Problem: Edge Animate låser sig bakom en brandvägg

Edge Animate KOPIAversioner 2.0.0.250 och 2.0.1.268 fryser ibland när du använder bakom en brandvägg.

Lösning

Definiera en proxyserverinställning som återspeglar din brandväggs proxyinställningar.

Konfigurera proxyserverinställningen

Om datorn finns bakom en brandvägg, har den en proxyserverinställning och en proxyportinställning definierad. Med den här inställningen kan datorn få åtkomst till internet via brandväggen. Följande instruktioner refererar till proxyserverinställningen som proxyserver och portnumret för den här servern som proxyport.

Mac OS:

1. Öppna ett terminalfänster.
  2. I Finder tillämpning, välj Go > Go to mapp.
  3. I dialogrutan, skriv:/etc
  4. Om filen launchd.conf finns, redigera den med en textredigerare.Du uppmanas att ange ditt superanv eller administratörslösenord.I annat fall skapa filen i en separat katalog och kopiera sedan åter efter steg 6.
  5. Lägg till följande rad i launchd.conf:
    setenvhttp_proxyproxyserver
    : proxyport
    Mer information finns i
    avsnittet ”hitta för dina proxyinställningar” nedan för mer information om att söka efter proxyserver- och proxyportinställningarna.
  6. Spara filen.
  7. Starta om datorn.

Windows:

1. Öppna fil-utforskaren.
  2. Högerklicka Dator och välj egenskaper.
  3. Klicka på fliken Avancerat.
  4. C.ick-miljövariabler.
  5. Ange antingen användarvariabel (bara aktuell användare konto) eller miljövariabeln (för alla konton på den lokala datorn):
    1. Klicka på Ny.
    2. Variabelnamn: http_proxy
      variabelvärde:proxyserver: proxyport

för mer information om att söka efter proxyserver- och proxyportinställningarn se avsnittet ”hitta dina proxyinställningar” nedan.

6. Klicka på OK.
  7. Logga ut från datorn och logga in igen.

Hitta dina proxyinställningar

Om din nätverksadministratör inte ger HTTP-proxyserverinställningarna, kan de finnas på din lokala dator.

Mac OS:

1. Öppna Systeminställningar och klicka nätverk.
  2. Välj din nätverksanslutning.
  3. Markera knappen Avancerat längst ned på skärmen.
  4. Välj Proxy fliken.
  5. Välj webbproxy (HTTP).
  6. Proxyservern är servernamnet för kolon (:), och proxyporten är nummer efter kolon

Windows:

1. Öppna Kontrollpanelen och välj internet-alternativ.
  2. Välj anslutningsfliken.
  3. Markera LAN-inställningarna längst ned på panelen.
  4. Proxyservern är adressinställningen och proxyporten är porten.

Ytterligare information

Om stegen ovan inte fungerar, så är det möjligt att brandväggens vitlistafil inte har ställts in med rätt Adobe-servrar. Se Creative Suite företagsdistribution webbplats eller Creative Cloud Network Endpoints dokument för den rätta serverlistan.