Vad som täcks
Aktivera ditt Creative Cloud-medlemskap, uppgradera eller avsluta det, ändra ditt kreditkort, hantera program och tjänster och mycket annat.
På den här sidan

Välkommen till ditt Creative Cloud-medlemskap! Kom igång med att hantera ditt konto, betalningar och program. Gör så här.

Det finns två sätt att aktivera ditt Creative Cloud-medlemskap för första gången:

• Om du har köpt Creative Cloud direkt från Adobe loggar du in med ditt Adobe ID. När du loggar in kan du aktivera Creative Cloud-licensen och alla program och tjänster som är kopplade till ditt Adobe ID. Du kan sedan använda dina program och tjänster på normalt sätt. Mer information finns i Logga in och logga ut för att aktivera Creative Cloud-program.
    • Om du har köpt Creative Cloud från en återförsäljare kan du ha fått en inlösenkod. Information om hur du aktiverar ditt medlemskap med hjälp av en inlösenkod finns i avsnittet Creative Cloud-medlemskap i Hjälp om inlösenkod.

Gör så här för att hantera kontoinformationen för ditt Adobe ID (ändra lösenord, betalningsinformation m.m.):

1. Få tillgång till ditt Adobe ID-konto online och logga in med ditt Adobe ID och lösenord.

2. Använd flikarna längst upp på Adobe ID-sidan för att uppdatera dina planer och produkter, ändra din e-postadress och kontaktinformation, ändra lösenordet eller uppdatera profilen och kommunikationsinställningarna.

Detaljerad information och steg-för-steg-anvisningar finns i Hantera ditt Adobe ID-konto.

Om du har flera Adobe ID:n måste du kontakta oss om du vill slå samman dina konton. Kontakta oss och klicka sedan på Behöver du mer hjälp? Kontakta oss. Välj ett kontaktalternativ (telefon eller chatt) för att få hjälp av en kundtjänstmedarbetare.

1. Klicka här om du vill få tillgång till ditt Adobe ID-konto online och logga in med ditt Adobe ID och lösenord.

2. Välj Planer och produkter, om det inte redan är markerat, och klicka på Redigera betalningsinformation

Klicka på Redigera betalningsinformation
    3. Uppdatera kreditkortsinformationen i popupfönstret och klicka på Spara.

Du kan använda Creative Cloud-datorprogrammet för att installera och uppdatera program, synkronisera filer och typsnitt, söka efter stockbilder, dela ditt kreativa arbete med andra och redigera olika inställningar, till exempel språkinställningen. Se Hantera dina tjänster och program i Creative Cloud.

Ändra din plan

Du kan uppgradera din plan, till exempel från Creative Cloud Fristående program till Creative Cloud Alla program. Du kan även växla mellan olika planer, till exempel från en månadsplan till en årsplan. Se Uppgradera eller ändra din Creative Cloud-plan.

Konvertera en testversion till ett betalt medlemskap

Information om hur du konverterar en kostnadsfri testversion till ett betalt medlemskap finns i Konvertera en testversion till ett betalt Creative Cloud-medlemskap.

Information om hur du konverterar installerade testversioner av Creative Suite 6-program till ett Creative Cloud-medlemskap finns i Konvertera Creative Suite 6-program till Creative Cloud-medlemskap.

Uppgradera till Creative Cloud med Adobe Stock-medlemskap

Gå till Hantera ditt Stock-medlemskap om du vill uppgradera till ett Creative Cloud med Adobe Stock-medlemskap.

Om perioden för ditt medlemskap håller på att ta slut är det enkelt att förnya eller förlänga den. Du kan även starta om ett medlemskap som har upphört att gälla. Se Förnya eller starta om ditt Creative Cloud-medlemskap.

Överst

Vanliga frågor och svar

När startar mitt medlemskap?

Om du köper ditt medlemskap direkt från Adobes webbplats börjar det gälla så snart beställningen genomförts i Adobe Store. Kom igång genom att logga in på ditt konto.

Om du köper ditt medlemskap för enskilda användare från en återförsäljare eller nätbutik som deltar aktiveras medlemskapet när du anger din inlösenkod och klickar på Kom igång.

Om du köper ett teammedlemskap via en återförsäljare börjar din medlemskapsperiod när du lägger till licenser i ditt konto.

Måste jag som Creative Cloud-medlem installera en uppgradering för ett program när en sådan blir tillgänglig?

Nej, du kan fortsätta använda din nuvarande produktversion så länge du har ett aktivt medlemskap. Du har flexibilitet vad gäller om och när du installerar en ny utgåva. Du kan även installera tidigare versioner av program via ditt medlemskap.

Kan jag skicka filer till personer som inte har ett Creative Cloud-medlemskap? Kommer de kunna öppna eller dela filerna?

Ja, filer som skapats i Creative Cloud-program kan delas precis som alla andra filer via e-post, FTP osv.

Med Creative Cloud kan du dessutom dela filer med personer som inte är medlemmar i Creative Cloud genom att låta dem se filerna i en webbläsare. Läsaren kan visa/dölja lager, se relevanta metadata, kommentera och till och med hämta filer och redigera dem.

Fildelningsinställningarna hanteras på sidan Creative Cloud-filer.

Vad händer om jag vill avbryta mitt medlemskap?

Du har även fortsatt åtkomst till de kostnadsfria förmånerna för Creative Cloud-medlemmar, och om du sparade ditt arbete på din dator har du även fortsatt åtkomst till dessa filer på din egen enhet. Du har inte längre åtkomst till Creative Cloud-programmen eller till merparten av tjänsterna som ingår i ett Creative Cloud-medlemskap och din tillåtna molnlagring reduceras till 2 GB.

Fler frågor och svar om Creative Cloud finns i Vanliga frågor.