När du försöker installera Creative Clouds skrivbordsprogram på Mac svarar inte installationsprogrammet och installationsskärmen till Creative Clouds skrivbordsprogram försvinner.

Lösning 1 - Ange rätt behörighet till mappen /tmp

Problemet uppstår när mappen /tmp saknar rätt behörighet. Gör enligt följande för att ställa in rätt behörighet till mappen /tmp:

1. Gå till Gå > Verktyg och öppna Terminalen.

2. Skriv följande kommando och tryck på Retur.

sudo chmod 1777 /tmp

3. Ange lösenordet och tryck på Retur.

Rätt behörighet har nu tilldelats mappen /tmp. Prova att installera Creative Clouds skrivbordsprogram.

Lösning 2 - Inaktivera systemintegritetsskydd (SIP)

Om ovanstående anvisningar inte åtgärdar problemet kan du inaktivera SIP på systemet genom att göra enligt följande:

1. Slå på eller starta om din Mac och håll ned Kommando-R på tangentbordet direkt för att starta från Återställning. Släpp tangenterna när du ser Apples logotyp.

2. Gå till Gå > Verktyg och öppna Terminalen.

3. Skriv följande kommando och tryck på Retur.

csrutil disable

4. Starta om datorn i normalt läge.

5. Följ anvisningarna i lösning 1 för att ställa in rätt behörighet till mappen /tmp.