Admin Console är ett heltäckande administrationsverktyg för hantering av organisationens Adobe-program och -användare. Licens- och användarhanteringen är enkel, oavsett om du sköter ett team med 5 medlemmar eller ett företag med 5 000 anställda. Som du kanske vet arbetar vi med att förbättra Admin Console, och vi vill ge en förhandstitt på vad som väntar under året.

Admin Console – översikt

Från 25 juli 2017 börjar ändringarna av Admin Console synas när organisationer loggar in på antingen https://adminconsole.adobe.com/enterprise eller https://adminconsole.adobe.com/team. För varje månad visas de nya funktionerna för fler kunder och i april har alla kunder fått åtkomst.

Effekt för kunder

Eftersom förändringen endast sker i Admin Console kommer inte slutanvändarna att påverkas. Allt ditt innehåll och alla dina data kommer att flyttas till den nya Admin Console och inga åtgärder krävs av dig.

Vad ändras?

Nytt utseende

Vi gör övergripande förbättringar av användarvänligheten, t.ex. för navigering, arbetsflöden och användarhantering. Den nya designen är i linje med Adobes globala design, vilket innebär att t.ex. navigeringsfunktionerna matchar övriga produkter.

Fler tips och meddelanden i konsolen

I nya Admin Console guidas du genom stegen som krävs för att distribuera Adobe-produkter till de personer som behöver dem. Du kan enkelt se om du fått meddelanden i vårt meddelandecenter eller med banderolliknande meddelanden.

Förenklade paket, direkt i molnet

Creative Cloud-kunder har två primära val för distribution. Självbetjäning eller hanterad installation. Självbetjäning innebär lägst IT-kostnader och störst självständighet för slutanvändaren. Därför rekommenderar vi det tillvägagångssättet. Om IT vill ha större kontroll kan de använda de hanterade installationsalternativ som Adobe tillhandahåller. Nytt i den här versionen är möjligheten att skapa anpassade paket direkt i konsolen utan att Creative Cloud Packager behöver hämtas och installeras.

Hantering av användare

Vi centraliserar användarhanteringen och gör det enklare än någonsin att hitta en användare. Och för administratörer med en ”teamprodukt” (Creative Cloud for teams, Acrobat DC, Captivate och Presenter) kan användarna grupperas så blir rapporteringen lättare.

Förnyelser av Value Incentive Plan (VIP)

Att förnya licenser som köpts via VIP blir väldigt enkelt. Du får en enhetlig vy över licenstilldelningar i realtid, med till exempel vem som kommer att förlora åtkomst när förnyelseperioden slutar. Ingen mer förvirring om vem som förnyat och vem som inte har det. Vi förenklar också vi administreringen: lägg till och ta bort användare under förnyelsen på samma sida och få ett smidigt arbetsflöde.

Produktinbjudningar och -berättiganden.

Vi har gjort stora förbättringar i sättet dina användare får åtkomst till produkter och adminroller:

Adobe ID

Användarna får åtkomst direkt och du behöver inte vänta på att de ska acceptera inbjudningarna innan du berättigar dem produkterna.

Enterprise ID

Vi tar bort det separata e-postmeddelandet med uppmaningen att slutföra din profil.

Enterprise ID och Federated ID

Förbättrade välkomstmeddelanden med omdirigering till en målsida efter autentiseringen.

Håll dig uppdaterad

Du kommer hitta mer information här, och har du några frågor kan du alltid kontakta din kontohanteraren för Adobe. Innan vi implementerar ändringarna får du ett automatiskt e-postmeddelande från adminconsole@adobe.com med en påminnelse.

Vanliga frågor och svar

Kommer jag förlora åtkomsten till befintliga funktioner eller konfigurationer som jag har skapat?

Du kommer inte förlora något av det du redan ha gjort i Admin Console. Slutanvändarna påverkas inte, och inget av ditt innehåll kommer ändras.

När flyttas jag till den nya konsolen?

Vi börjar flytta över personer 25 juli, därefter månadsvis tills alla användare har flyttats. Innan vi implementerar ändringarna får du ett automatiskt e-postmeddelande från adminconsole@adobe.com med en påminnelse.

Kommer mina användare påverkas?

Förändringen sker endast i Admin Console så slutanvändarna kommer inte påverkas.

Krävs någon åtgärd från mig?

Inga åtgärder krävs av administratören. Gå igenom Starthandboken för att se alla nya funktioner när du fått åtkomst till den nya Admin Console.

När dras den nuvarande konsolen tillbaka?

Din nuvarande konsol dras tillbaka så snart du migrerats till den nya. När alla konsoler har migrerats dras de tillbaka i hela Adobe.

Vem kontaktar jag om jag har frågor?

Kontakta din kontohanterare för Adobe eller kundsupporten.

Jag har väntande inbjudningar i min konsol. Vad händer med dessa under migreringen?

Om en väntande inbjudan är mindre än 30 dagar gammal godkänns den automatiskt. Om inbjudan är över 30 dagar gammal har den förfallit och du måste göra en ny inbjudan. Detta gäller för teamproduktinbjudningar, inbjudningar till ytterligare administratörer för teamprodukter och slutanvändarinbjudningar om att gå med i ett Enterprise-program.