Den här artikeln innehåller information om problem med Adobe Acrobat som inte öppnas eller kraschar vid start.

Miljö

Acrobat DC
Windows operativsystem

Orsak

Problemet kan vara relaterat till:

1. Tillstånd för licensiering av mappar som nämns i artikel: https://helpx.adobe.com/se/creative-cloud/kb/configuration-error.html
  2. Felaktiga poster i värdfilen.
  3. Brandvägg blockerar Acrobat för att validera licensen.

Lösning

Det finns ett verktyg för att åtgärda detta problem:
Korrigeringsverktyg för licensiering: https://files.acrobat.com/a/preview/ea718d3b-1c4c-47fa-95f2-1f3df88d46a1

Alternativ för kommandorad Beskrivning
--detectAll Identifierar (åtgärdar inte) alla konfigurationsproblem på datorn
--fixAll Försöker att återställa de rekommenderade konfigurationsinställningarna på datorn
--detectAndFix Identifierar alla konfigurationsproblem på datorn och åtgärdar de som hittas
--ForceClean Rensar licensinformation relaterad till alla Adobe-produkter från datorn och återställer konfigurationsinställningar. Du måste aktivera Adobe-produkter igen. Använd inte detta alternativ om du inte har licensinformationen (serienummer/Adobe ID) tillgänglig.
--help Visar vad du kan få hjälp med

Ytterligare information

Det här är ett verktyg för klientsidan och ska köras på den enskilda datorn. För serversidan har vi ett PRTK-verktyg.