Document Cloud-tjänster/säkerhet

På Adobe tar vi säkerheten på allvar och att skydda våra kunder är högsta prioritet. Vi inser att starka säkerhetslösningar handlar om personer, processer och tekniker.

Följande information gäller Adobe Document Cloud-tjänsterna, inklusive Adobe ExportPDFAdobe PDF Pack, Adobe Send & Track och Adobe Acrobat.com – personlig fillagring.

Säkerhet på programnivå

Adobe Document Cloud-tjänsterna använder några av de senaste teknikerna för internetsäkerhet. När du öppnar tjänsterna, används SSL-teknik (Secure Sockets Layer) för både serverautentisering och datakryptering vilket ser till att dina data och dokument bara är tillgängliga för dig och de användare som du anger. Alla tjänster skannas regelbundet av statisk kodanalys och dynamiska skanningsverktyg för analys av webbprogram.

Adobe Document Cloud-tjänsterna delar bara ut en sessionskaka för att registrera autentiseringsinformation under en viss session. Sessionskakan innehåller inte användarnamnet (Adobe-ID) eller användarens lösenord.

Säkerhet på nätverksnivå

Adobe Document Cloud-tjänsterna använder brandväggsskydd, SSL-kryptering och egenutvecklade protokoll för att skydda viktig information. Dessutom anlitar vi regelbundet andra företag som utför granskningar och gör säkerhetsbedömningar för att vara uppdaterade om hotbilden som snabbt förändras med nya och annorlunda attacker som måste tas med i beräkningen och skyddas mot.

Fysisk säkerhet

Adobe Document Cloud-tjänsterna drivs i en skyddad servermiljö som använder en brandvägg och andra avancerade tekniker för att förhindra störningar och obehörig åtkomst.

Värdanläggningen som Adobe Document Cloud-tjänsterna använder skyddas fysiskt av flera lager och endast auktoriserad personal har tillgång till anläggningen och servrarna. Dessutom loggas all åtkomst. Alla datacentralsutrustningar skyddas fysiskt för att förhindra datastöld och miljöfaror vilket förhindrar att resurser förloras, skadas eller komprometteras eller att driften störs.