När du har skapat en app med flera folios och skickat den till en butik, till exempel iTunes App Store, ska du följa de här stegen för att publicera din andra folio – och varje folio därutöver.

Obs!

Använd ett unikt produkt-id för varje folio som du publicerar. Om det är en återförsäljningsfolio ska du se till att du har konfigurerat ett köp i appen för återförsäljningsfolion.

1. Skapa din folio på samma programkonto som du använde för att publicera den första folion.

Programkontot avgör vilka folios som är kopplade till en viss app. När du använder DPS App Builder för att skapa appen anger du programkontot i fältet för titel-id. Appen du skapar visar endast de folios som publicerats från programkontot.

2. Om du debiterar en avgift för en återförsäljningsfolio ska du konfigurera ett köp i appen för iTunes App Store eller Google Play Store.

Köpet i den app du konfigurerar i butiken kopplar köpet till folion. När du konfigurerar ett köp i appen anger du ett produkt-id, till exempel com.mycompany.myapp.issuename. Använd samma produkt-id när du publicerar din folio i nästa steg.

Om du vill ha mer information om hur du konfigurerar köp i appen kan du titta i en lämplig publiceringsguide:

Adobes publiceringsguide för iPad

Adobes publiceringsguide för Android-enheter

Adobe-publiceringsguide för Windows Store

3. Använd programkontot för att logga in på DPS Dashboard > Folio Producer. Publicera folion.

Gör så här när du publicerar folion:

• Publicera folion som offentlig. Privata folios visas inte i den anpassade appen.
    • Använd ett unikt produkt-id för varje folio som du publicerar. Du kan till exempel låta ett produkt-id vara com.sportspub.kayaks.2014spring och ett annat kan vara com.sportspub.kayaks.2014summer.
    • När du publicerar en återförsäljningsfolio ska du kontrollera att du använder samma produkt-id som det du angav, när du konfigurerar ett köp i appen för App Store eller Google Play. Kontrollera att köpet i appen har godkänts.

Hur lång tid tar det innan den publicerade folion visas?

Om du publicerar din folio som kostnadsfri och offentlig med samma program-id som användes för att bygga appen kommer folion att visas omedelbart i appbiblioteket.

Om du publicerar din folio som offentlig och för återförsäljning med samma program-id som användes för att bygga appen kan det ta ett tag innan folion visas i appbiblioteket om köp i appen godkändes nyligen.

Felsökning: Endast en folio visas i biblioteket

Om du publicerar två folios och bara den ena visas i biblioteket bör du kontrollera följande problem:

• Du kan ha publicerat den första och den andra folion via olika konton. Använd programkontot för att skapa och publicera folion.
  • Du kan ha publicerat folion som privat i stället för offentlig. Det är enbart offentliga folios som visas i en anpassad app.
  • Du kan ha använt samma produkt-id för att publicera flera folios. Använd unika produkt-id:n för varje folio.
  • Du publicerade en folio för iPad som inte har upplösningen 1 024 × 768. Om du till exempel publicerar en 2 048 × 1 536-folio kan den bara visas i en HD-iPad.
  • Om det är en återförsäljningsfolio kanske du inte har skapat ett köp i appen, köpet i appen kanske inte har godkänts eller så håller köpet i appen på att slutföras. För bästa resultat bör du skicka dina köp i appen i god tid innan du behöver publicera folios. För iOS måste inte köp i appen kopplas till ett fullständigt innehåll. Du behöver bara en skärmdump.