Acrobat DC: Kompatibilitetsproblem med plugin-program

När Adobe Acrobat DC installeras med skrivbordsprogrammet Adobe Creative Cloud tas Acrobat XI och samtliga plugin-program bort. När 32-bitars plugin-program från tredje part ska installeras om till mappen Acrobat-DC, är installationsplatsen okänd och 32-bitars plugin-program slutar fungera i Mac OS.

Lösning: Skaffa 64-bitars versioner av plugin-programmen och kopiera dem till rätt mapp

Acrobat DC är nu ett 64 bitars program i Mac OS. Därför använder den också 64-bitars arkitektur för sina plugin-program. Alla plugin-program som medföljer tillsammans med Acrobat DC är för 64 bitars arkitektur. Men det kan hända att inbyggda plugin-program från tredje part med 32-bitars arkitektur inte är kompatibla med Acrobat DC. Kontakta respektive utvecklare av plugin-program och skaffa en 64-bitars version av plugin-programmet.

Obs: Problemet är specifikt endast för Mac OS och inträffar inte i Windows. I Windows kan befintliga plugin-program från tredje part fortfarande installeras i undermappen Adobe\Acrobat DC\Acrobat\plug_ins på installationsplatsen för prenumerationslicensen och Adobe\Acrobat 2015\Acrobat\plug_ins för Classic-licensen (permanent).)

På Mac OS är nu dessutom Adobes plugin-program V2-signerade på grund av vissa ändringar i Mac OS Gatekeeper (OS 10.9.5 och högre), och därför kan inga plugin-program installeras på Adobes installationsplats (/Program/Adobe Acrobat DC).

När du väl har 64-bitars plugin-programmen från tredje part följer du stegen nedan för att kopiera dem till rätt mapp.

1. Öppna Finder och gå till följande plats om du har en prenumeration på Acrobat DC:

• Om du vill installera plugin-program för aktuell användare: ~-/Library/Application Support/Adobe/Acrobat/DC/
    • Om du vill installera plugin-program för alla användare: /Library/Application Support/Adobe/Acrobat/DC/

Om du har en Acrobat DC Classic/permanent licens, öppnar du Finder och går till följande plats:

• Om du vill installera plugin-program för aktuell användare: ~-/Library/Application Support/Adobe/Acrobat/2015/
    • Om du vill installera plugin-program för alla användare: /Library/Application Support/Adobe/Acrobat/2015/
  2. Öppna mappen Plugin-program om den finns på platsen. Om den inte gör det skapar du en med namnet Plugin-program.

3. Kopiera dina 64-bitars plugin-program i mappen Plugin-program.

4. Avsluta Acrobat om det körs, och starta om programmet.

Obs!

Om ett plugin-program är installerat både för aktuell användare och alla användare, har plugin-programmet som installerades för alla användare företräde.

Om plugin-programmen fortfarande inte fungerar som de ska kan du gå tillbaka till Acrobat XI.