radeon x1600 PCIe

Radeon x1800 PCIe

Radeon x1900 PCIe

Radeon x1950 PCIe

Radeon x1800 All-in-Wonder PCIe

Radeon HD 2400 PRO

Radeon HD 2600 XT

Radeon HD 2900 XT

Radeon HD 3850 CrossFire System Configuration

Intel-chipset för GPU-acceleration Intel Q965-chipset
nVidia-grafikkort för bärbara datorer GeForce 8700M GT SLI-systemkonfiguration

GeForce Go 7900 GTX i Dell XPS
ATI-grafikkort för bärbara datorer Mobility Radeon X1400 i Dell Inspiron

Mobility FireGL V5200 i IBM T60P

Om ditt grafikkort inte finns med i listan ovan men det stöder Shader model 2 och 3 och har minst 128 MB VRAM kommer Acrobat antagligen att identifiera detta och aktivera 2D-grafikaccelerationsinställning.

Om återgivningsproblem inträffar, t.ex. problem med rullning eller zoomning, ska du inaktivera denna inställning och se om problemet fortfarande inträffar. Om inaktivering av inställningen inte löser problemet ska du logga en bugg som noterar problemet och ditt grafikkort på Adobes webbplats på www.adobe.com/cfusion/mmform/index.cfm?name=wishform eller kontakta den tekniska supporten på www.adobe.com/se/about-adobe/contact.html. För andra länder än USA, ändra landsalternativet i den övre delen av webbsidan för att hämta kontaktinformationen för ditt land.