Använd tillägget Skapa PDF när du enkelt vill konvertera ett Office 365-dokument till en PDF-fil med hög kvalitet och spara PDF-filen på OneDrive eller ladda ned den.

Webbläsare som stöds: Chrome, Safari, Firefox och Internet Explorer 11

Installera Adobe Skapa PDF-tillägget från Office-butiken

1. Logga in på ditt Office 365-konto på portal.office.com.

2. Välj Word, Excel eller PowerPoint i listan över onlineappar.

3. Skapa en ny eller öppna en befintlig fil för redigering i en webbläsare.

4. Gå till menyn INFOGA och klicka på Office-tillägg.

Infoga Office-tillägg
  5. I dialogrutan Office-tillägg klickar du på STORE och söker efter Skapa PDF med hjälp av sökfältet överst till vänster. Tillägget Skapa PDF visas i sökresultaten. Klicka på Lägg till.

Tillägget Skapa PDF i butiken för Office-tillägg
  6. Tillägget är nu tillgängligt på hemmenyfliken.

Konvertera Word-, PowerPoint- eller Excel-filer online till PDF-filer

1. Öppna filen som ska redigeras i en webbläsare som stöds.

2. På hemmenyfliken klickar du på Skapa PDF.

Tillägget Skapa PDF på hemmenyfliken
  3. Rutan Skapa PDF visas till höger. Klicka på Konvertera.

Rutan Skapa PDF

Obs! Fältet Lägg till lösenordsskydd kan inte användas ännu. När det är i funktion kan du använda det för att skydda PDF-filen med ett lösenord.

4. Logga in med ditt Adobe ID och ditt lösenord om du uppmanas att göra det.

Dialogrutan Logga in
  5. En förloppsindikator visas när filen konverteras till PDF. När konverteringen är klar visas ett bekräftelsemeddelande med alternativ för att spara PDF-filen till OneDrive eller ladda ned den.

Konverterad till PDF
    • Spara till OneDrive: Välj det här alternativet om du vill spara PDF-filen på ditt OneDrive konto.
    • Spara till Document Cloud: Välj det här alternativet om du vill spara PDF-filen till ditt Adobe Document Cloud-konto.
    • Hämta: Välj det här alternativet om du vill ladda ned PDF-filen.

Obs! Om du vill ändra något i filen och sedan återskapa PDF-dokumentet kan du välja Börja om.

6. När du vill stänga rutan Skapa PDF klickar du på krysset överst till höger i rutan.