Grundläggande

Du kan läsa allt om de senaste Creative Cloud-funktionerna i översikten. Läs varje produkts sida på Adobe.com om du vill ha reda på vad som ingår i den senaste versionen av varje Creative Cloud-datorprogram.

Nej, datorprogrammen i Creative Cloud, exempelvis Photoshop och Illustrator, installeras direkt på din dator så du behöver ingen aktiv internetanslutning för att använda dem.

En internetanslutning krävs första gången du installerar och licensierar dina program, men du kan sedan använda programmen i offlineläge med en giltig programvarulicens. Datorprogrammen försöker validera dina programvarulicenser var 30:e dag.

Årsmedlemmar kan använda programmen i upp till 99 dagar i offlineläge. Månadsmedlemmar kan använda programmen i upp till 30 dagar i offlineläge.

Programmen installeras och körs på datorn, precis som vilket datorprogram som helst. När du hämtar något av de fristående programmen första gången laddas Creative Cloud ned automatiskt till din dator. Med Creative Cloud-datorprogrammet kan du få åtkomst till, hämta och uppdatera de fristående programmen.

CreativeSync är den underliggande tekniken i Creative Cloud som synkroniserar dina resurser, teckensnitt, bilder, inställningar, Adobe Stock-mediefiler och annat. Dessa objekt visas i rätt format direkt i arbetsflödet, var du än behöver dem. Med CreativeSync, som enbart används i Creative Cloud, har du allt du behöver nära till hands om du växlar mellan program eller byter från mobil enhet till dator.

Ja, du kan dela filer som du har skapat i Creative Cloud-program precis som alla andra filer via e-post, FTP och så vidare.

Med Creative Cloud kan du dessutom dela filer med vilka du vill genom att låta dem se filerna i en webbläsare. Mottagaren kan visa/dölja lager, se relevanta metadata, kommentera och till och med hämta filer och redigera dem.

Fildelningsinställningarna kan hanteras på sidan Creative Cloud-filer.

Nej, du kan fortsätta använda din nuvarande produktversion så länge du har ett aktivt medlemskap. Du har flexibilitet vad gäller om och när du installerar en ny utgåva.

Ja. Installationen av dina befintliga Creative Suite-produkter påverkas inte av att du installerar Creative Cloud-datorprogrammen. Du kan till exempel installera och använda både permanent licensierade Photoshop CS6 och Photoshop CC på samma dator

Om du köper ditt medlemskap direkt från Adobes webbplats börjar det gälla när beställningen genomförts i Adobe Store.

Om du köper ditt medlemskap för enskilda användare från en återförsäljare eller nätbutik som deltar börjar det när du anger din inlösenkod på creative.adobe.com och klickar på Kom igång.

Om du köper ett teammedlemskap via en återförsäljare börjar din medlemskapsperiod när du lägger till licenser i ditt konto.

Du har även fortsatt åtkomst till de kostnadsfria förmånerna för Creative Cloud-medlemmar, och om du sparade ditt arbete på din dator har du även fortsatt åtkomst till dessa filer på din egen enhet. Du har inte längre åtkomst till Creative Cloud-datorprogrammen eller till merparten av tjänsterna som medföljer ett Creative Cloud-medlemskap.

Ja. Creative Cloud-datorprogram kan hämtas och installeras på flera datorer, oberoende av operativsystem. Aktivering är dock begränsad till två datorer per person som är kopplad till medlemskapet, och programvaran får inte användas samtidigt på dessa två enheter.

Se användarvillkoren om du vill ha mer information. Lär dig mer om hur du inaktiverar en Creative Cloud-licens på en dator.

Åtkomsten till Creative Cloud regleras av användarvillkoren. Du kan även nå dina prenumerationsvillkor här.

Läs om hur du ändrar din kontoinformation, uppdaterar kreditkortsinformation eller uppgraderar, förnyar eller avbryter ditt medlemskap här.

Med Creative Cloud kan du dela information med Adobe om hur du använder Creative Cloud-datorprogrammen. Det gör att vi kan ge dig en mer personligt anpassad upplevelse, och hjälper oss att förbättra produkternas kvalitet och funktioner. Detta alternativ är aktiverat som standard och informationen är kopplad till ditt Creative Cloud-konto. Du kan ändra inställning när som helst på Adobes kontohanteringssida.

Ja. Du kan välja att inte dela information om hur du använder Creative Cloud-programmen genom att ange inställningarna på sidan Kontohantering.

Denna inställning avser hur du använder datorprogramfunktionerna, inte de tjänster som används av datorprogrammen, till exempel Behance. Dessa tjänster regleras av respektive sekretesspolicy och/eller Adobes sekretesspolicy.

Du kan dela följande informationstyper om hur du använder Creative Cloud-datorprogrammen:

• Systeminformation, till exempel operativsystem, processor och installerat minne
  • Adobe-produktinformation, till exempel versionsnummer
  • Information om användning av Adobe-funktioner, till exempel valda menyalternativ eller knappar

Denna information kopplas till ditt Adobe ID och kan komma att användas för att anpassa programupplevelsen, tillhandahålla data om funktionsanvändningen till produktteamen i syfte att förbättra produkten, samt för att kommunicera med dig.

Innehåll och information som berör filinnehållet delas inte med Adobe.

En översikt som berör hur Adobe kan komma att använda information som är kopplad till dig finns i Adobe Privacy Center.

Användare kan hitta utbildningsinnehåll i programmen, som med tiden kommer att ha personanpassat utbildningsinnehåll baserat på hur programmet används.

I takt med att vi lär oss mer om hur det personanpassade utbildningsinnehållet används avser vi att utöka funktionen till andra Creative Cloud-program.

Om en administratör installerar program via Creative Cloud Packager med Enterprise ID inaktiveras möjligheten att dela information med Adobe om hur användare använder Creative Cloud-datorprogram för medlemmar i någon av följande planer: Creative Cloud for teams, Creative Cloud for Enterprise och Creative Cloud for Education. Funktionen kan inte aktiveras.

Om en administratör däremot låter användarna installera Creative Cloud-program via Creative Cloud-datorprogrammet med ett Adobe ID, så kan dessa användare dela information om hur de använder programmen. Användarna kan när som helst ändra dessa inställningar genom att gå till sin kontohanteringssida.

Priser och tillgänglighet

Vi har olika planer för enskilda användare, små och stora företag.  Läs mer på sidan med Creative Cloud-medlemsplaner.

Se den senaste listan med länder där Creative Cloud erbjuds till enskilda personer, team och småföretag. Företagskunder bör boka rådgivning.

Kreditkortsbetalning accepteras för Creative Cloud-medlemskap i alla länder som stöds. Betalning via PayPal accepteras bara i ett fåtal länder som stöds. Se Betalningsalternativ.

Creative Cloud-webbplatsen finns på engelska, traditionell kinesiska, tjeckiska, danska, nederländska, finska, franska, tyska, italienska, japanska, koreanska, norska, polska, portugisiska, ryska, spanska, svenska och turkiska. Enskilda datorprogram och tjänster kanske inte finns på samtliga dessa språk.

Ja, vi erbjuder en plan för fristående program för merparten av våra produkter.

Läs mer på sidan Creative Cloud-planer.

Ja, du kan förskottsbetala ett år av de flesta Creative Cloud-medlemsplanerna. Läs mer på sidan om planer.

En prenumeration som avbryts inom 14 dagar återbetalas helt. Efter 14 dagar gäller våra policyer för avbrutna prenumerationer.

Läs mer om att avbryta prenumerationer i Sluta använda en Adobe-testversion eller prenumeration.

Ja, du kan köpa flera medlemsplaner för fristående program via samma Adobe ID, bara de gäller olika program.

Nej, Creative Cloud-versioner av datorprogrammen finns inte med permanent licens.

Datorprogram

Läs nyheterna på datorprogrammens produktsidor.

I många av Creative Cloud-programmen går det att exportera filer till Creative Suite 6-versionen av samma program. Adobe avser att behålla stödet för export till CS6 i de program där detta är möjligt i dag. Nya funktioner som läggs till i datorprogrammen efter CS6 kanske inte stöds i den exporterade filen eller av CS6-programmet.

Följande program stödjer möjligheten att exportera till CS6-versionen av programmet:

• Photoshop
  • InDesign
  • Illustrator
  • Animate (förut Flash Professional)
  • After Effects

Program som inte anges här kanske inte har stöd för export till Creative Suite 6, och kanske heller inte kommer ha det i framtida utgåvor. Nya funktioner som läggs till i ovanstående lista efter CS6 kanske inte stöds i den exporterade filen eller av CS6-programmet.

De lägsta systemkraven för respektive Creative Cloud-program finns på sidan Systemkrav.

Ja. Flash Professional CC heter nu Animate och är fortfarande tillgängligt i Creative Cloud. Flash Professional har bytt namn till Animate eftersom det har förstklassigt stöd för publicering av animeringar i HTML5 och andra plattformar utöver Flash och AIR.

Äldre utgåvor av Flash Professional som går tillbaka till CS6 är fortfarande tillgängliga för Creative Cloud-medlemmar. Du kan hitta dem under Tidigare versioner i Creative Cloud-datorprogrammet.

Uppdateringar och nya versioner

Ja, du kan installera den tidigare större versionen av ditt Creative Cloud-program. Lär dig installera den tidigare versionen av Creative Cloud-datorprogrammet.

Säkerhet

Utförlig information om Creative Cloud och säkerhet finns på Adobe Security Center.

Security Center innehåller ett omfattande faktablad om Creative Cloud for teams samt vanliga frågor och svar om IT-säkerhet.

Lagring och molntjänster

Det finns inga restriktioner för vilka filtyper som kan lagras i Creative Cloud.

Det finns inga restriktioner för vilka filtyper som kan delas från Creative Cloud.

Dina Creative Cloud-filer lagras både på din dator och på Creative Cloud-servrarna. Om du avbryter eller nedgraderar ditt betalda medlemskap har du fortfarande åtkomst till samtliga filer i Creative Cloud-mappen på din dator samt via Creative Cloud-webbplatsen.

Ditt konto kommer att nedgraderas till ett kostnadsfritt medlemskap som inkluderar 2 GB lagringsutrymme. Om du använder mer än 2 GB lagringsutrymme kommer du inte att kunna ladda upp nya filer till molnet. Om du vill överföra nya filer måste du ta bort filer från Creative Cloud-servern tills att ditt använda lagringsutrymme understiger 2 GB.

Om du överskrider din lagringsgräns har du 90 dagar på dig att minska din onlinelagring. Efter 90 dagar kan du förlora åtkomsten till vissa eller alla av dina filer på Creative Cloud-servrarna.

Nej, du kan spara dina filer var du vill – på din lokala hårddisk, monterade enheter, USB-minnen osv. I ditt Creative Cloud-medlemskap ingår dock molnlagring som du kan använda för säkerhetskopiering, länkdelning, mappdelning m.m. Creative Cloud-datorprogrammet gör det enkelt att synkronisera dina lokala filer med din Creative Cloud-lagring i lagret. Så om du väljer att synkronisera dina filer till Creative Cloud har du ändå kvar en lokal kopia på hårddisken.

Om du vill ta bort filer och frigöra utrymme i molnet kan du klicka här.

1. Logga in på assets.adobe.com.

2. Välj vilken av följande platser som du vill hämta filen från.

a. Filer

b. Bibliotek

Plats för att hämta filer
    Platser för att hämta dina filer
  3. Välj filen du vill hämta och klicka på Hämta längst upp till höger på skärmen.

hämta från molnet

Kostnadsfria medlemskap och testversioner

Ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap ger tillgång till filsynkning och delningsfunktioner samt 2 GB lagringsutrymme. Du får även vissa kostnadsfria tjänster och tillgång till kostnadsfria testversioner av Creative Cloud-datorprogram.

Du kan hämta testversioner av datorprogram från sidan Creative Cloud-datorprogram.