Företagskunder med seriella produkter uppdaterade efter den 15 oktober 2018 lanseras på försök eftersom vår nya licensmodell inte stöder äldre seriella licensieringar. För att kunna använda de senaste produkterna måste du flytta till namngivna användarlicenser.  Installation av de äldre produkterna som använder serialisering gäller fortfarande så länge som avtalet tillåter det.

För information om att inaktivera uppdateringar, se ”Inaktivera uppdateringar och programpanelen för Creative Cloud-produkter.”

Slutanvändare

Uppdatera inga ytterligare produkter utan att först tala med systemadministratören.  Din systemadministratör måste avgöra om du ska återgå till den tidigare versionen, uppdaterad till namngiven användarlicens.

En konsoladministratör (systemadministratör)

Du har tre alternativ för att återställa åtkomst till program. Utbildningskunder kan också stöta på problemet med Enhetslicensiering. Vår nya licenseringsteknik stöder inte seriell- eller enhetsbaserad licensiering.  Eventuellt måste alla system uppdateras till våra nyare licenslösningar.

Flytta till namngivna användarlicenser

Namngivna användarlicenser gäller en licens när en användare loggar in.  Licenser är knutna till den enskilda användaren och kan licensiera upp till två maskiner.  Alla funktioner är tillgängliga med namngiven användarlicensiering.

Användare måste läggas till i En konsol under en produkträttighet och sedan logga in i Creative Clouds skrivbordsprogram för att licensiera de senaste produkterna.

För information om byte från seriell licensiering, se ” Ansök och verifiera seriell licens | Creative Cloud Enterprise .”

Återgå till den äldre produkten med seriell licensiering

Vi avvecklar seriell licensiering, men det kan fortfarande användas så länge som avtalet tillåter det.  De flesta kunder måste ha flyttat till namngivna användarlicenser senast den 30 november 2018.  Seriell licensiering kommer inte att fungera med Creative Cloud-produkter som släpps efter den 15 oktober 2018.  Du kan inaktivera uppdateringar och programpanelen i Creative Clouds skrivbordsprogram för att begränsa slutanvändare från att uppdatera innan du implementerar en nyare licensmodell.  För information om att inaktivera uppdateringar, se”Inaktivera uppdateringar och programpanelen för Creative Cloud.”

När produkten har uppdaterats måste du avinstallera den befintliga produkten och installera om ett paket som innehåller den äldre produktversionen där den seriella licensieringen tillämpas.

Viktigt: Att köra AdobeSerialization-programmet för att tillämpa seriell licensiering kommer INTE att licensiera de nya produkterna.  Den nya licensmodellen stöder INTE serialisering.  Du måste återställa produkterna till en äldre version.

För information om avinstallation av äldre produkter i en hanterad miljö, se ” Avinstallera Creative Cloud-produkter .”

Ursprungliga installationsfiler

Om du har ett äldre paket som innehåller seriell licens kan det användas för att installera om produkten.  Inaktivera uppdateringar manuellt efter att du har installerat ditt ursprungliga paket.  För information om att inaktivera uppdateringar, se ”Inaktivera uppdateringar och programpanelen för Creative Cloud-produkter.”

Nya installationsfiler

Du kan skapa ett seriellt paket med de äldre produktversionerna.  Du måste hämta Creative Cloud Packager och bygga ett seriellt paket.

För steg om hur du skapar ett paket i Creative Cloud Packager, se ”Skapa paket.”

När du skapar paketet:

• Serienummer måste erhållas från Webbsida för licens.
  • Välj serienummerlicenser under licenstyp.
  • Inaktivera skrivbordsprogrammet Creative Cloud genom att avmarkera det i fönstret paketinformation.
UncheckCCD
  • Inaktivera uppdateringar genom att klicka på Ändra i fönstret Paketinformation och välj Adobe Update Manger är avaktiverat... på skärmen Avancerade konfigurationer och klicka på Spara.
DisableUpdates
  • I fönstret Program och uppdateringar, markera Visa arkiverade versioner.  Scrolla ner till Arkiverade program och välj önskad tidigare versionsprodukt.
ArchivedVersions

När du har byggt paketet kan du installera det manuellt eller köra programmet med ett systemhanteringsverktyg.

Återgå till den äldre produkten med Enhetslicensiering

En ersättning för Enhetslicensiering släpps nästa år. Du kan inte uppdatera till den senaste versionen med Enhetslicensiering.

När produkten har uppdaterats måste du avinstallera den befintliga produkten och installera om ett paket som innehåller den äldre produktversionen med Enhetslicensiering.

Viktigt: Att köra AdobeSerialization-programmet för att tillämpa seriell licensiering kommer INTE att licensiera de nya produkterna.  Den nya licensmodellen stöder INTE enhetslicensiering.  Du måste återställa produkterna till en äldre version.

För information om avinstallation av äldre produkter i en hanterad miljö, se ” Avinstallera Creative Cloud-produkter .”

Ursprungliga installationsfiler

Om du har ett äldre paket som innehåller enhetslicensen kan den användas för att installera om produkten.  Inaktivera uppdateringar manuellt efter att du har installerat ditt ursprungliga paket.  För information om att inaktivera uppdateringar, se ”Inaktivera uppdateringar och programpanelen för Creative Cloud-produkter.”

Nya installationsfiler

Du kan skapa ett enhetslicenspaket med de äldre produktversionerna.  Du måste hämta Creative Cloud Packager och bygga ett enhetslicenspaket.

För steg om hur du skapar ett paket i Creative Cloud Packager, se ”Skapa paket.”

När du skapar paketet:

• Logga in som Creative Cloud för utbildning
  • Välj Enhetslicens under licenstyp.
  • Inaktivera skrivbordsprogrammet Creative Cloud genom att avmarkera det i fönstret paketinformation.
  • Inaktivera uppdateringar genom att klicka på Ändra i fönstret Paketinformation och välj Adobe Update Manger är avaktiverat... på skärmen Avancerade konfigurationer och klicka på Spara.
  • I fönstret Program och uppdateringar, markera Visa arkiverade versioner.  Scrolla ner till Arkiverade program och välj önskad tidigare versionsprodukt.

När du har byggt paketet kan du installera det manuellt eller köra programmet med ett systemhanteringsverktyg.