Det gick inte att signera en PDF-fil i Internet Explorer med plugin-programmet Acrobat eller Acrobat Reader med skyddat läge aktiverat

Problem: Det gick inte att signera en PDF-fil i Internet Explorer med plugin-programmet Acrobat eller Acrobat Reader med skyddat läge aktiverat

I Windows 10 (version 20H1 eller senare) resulterar digitalt signerande av en PDF i Internet Explorer med plugin-programmen Acrobat eller Acrobat Reader med skyddat läge aktiverat följande fel: ”Windows kryptografiprovider rapporterade ett fel: Åtkomst nekad. Felkod: 2147942405".

Windows kryptografiproviderfel-2147942405

Lösning: Uppdatera Acrobat eller Acrobat Reader till den senaste versionen och skapa sedan en funktionsspecifik registernyckel

1. I Acrobat eller Acrobat Reader går du till Hjälp > Om Adobe Acrobat eller Hjälp > Om Acrobat Reader och kontrollerar om ditt program är uppdaterat till den senaste versionen 21.005.20058.

Om inte går du till Hjälp > Sök efter uppdateringar och installerar den senast tillgängliga versionen.

2. Avsluta Acrobat- eller Acrobat Reader-programmet.

3. Öppna Registerredigeraren –  gå till Kör (Windows meny + R), skriv regedit.exe i Öppna-fältet och klicka på OK.

4. I Registerredigeraren, baserat på din installerade version av produkten, går du till den versionsspecifika platsen som finns listad nedan och skapar nyckeln FeatureState på platsen. Nyckeln finns eventuellt inte som standard.

• Plats för Acrobat 32-bitars:
      HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Adobe\Adobe Acrobat\DC\FeatureState
    • Plats för Acrobat Reader 32-bitars:
      HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Adobe\Acrobat Reader\DC\FeatureState
    • Plats för Acrobat 64-bitars:
      HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Adobe\Adobe Acrobat\DC\FeatureState
    • Plats för Acrobat Reader 64-bitars:
      HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Adobe\Acrobat Reader\DC\FeatureState
  5. Under FeatureState skapar du en nyckel av typen DWORD och ger den namnet ADC4325829. Ändra värdet till 1 (ett).

6. Stäng registerredigeraren.