Hitta ändringar snabbt genom att jämföra två versioner av en PDF-fil. Acrobat DC analyserar filerna och visar en rapport som anger skillnaderna mellan dokumenten.

Obs!

Om du har Acrobat DC Continuous (prenumeration), se Jämför filer nedan. Om du har Acrobat DC Classic (endast dator), se Jämför filer i Acrobat DC Classic nedan.

Jämför filer

Finns i: Acrobat DC Continuous (prenumeration)

Med den nya funktionen Jämför filer kan du snabbt och enkelt upptäcka skillnader mellan två versioner av ett PDF-dokument.

1. Välj Verktyg > Jämför filer.

Välj filer som ska jämföras
  2. Klicka på Välj fil till vänster för att välja den äldre filversionen som du vill jämföra. Klicka på Välj fil till höger för att välja den nyare filversionen som du vill jämföra.

3. Klicka på Byt fil och välj sedan en öppnad fil eller bläddra till den önskade filen. Klicka på växlingspilarna mellan miniatyrbilderna när du vill byta plats på de gamla och nya filerna.

Välj filer som ska jämföras
  4. Om du vill ignorera skillnader mellan grafiska element ska du markera kryssrutan Jämför endast text.

5. Du kan ändra inställningarna genom att klicka på kugghjulsikonen, vilken öppnar följande dialogruta.

Inställningar för att jämföra filer
    1. Du kan begränsa jämförelsen till en del av dokumenten genom att ange sidnumren i den gamla filen och fälten i den nya filen.
    2. Under Dokumentbeskrivning väljer du vilken typ av dokument du ska jämföra eller väljer Identifiera automatiskt för att låta Acrobat avgöra.
      Tips: Om dokumentinnehållet kan flöda över sidorna väljer du rapporter, kalkylblad, tidningslayout, annars väljer du Presentationsbilder. Om du vill jämföra skannade filer väljer du skannade dokument, ritningar eller bilder.
    3. Klicka på OK för att tillämpa ändringarna.
  6. Klicka på Jämför.

I Acrobat DC visas resultatet i ett nytt dokument. Den första sidan ger en lättöverskådlig sammanfattning över skillnader i filerna.

Jämför resultat
    a – jämförelsetidsstämpel, b – jämförd filinformation, c – totalt antal ändringar, d – distribution av ändringar, e – formateringsändringar, f – hyperlänk som tar dig till den första ändringen

7. Klicka på knappen Gå till första ändringen när du vill granska varje skillnad i detalj.

8. Välj hur du vill granska skillnaderna.

• Sida vid sida-vy: Använd vyn Sida-vid-sida (Ctrl+\) när du vill visa en parallell vy av resultaten där skillnaderna markeras i "band". Den gamla filen visas på vänstersidan och den nya filen visas på högersidan. Ändringarna är markerade i varje "band" som ansluter filerna för lättare granskning. Klicka på ett band för att visa ett popup-fönster som anger alla ändringar i det bandet. Du kan också klicka på det markerade innehållet för att öppna ett popup-fönster.
    Sida vid sida-vy

Högerklicka på en ändring eller popup-fönster och ange lämplig status för ändringen.

Ange status för ändringen
    • Enkelsidig vy: Använd knappen för Gammal fil eller Ny fil (Ctrl+/) på verktygsfältet om du vill visa en enskild fil med alla ändringarna markerade.
    Enkelsidig vy
  9. Om du vill granska alla ändringar:

• Använd Filtrera och Visa alternativ.

Som standard är kommentarer, formatering och bakgrundsskillnader avstängda. Om du vill visa de här ändringarna i rapporten, måste du välja dem från Filtrera-menyn på verktygsfältet. Du kan också filtrera jämförelseresultat genom att välja specifika typer av ändringar på menyn Filtrera. Från menyn Visa kan du markera det alternativ du vill visa eller dölja förklaringar, radmarkeringar eller resultat.

Filteralternativ
    Visa alternativ

• Använd funktionen Föregående ändring (Ctrl+.) eller Nästa ändring (Ctrl+,) för att gå igenom ändringarna en i taget.
    Navigeringsknappar

Knapparna Föregående ändring och Nästa ändring är också tillgängliga i popup-fönstret som anger mer detaljerad information.

Navigeringsknappar i popup-fönstret
    • Använd den högra rutan. Klicka på triangeln i mitten Acrobat-fönstret till höger för att öppna den högra rutan. Den här rutan visar alla synliga ändringar i jämförelserapporten. Använd sökrutan för att söka efter en specifik ändring.
    Lista över ändringar som är markerade i rutan till höger
  10. Spara jämförelserapporten (Fil > Spara). Klicka på krysset längst upp på verktygsfältet om du vill stänga jämförelseverktygen.

Du kan skriva ut en jämförelserapport tillsammans med sammanfattningen av ändringar.

• Klicka på ikonen Skriv ut i verktygsfältet och klicka sedan på Skriv ut i dialogrutan Skriv ut.

Jämför filer i Acrobat DC Classic

Tillgängligt i Acrobat DC Classic (endast datorprogram)

Du kan använda funktionen Jämför dokument för att hitta skillnader mellan två PDF-filer. När du har jämfört de båda filerna visas en detaljerad sammanställning över alla ändringar, inklusive text, teckensnitt, bilder och sidordning, i Acrobat DC.

1. Välj Verktyg > Jämför dokument.

2. Välj de dokument som ska jämföras. Du kan begränsa jämförelsen till en del av dokumenten genom att ange sidnumren i fälten Första sidan och Sista sidan under varje filnamn.

3. Markera den typ av dokument du jämför under Dokumentbeskrivning.
    Om du vill ignorera skillnader mellan grafiska element väljer du Jämför endast text. Klicka på OK.

I Acrobat DC visas resultatet i ett nytt dokument. Den första sidan innehåller en sammanfattning av jämförelseresultatet.

Sammanfattning av dokumentjämförelse
    A. Skillnader mellan filerna B. Jämförda filer C. Länk som tar dig till den första skillnaden D. Flyttade eller borttagna sidor E. Förklaring till symboler som används i rapporten

4. Välj hur du vill granska skillnaderna.

1. Använd panelen Jämför till vänster (standard).
      • Bläddra igenom miniatyrbilderna på panelen Jämför. En ikon under en miniatyrbild anger en skillnad. En grön pil anger flyttade eller borttagna sidor. En lila pil anger en ändring på sidan.
      • Återgå till den första sidan och klicka på Kom igång för att gå till den första skillnaden.
      • Ändringarna markeras på huvudskärmen. Håll musen över markeringen för att visa informationen. Använd färgförklaringen uppe till höger som riktlinje.
    2. Visa sida vid sida.
      • Klicka på alternativikonen på panelen Jämför till vänster och välj Visa dokument sida vid sida.

• Ändringarna markeras på huvudskärmen. Håll musen över markeringen för att visa informationen.
        Använd färgförklaringen uppe till höger som riktlinje.
    Jämförelsealternativ i Acrobat
    Med jämförelsealternativen kan du anpassa dokumentjämförelsen.